Midt-Vest‎ > ‎

Set og Sket

 

Claus Holm i november

indsendt 27. maj 2020 00.50 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 24. jul. 2020 02.32 ]

Arrangementet med Claus Holm blev pga. Corona-udbruddet flytter fra marts til november. Nærmere bestemt  tirsdag 17. november kl. 19 i Aulum Fritidscenter. Aftenens emne er: 
 "Kant - kærlighed og kaos - begejstring i øjenhøjde.
Nærmere info senere.

Årsmøde 2020

indsendt 29. feb. 2020 02.50 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 29. feb. 2020 04.18 ]

        
Omkring 55 medlemmer var samlet i Skytteforeningens lokaler i Aulum Fritidscenter til årsmødet 2020.
Formanden, Mie Jensen, aflagde en beretning, hvor hun slog fast, at der netop i disse klimatider mere end nogensinde er brug for en organisation som Familie og Samfund. Bl.a. fordi emner som madspild og energioptimering i hjem og husholdninger er så vigtige.
Det var en rolig generalforsamling hvor der bl.a. var genvalg af Kaja Andersen, Bonnet, Hanne Ellgaard Kristensen, Hover og Elna Bækgaard, Tanderupkær. Der var også genvalg af revisorer og godkendelse af regnskab.
Efter kaffen hyggelig underholdning ved trubaduren Flemming Baade og indimellem muntre fællessange.

Country og Rosannes

indsendt 22. nov. 2019 06.56 af Webmaster Midtvest

380 glade tilhørere - herunder flere i country-kostumer - lagde vejen fordi koncerten med Tamra Rosannes en torsdag i november. Rammen om arrangementet var Lemvig Fritids- og Kulturcenter og alle havde en rigtig god aften med glad musik, glade ,mennesker og en altid hjertevarm Tamra Rosannes me, som havde god opbakning fra sin faste duo.

Så sylter vi...

indsendt 28. sep. 2019 01.58 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 28. sep. 2019 02.05 ]

 
Sanselighed, bæredygtighed, råvarer af kvalitet...tillægsordene var mange, da syltedronningen Helana Grayston gav 83 medlemmer af regionen en lektion i, hvordan man igen finder glæden ved at sylte...i små portioner, så vi mindsker madspild og kan overskue opgaven og selvfølgelig bæredygtigt og uden E-numre. uden e-numre.
Vil skal have genopfrisket det gode gamle håndværk at sylte, men skal gøre det på en moderne måde, så det både er til at overkomme og vi igen finder glæden ved at skabe noget fra bunden af, var budskabet.
En dejlig aften med gode råd fra en livsglad syltedronning.

    

Vin- og ostesmagning

indsendt 28. mar. 2019 04.18 af Webmaster Midtvest

Der var gang i smagsløgene, da Familie og Samfund Region Midt-Vest havde inviteret til vin- og ostesmagning. 140 medlemmer tog imod invitationen og fik masser at smage på og gode informationer fra hhv. Bent Hargaard, Hargaard Vinimport, Thyholm og Eva Laura Lundahl fra Arla Unika i Århus.
De to kan deres metier og havde sammen valgt vine og oste ud, der matchede hinanden perfekt. Osten "Den hvide dame" blev ledsaget af "bobler" og portvin smager godt sammen med en blød og cremet skimmelost. Om vi ikke fik rødvin, jo da til "Nordens parmesan" en Havgus. Ellers var det hvid og rose, vi blev budt på. Det er altså ikke ligegyldig, hvilken ost man sætter sammen med hvilken vin.
Om vi blev klogere. I høj grad og alle havde en rigtig god og informativ aften med to veloplagte oplægsholdere. Så kom der også lige en italiener ind over: Lorenzo fra Toscana, som sælger vin til Hargaard.

  


Årsmøde 2019

indsendt 1. mar. 2019 01.01 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 1. mar. 2019 01.06 ]


8o medlemmer deltog i årets generalforsamling i Aulum Fritidscenter. Mie Jensen kunne berette om et godt år med god gang i aktiviteterne og hun benyttede lejligheden til at give os den sædvanlige "opsang" omkring sund fornuft og omtanke, når vi køber ind.
Regnskabet viser et underskud i 2018 på 17.025 kr. - efter godkendelse af de delegerede. Bestyrelsesvalg: der var genvalg over hele linjen.
Fritidscentret havde lavet en dejlig tallerken til os med roastbeef og salat og herefter tog lærer Frede Bräuner, Århus,over. Han slog fast med syvtommersøm - og humor - at vi skal spise ordentlig både som ung og gammel, hvis vi have vores hjerne til at holde længst muligt og selvfølgelig også kroppen.
Frede Bräuner arbejder med udsatte unge i organisationen Talentspejderne og kunne fortælle mange uhyrlige ting: Om unge, der dropper ud af uddannelser, har stress af ingenting at lave, sover dårligt, har social angst, dårlig økonomi, ja listen var lang.  Langt hen ad vejen, fordi de ikke spiser ordentligt og hvis de spiser, så er det junk-food, cola og energidrikke, de indtager.
Spændende oplæg med masser af stof til eftertanke. Det er lige før, man ikke kan nyde sin kage til kaffen efter den omgang....!
Flot julekoncert

indsendt 1. dec. 2018 02.24 af Webmaster Midtvest

Regionen prøvede i år noget nyt. Efterårets koncert var i år transformeret til en julekoncert - med Marie Carmen Koppel. Og der blev julet på alle tangenter og mere til. Marie Carmen Koppel har en imponerende stemme og er en nydelse at høre på - uanset om hun synger salmer, gospel eller julesange fra ind- og udland. God akkompagneret af pianist Steen Rasmussen og broderen Benjamin Koppel på saxofon.
Flot koncert!
 

En glad aften

indsendt 14. sep. 2018 09.32 af Webmaster Midtvest

Det var en veloplagt Anne Glad, der indtog scenen i Aulum Fritidscenter torsdag 13. september. Oven i købet på sønnens 1-års fødselsdag. Men vi fik det, vi kom efter. Et godt foredrag om danskerne og den store helsebølge og bagefter en reminder om, hvordan det er vi køber ind - måske med hovedet under armen. Det var både plads til humor, eftertænksomhed og alvor. Den erfarne reklamekvinde ved, hvad der rører sig.
Efter kaffen var der musikalsk underholdning ved MachBjerg - Thorkild Mach og Anton Bjerg, Ringkøbing. Også de bød på et rigt varieret program
  


Size happy - str. glad

indsendt 24. mar. 2018 03.55 af Webmaster Midtvest

Sangerinde, forfatter, konferencier...kært navn har mange navne og meget at øse af. Det gjorde Julie Bertelsen, da hun under overskriften "Size happy - str. Glad" hudløst ærligt fortalte om sit liv og dets ned- og opture - og ikke mindst om sine slåskampe med vægten.
Gode råd var der også fra en veloplagt Julie, som nu har fået styr på sin vægt (næsten) og som har fundet ud af, at det er vigtigere at være happy, end en størrelse 36.
Pausen bød på en dejlig fisketallerken og bagefter sang Julie 4 sange akkompagneret på guitar af Johannes. 3 danske og 1 grønlandsk og alle havde en dejlig aften.
   Årsmøde 2018

indsendt 1. mar. 2018 03.19 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 1. mar. 2018 03.30 ]

Årsmøde 2018 handler egentlig om "livets gang" i Familie og Samfund Region Midt-vest i 2017. Vi havde én af vinterens koldeste dage, men alligevel var små 100 mennesker mødt op i Aulum Fritidscenter. Mie Jensen valgte i sin beretning af sætte fokus på, hvorfor det er vigtigt at være medlem af Familie og Samfund. Regnskabet viste et underskud på godt 30.000 kr.- med generalforsamlingens bemyndigelse. Der var genvalg til regionsrepræsentanterne og i det hele taget en fredelig generalforsamling, som vidner om en forening i god gænge.
Efter kaffen kom "Fortællekonerne fra Skive" på banen. Spændende at opleve den gamle, næsten glemte,  fortællekultur folde sig ud - gennem Selma Lagerlöfs "Fuglereden", Jeppe Aakjær fortælling om Marie ved Flynder Sø, lidt Aakjær-poesi og smuk fortolkning af "Stille hjerte..."sang - i skikkelse af Else Christensen og Ruth Dein.
                                                                                         


1-10 of 17