Midt-Vest‎ > ‎

Set og Sket

 

Klimamad og årsmøde

indsendt 20. sep. 2021 03.42 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 20. sep. 2021 03.46 ]

Så er sæsonen lige så stille gået i gang - efter Corona-pausen.
Mødet mandag 13. september satte fokus på klimamad. Oplægsholder var Hanne Mette Jensen, Vemb Kulturhus. Hun understregede endnu en gang, at vi skal spise mindre kød, tage en suppedag og en fiskedag, bruge lokale råvarer og ellers bruge den sunde fornuft.
Aftenen bød også på den udsatte generalforsamling: Mie Jensen samlede op, hvad der er sket i årets løb, men ellers var årsmødet en fredelig affære. Budget og regnskab blev godkendt, og der var genvalg over hele linjen. Dvs. at Mie Jensen stadig er formand og der var genvalg til: Elin Jensen, Rom, Marie Christiansen, Bremdal, Maria Tylvad, Rækker Mølle og Rita Jensen, Isenvad. I bestyrelsen sidder desuden: Hanne Ellgaard, Vestjylland, Elna Bækgaard, Vestjylland og Kaja Andersen, Bonnet

Claus Holm live

indsendt 19. nov. 2020 02.03 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 19. nov. 2020 02.04 ]

Så lykkedes det endelig...at få besøg af stjernekokken Claus Holm i egen høje person. Det blev en god aften for de ca. 60 deltagere, trods Corona og diverse restriktioner. De mødte en sprudlende Claus Holm, som selv tager livtag med sin livsstil - og han gav gladelig sine erfaringer videre, om hvad man kan gøre for at tabe sig (og mindske madindtaget). Efter kaffen underholdt xxxTrio

Corona-koncert

indsendt 7. nov. 2020 03.16 af Webmaster Midtvest

Trods Corona og diverse restriktioner blev det en dejlig aften med Thomas Kjellerup i Lemvig Idræts- og Kulturcenter. Og de var der allesammen - de sange, vi kender Thomas Kjellerup for og nyder at høre og synge med på.
230 havde fundet vej til koncerten - med mundbind, fortæring på pladserne osv., men det slog ingen skår i glæden over den dejlige koncert.
Sundhed med Anette

indsendt 26. sep. 2020 06.25 af Webmaster Midtvest

Ca. 60 medlemmer deltog i arrangementet med Anette Harbech Olesen, der talte om emnet "Spis-sov og tænk dig sund og glad.
Anette er en god foredragsholder og hun ved, hvad hun taler om. Hun har beskæftiget sig med emnet i mange år og skrevet bog. bl.a. om Melatonin - det middel som får os til at sove bedre. 7 timer er det optimale for at få hjernen "renset". Det er også en god ide at sætte tid af i kalenderen til sig selv, så man får slappet af. Og så selvfølgelig leve sundt...!
God aften med infused vand på bordene og en sund tallerken med gulerodsstave og knækbrød.

Claus Holm i november

indsendt 27. maj 2020 00.50 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 24. jul. 2020 02.32 ]

Arrangementet med Claus Holm blev pga. Corona-udbruddet flytter fra marts til november. Nærmere bestemt  tirsdag 17. november kl. 19 i Aulum Fritidscenter. Aftenens emne er: 
 "Kant - kærlighed og kaos - begejstring i øjenhøjde.
Nærmere info senere.

Årsmøde 2020

indsendt 29. feb. 2020 02.50 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 29. feb. 2020 04.18 ]

        
Omkring 55 medlemmer var samlet i Skytteforeningens lokaler i Aulum Fritidscenter til årsmødet 2020.
Formanden, Mie Jensen, aflagde en beretning, hvor hun slog fast, at der netop i disse klimatider mere end nogensinde er brug for en organisation som Familie og Samfund. Bl.a. fordi emner som madspild og energioptimering i hjem og husholdninger er så vigtige.
Det var en rolig generalforsamling hvor der bl.a. var genvalg af Kaja Andersen, Bonnet, Hanne Ellgaard Kristensen, Hover og Elna Bækgaard, Tanderupkær. Der var også genvalg af revisorer og godkendelse af regnskab.
Efter kaffen hyggelig underholdning ved trubaduren Flemming Baade og indimellem muntre fællessange.

Country og Rosannes

indsendt 22. nov. 2019 06.56 af Webmaster Midtvest

380 glade tilhørere - herunder flere i country-kostumer - lagde vejen fordi koncerten med Tamra Rosannes en torsdag i november. Rammen om arrangementet var Lemvig Fritids- og Kulturcenter og alle havde en rigtig god aften med glad musik, glade ,mennesker og en altid hjertevarm Tamra Rosannes me, som havde god opbakning fra sin faste duo.

Så sylter vi...

indsendt 28. sep. 2019 01.58 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 28. sep. 2019 02.05 ]

 
Sanselighed, bæredygtighed, råvarer af kvalitet...tillægsordene var mange, da syltedronningen Helana Grayston gav 83 medlemmer af regionen en lektion i, hvordan man igen finder glæden ved at sylte...i små portioner, så vi mindsker madspild og kan overskue opgaven og selvfølgelig bæredygtigt og uden E-numre. uden e-numre.
Vil skal have genopfrisket det gode gamle håndværk at sylte, men skal gøre det på en moderne måde, så det både er til at overkomme og vi igen finder glæden ved at skabe noget fra bunden af, var budskabet.
En dejlig aften med gode råd fra en livsglad syltedronning.

    

Vin- og ostesmagning

indsendt 28. mar. 2019 04.18 af Webmaster Midtvest

Der var gang i smagsløgene, da Familie og Samfund Region Midt-Vest havde inviteret til vin- og ostesmagning. 140 medlemmer tog imod invitationen og fik masser at smage på og gode informationer fra hhv. Bent Hargaard, Hargaard Vinimport, Thyholm og Eva Laura Lundahl fra Arla Unika i Århus.
De to kan deres metier og havde sammen valgt vine og oste ud, der matchede hinanden perfekt. Osten "Den hvide dame" blev ledsaget af "bobler" og portvin smager godt sammen med en blød og cremet skimmelost. Om vi ikke fik rødvin, jo da til "Nordens parmesan" en Havgus. Ellers var det hvid og rose, vi blev budt på. Det er altså ikke ligegyldig, hvilken ost man sætter sammen med hvilken vin.
Om vi blev klogere. I høj grad og alle havde en rigtig god og informativ aften med to veloplagte oplægsholdere. Så kom der også lige en italiener ind over: Lorenzo fra Toscana, som sælger vin til Hargaard.

  


Årsmøde 2019

indsendt 1. mar. 2019 01.01 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 1. mar. 2019 01.06 ]


8o medlemmer deltog i årets generalforsamling i Aulum Fritidscenter. Mie Jensen kunne berette om et godt år med god gang i aktiviteterne og hun benyttede lejligheden til at give os den sædvanlige "opsang" omkring sund fornuft og omtanke, når vi køber ind.
Regnskabet viser et underskud i 2018 på 17.025 kr. - efter godkendelse af de delegerede. Bestyrelsesvalg: der var genvalg over hele linjen.
Fritidscentret havde lavet en dejlig tallerken til os med roastbeef og salat og herefter tog lærer Frede Bräuner, Århus,over. Han slog fast med syvtommersøm - og humor - at vi skal spise ordentlig både som ung og gammel, hvis vi have vores hjerne til at holde længst muligt og selvfølgelig også kroppen.
Frede Bräuner arbejder med udsatte unge i organisationen Talentspejderne og kunne fortælle mange uhyrlige ting: Om unge, der dropper ud af uddannelser, har stress af ingenting at lave, sover dårligt, har social angst, dårlig økonomi, ja listen var lang.  Langt hen ad vejen, fordi de ikke spiser ordentligt og hvis de spiser, så er det junk-food, cola og energidrikke, de indtager.
Spændende oplæg med masser af stof til eftertanke. Det er lige før, man ikke kan nyde sin kage til kaffen efter den omgang....!
1-10 of 21