Midtjylland‎ > ‎

Set og sket

 
 

Fra et politiliv

indsendt 29. jun. 2017 02.16 af Silke Lorenzen

Onsdag d. 17. maj 2017 havde vi i Uldum besøg af tidligere politiassistent John Breum Hansen. Han fortalte livlig om hans 37 år liv i politiet fra Vesterbro til Vestersalling. Det var et hårdt og meget spændende arbejde med alt fra narko til almindelig politiarbejde. Til sidst besvarede han spørgsmål og spørgelysten var stor.
Forsidebilledet er fra den spændende aften.

 

Modeshow ved Grosbøl i april 2017

indsendt 1. maj 2017 01.16 af Silke Lorenzen

Endnu en gang en hyggelig aftenmed modeshow ved Grosbøl, hvor 55 glade damer kunne nyde lækkert Tapas og et lille glas til. Maden var fra Uldum Kro, og derefter var der modeshow hvor dygtige mannequiner viste forårets tøj frem og derefter var der muligheder for at prøve og købe tøjet og få en kop kaffe.
Vi gentager nok succesen til næste forår. Datoen bliver tirsdag d. 12 april 2018. kl. 18.30.
Så der er noget at glæde sig til.


Virksomhedsbesøg på Them Mejeri – Vrads Herred

indsendt 15. nov. 2016 03.05 af Silke Lorenzen

Nej, vi skulle ikke på " rumfart". Vi var på virksomhedsbesøg på Them Mejeri( Them ost ) Fantastisk spændende. Vores guide var manden der udvikler nye oste, man kan vel dårlig finde en mere kompetent herre. Efter rundvisningen fortsatte vi til " Skovgården". Gårdbutik ud over det sædvanlige, fedekvæg , frilandsgrise, vinkælder. Alt de handler med er hjemmelavet. Her nød vi en lækker frokost med vin. 44 personer havde en rigtig dejlig dag.
   Årsmødet i Uldum

indsendt 10. okt. 2016 02.59 af Silke LorenzenTak for sidst!
I år var Familie og Samfund Midtjylland gæstgiver og inviterede til Uldum. 75 personer tog imod invitationen.  
Især vores region havde noget at fortælle om: siden sommeren 2015 arbejder regionen med et projekt støttet af Landdistriktspuljen under titlen ”Generationer mødes”. Her er vores medlemmer i tæt samarbejde med tre skoler fra området (Uhre Friskole, Præstelundskolen og Uldum Skole). Der blev afholdt en masse aktiviteter, hvor medlemmerne deltager i undervisningen og der er  endnu flere timer samt et spændende foredrag med psykologen Jens Andersen om ”Det robuste barn”) planlagt.
Formand Inge-Lise Nielsen og næstformand Else Duedahl benyttede lørdagen til at vise billeder og produkter fra projektet. Skolerne er særdeles positive over det samarbejde, og ingen tvivl at de andre foreninger blev inspireret og vil måske benytte sig af ideen.
Udover erfaringsudveksling var der et spændende oplag fra Marianne Roldskov, ”
Fra elev til lærer” om hendes virke på Uldum Højskole
og dagens blev sluttet med boblende glad musik fra Grandivi.
Alle var enige om, at de nu glæder sig til næste år, hvor mødet skal afholdes i Sønderjylland.Succesfuldt modeshow ved Grosbøl

indsendt 21. sep. 2016 01.27 af Silke Lorenzen

Der var fuldt hus, det vil sige ca. 55 glade damer, og endda med nogle på venteliste til næste gang.

Vi startede aftenen med lidt tapas og et glas vin, fra Uldum kro, inden de dygtige mannequiner viste forårets mode, og Mathilde Grosbøl fortalte om tøjet, som mannequinerne havde på. Der blev vist tøj både til fritid og fest. Bagefter var der kaffe og kage og tid til at handle i butikken.

Vi fik også besøg af en journalist fra Tørring Folkeblad, som skrev et pænt stykke om aften og Familie og Samfund, og tog billeder.

Noget af tøjet var så populært, at varen blev totalt udsolgt, f.eks. den blå kjole på billedet.

- Else Mortensen

Jagtaften i Uldum

indsendt 11. dec. 2015 01.34 af Silke Lorenzen

Foreningen inviterede til en spændende aften d.3. september 2015, hvor jæger Christian Møgelhøj fortalte om at være jæger og gå på jagt. Om de regler en jæger skal overholde i naturen og hvor vigtig det er at vi plejer vores vildt. Det er bl.a. vigtigt at fodre hele året rundt, hvis man vælger at gøre det.
Vi hørte også om tilberedelsen af vild; kun rigtig tilberedt kommer hele smagen frem. Vi nød en lækker vildt menu fra Uldum Kro.
                    


Besøg på Lindved Mejeri

indsendt 11. dec. 2015 01.32 af Silke Lorenzen

En fin aften med 40 deltagere, hvor Bent Roskvist fortalte om hvordan han først startede med ostelager og senere produktion af oste. Under rundvisning så og ikke mindst lugtede vi til den første ost, han lavede for over 25 år siden.
Vi hørte også om mejeriets historie og dets genopståen. Lindved Mejeri startede 1. november 1906 og virkede til d. 1. oktober 1971. Derefter var der tømrer forretning i nogle år inden Bent kom til.

Diabetes aften på Uldum Kro

indsendt 11. dec. 2015 01.26 af Silke Lorenzen   [ opdateret 11. dec. 2015 01.31 ]

Det blev til en spændende aften med diabetessygeplejerske Jane Thomsen i starten af oktober. Jane gjorde os alle sammen klogere på hvad det vil sige at have diabetes. Vi hørte om det hensyn man skal tage i hverdagen og mulige følgesygdomme som nedsat syn eller blindhed. Så hørte vi også hvor vigtig det er med den rigtige kost og motion dertil. Var du ikke med, kan du jo gætte på spørgsmålet: Hvad er der mest sukker i: et æble eller en flødebolle? Hvis du gerne vil have svaret, kan du finde det sammen med opskriften på den lækre kage, uden sukker, som afsluttede arrangementet i vores nyhedsbrev. Alle medlemmer får det tilsendt i starten af januar. Andre kan bestille den på: famogsammidt@gmail.com
    

Generalforsamling i Vrads Herred

indsendt 15. apr. 2015 02.56 af Silke Lorenzen

Generalforsamling i Familie & Samfund Vrads Herred Tirsdag 14/4 2015.

Desværre måtte vi sige farvel til Johanne Rasmussen, også kendt i Regions regi.

Og Bodil Jensen. Begge piger, har været medlem " virkelig " Længe.

Så det var med stor vemod, vi takkede af til disse arbejdsomme, ihærdige, flittige Og dejlige Qvinder. De vil blive savnet.
Mange hilsner
Jytte

Besøg på T.I. Krydderier

indsendt 15. apr. 2015 02.48 af Silke Lorenzen

Torsdag 19. februar besøgte 35 nysgerrige mennesker T.I. Krydderier i Ejstrupholm. Og hvem kunne vide , at vi har sådan et ” verdensfirma” lige midt iblandt os. Vi startede i deres fabrikshal, hvor der var den mest fantastiske duft , af fjerne lande. Krydderierne stod i sække, og blev så pakket , på meget avancerede maskiner. En af kunderne er ” Chili Claus ”, også kendt som Jette Torps mand. Efter fabriksbesøg, var tiden kommet til at besøge deres butik, som bestemt også var et besøg værdig. Altid spændende, at komme ind bag murene, og se , hvad folk beskæftiger sig med.
Mange hilsner
Jytte

1-10 of 19