Midt-Vest‎ > ‎

Set og Sket

 

En glad aften

indsendt 14. sep. 2018 09.32 af Webmaster Midtvest

Det var en veloplagt Anne Glad, der indtog scenen i Aulum Fritidscenter torsdag 13. september. Oven i købet på sønnens 1-års fødselsdag. Men vi fik det, vi kom efter. Et godt foredrag om danskerne og den store helsebølge og bagefter en reminder om, hvordan det er vi køber ind - måske med hovedet under armen. Det var både plads til humor, eftertænksomhed og alvor. Den erfarne reklamekvinde ved, hvad der rører sig.
Efter kaffen var der musikalsk underholdning ved MachBjerg - Thorkild Mach og Anton Bjerg, Ringkøbing. Også de bød på et rigt varieret program
  


Size happy - str. glad

indsendt 24. mar. 2018 03.55 af Webmaster Midtvest

Sangerinde, forfatter, konferencier...kært navn har mange navne og meget at øse af. Det gjorde Julie Bertelsen, da hun under overskriften "Size happy - str. Glad" hudløst ærligt fortalte om sit liv og dets ned- og opture - og ikke mindst om sine slåskampe med vægten.
Gode råd var der også fra en veloplagt Julie, som nu har fået styr på sin vægt (næsten) og som har fundet ud af, at det er vigtigere at være happy, end en størrelse 36.
Pausen bød på en dejlig fisketallerken og bagefter sang Julie 4 sange akkompagneret på guitar af Johannes. 3 danske og 1 grønlandsk og alle havde en dejlig aften.
   Årsmøde 2018

indsendt 1. mar. 2018 03.19 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 1. mar. 2018 03.30 ]

Årsmøde 2018 handler egentlig om "livets gang" i Familie og Samfund Region Midt-vest i 2017. Vi havde én af vinterens koldeste dage, men alligevel var små 100 mennesker mødt op i Aulum Fritidscenter. Mie Jensen valgte i sin beretning af sætte fokus på, hvorfor det er vigtigt at være medlem af Familie og Samfund. Regnskabet viste et underskud på godt 30.000 kr.- med generalforsamlingens bemyndigelse. Der var genvalg til regionsrepræsentanterne og i det hele taget en fredelig generalforsamling, som vidner om en forening i god gænge.
Efter kaffen kom "Fortællekonerne fra Skive" på banen. Spændende at opleve den gamle, næsten glemte,  fortællekultur folde sig ud - gennem Selma Lagerlöfs "Fuglereden", Jeppe Aakjær fortælling om Marie ved Flynder Sø, lidt Aakjær-poesi og smuk fortolkning af "Stille hjerte..."sang - i skikkelse af Else Christensen og Ruth Dein.
                                                                                         


Tambourine Men og Reimar

indsendt 19. nov. 2017 03.43 af Webmaster Midtvest

Der var gang i Lemvig Kultur- og Idrætscenter, da Familie og Samfund holdt sin årlige "kulturaften". Tambourine Men "varmede op" og det gjorde de godt og grundigt, så alle var oppe på mærkerne, da Johnny Reimar gik på scenen efter pausen. Og her blev der serveret den ene evergreen efter den anden. En rigtig rokke- og syng-med-aften.
         


Fodeplan til mennesker

indsendt 30. sep. 2017 00.48 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 30. sep. 2017 00.52 ]

Der var gang i den torsdag 28. september, da kostvejleder Lise Faurschou gæstede Aulum Fritidscenter. De 130 tilhørere fik noget for pengene - og samtidig en løftet pegefinder. Hvorfor passer I bedre på jeres biler og sørger for det rigtige foder til jeres dyr - og så glemmer i selv at få noget ordentlig kost, lød beskeden. Alt sammen serveret med stor humor, så vi endte med at grine godt og grundigt at vores "må ikke"-madvaner. For nu at få det hele til at sive ind sluttede Lise med at præsentere os for en foderplan: 3-delt, som skulle være ret nem at huske. Og som sikrer både mineraler, antioxidanter og hvad vi ellers skal bruge for at holde "maskineriet" i gang.
Aftenen bød også på musikalsk underholdning ved to medlemmer af bandet Antonius.
Arrangementet var økonomisk støttet af Jysk Energi og Nordeafonden.
  


Gang i smagsløgene

indsendt 26. mar. 2017 06.00 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 26. mar. 2017 06.01 ]

150 medlemmer var mødt frem 23. marts for at høre Anne Hjernøes gode råd om, hvordan man pirrer smagsløgene. Hun tog udgangspunkt i de 5 grundsmage og gav eksempler på, hvordan man giver det sidste pift. Og så blev det slået fast, at vi skal stile efter: Noget blødt, sprødt og groft.
Anne kom også rundt om emner som økologi og sprøjtegifte og hvad der kan være skyld i vores "dårligdomme".
Desuden fortalte hun løs og fast om de udsendelser, hun har lavet sammen med Anders Agger.
Aftnens musikalske underholdning stod Anni Felt for - med fokus på country-musik.

Årsmøde 2017

indsendt 6. mar. 2017 02.18 af Webmaster Midtvest


100 medlemmer deltog i den årlige generalforsamling tirsdag 28. februar i Aulum Fritidscenter.
Aftenens startede med generalforsamlingen, hvor regionsformand Mie Jensen aflagde en fyldig beretning om aktiviteterne i det forgangne år og manede til sund fornuft i en tid, hvor det er svært at være forbruger - med så mange modstridende informationer.
Elna Bækgaard var udrejst, så Marie Christiansen fremlagde regnskabet for 2016, der balancerer med 331.092 kr.
Marie fremlagde også budgettet for 2017 - med en balance på 202.500 kr.
Beretning og regnskab blev godkendt

Indkomne forslag
Langhøj fremlagde et forslag om, at regionens formue bør nedsættes væsentligt - og at pengene i stedet bør komme lokalforeningerne til gavn. Fx i form af en nedsættelse af regionskontingentet på 175 kr.
Det førte til en længere debat om, hvorvidt de 175 kr. er for meget (har ikke været ændret i 17 år) eller hvad beløbet så skal være. Første afstemning viste, at der kun var to stemmer for Langhøjs forslag om en nedsættelse til 125 kr. Anden afstemning med en nedsættelse på 25 kr. fald også. Herefter er regionskontingentet stadig 175 kr.
Omvendt var der flertal i forsamlingen for at regionen igen kører en medlemskampagne. Og der var udbredt enighed om, at generalforsamlingen skal være gratis.
Mie Jensen blev genvalgt som formand for en 2-årig periode og der var også genvalgt til: Elin Jensen, Rom, Marie Christiansen, Bremdal, Maria Tylvad, Rækker Mølle og Rita Jensen, Isenvad. Der var ligeledes genvalg til suppleanterne og til revisorer og revisor-suppleant.

  Humor i tilværelsen
          Humor i tilværelsen
               Aftenens foredragsholder var tidl. sognepræst, kunstmaler m.v. Ejvind Nielsen, Århus.
               Som altid festlig og med mange skæve observationer fra danskernes hverdag.
               Så det blev et godt grin af slutte aftenen med

Swing Sisters i Lemvig

indsendt 5. nov. 2016 02.09 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 5. nov. 2016 02.15 ]

Omkring 550 glade og forventningsfulde medlemmer var troppet op i Lemvig Idræts- og Kulturcenter for at deltage i årets kulturarrangement.
På "plakaten" stod Fischers, som tog tilhørerne med på en dejlig musikalsk rundrejse - med "stop i" Danmark, Irland, Skotland, Australien og Ungarn.
Efter pausen gik "Swing Sisters" på scenen. Liselotte Norup, Kirsten Siggaard og Kirsten Vaupel: Tre topprofessionelle damer, som gav den hele armen med swing-musik fra 40'erne og frem til i dag.
Én af de rigtig gode aftener med stemning og højt humør.

Kærlighed til kål

indsendt 15. sep. 2016 01.31 af Webmaster Midtvest

   
Kål er vel bare kål...men ikke for journalist Mette Mølbak, som har sat sig for at finde frem til, hvorfor kål har så gode egenskaber - og betyder så meget for vores helbred. Spændende foredrag på en varm septemberaften. Bagefter fik vi lejlighed til at smage på tre af kålopskrifterne fra Mettes nye bog.
Nu havde vi fået noget til hjernen og ganen og efter kaffepausen var der så noget til øret. Folkemusikgruppen Wånsda spillede op og alle hyggede sig: med god musik og muntre historier.

Årsmøde 2016

indsendt 24. feb. 2016 01.32 af Webmaster Midtvest   [ opdateret 24. feb. 2016 14.11 ]


 

129 mødte på, da Region Midt-Vest holdt sin årlige generalforsamling i Aulum Kultur- og Fritidscenter. Og stemningen var i top, da dirigenten, tidl. konsulent Jette-Birte Hansen kunne tage hul på årsmødet.
Regionsformand Mie Jensen fremlagde bestyrelsens beretning og kunne med humor berette om den frustration, det er for en forbrugerorganisation, når der bliver vendt rundt på madpyramiden - og det der er sundt den ene dag helt er yt den næste. Hendes råd er derfor: Brug den sunde fornuft. det er man nu altid kommet længst med.
Elna Bækgaard fremlagde regnskabet, der balancerer med 237.034,93 kr. - heri indregnet et underskud på 21.506,31 kr.
Der var genvalg til Kaja Andersen, Bonnet, Hanne Ellgaard Kristensen, Hover og Elna Bækgaard, Tanderupkær. Ni i stedet forLene Borg, Langhøj blev Marianne Nørsøller. Revisorerne hedder stadig Inger Nielsen, Rækker Mølle og Edith Pedersen, Tulstrup-Faurholt.

Gitte Hornhøj
Årmødet blev sluttet af på forrygende vis med Gitte Hornshøj, Herning, der holdt et one-woman.show om humor og om at holde sig glad. For sin egen og ikke mindst for omgivelsernes skyld. Gitte er ikke bange for at udlevere sig selv for at få sine glade budskaber igennem, så der blev leeet godt igennem. Der blev frigjort mange, glade endorfiner med det indlæg.


      

1-10 of 10