Honningopskrifter

Honningglaserede chilipærer

Ingredienser:

2-3 pærer,ikke for modne

1 chili

2-3 spsk honning

smør - brug ikke margarine, da smørrets smag tilføjer glaseringen en ekstra tone

Fremgangsmåde:

Skræl pærerne og skær dem i både (4-8 både efter str.)

Fjern frøene i chilien og hak den.

Hæld smør (1-2 spsk) i en gryde og smelt den, lad det blive let gyldenbrunt. Hæld honningen i og rør godt rundt, hæld nu chilien i og lad det riste i ca. 1 min. Hæld derefter pærebådene i, vend dem rundt og lad dem simre ved svag varme i 2-3 min. Pas på de ikke koger ud.

Honningkylling

15 min + ovntid for kyllingfilet/kylling

Ingredienser:

1 kylling ca. 1300 g her (kan evt. bruge kyllingebryst)

3 spsk honning

1 spsk brun farin

1 spsk eddike

2 spsk sennep (ikke den stærke)

Fremgangsmåde:

Bland Honning, faring, edikke og sennep.Læg kyllingen på et ildfast fad og fordel blandingen over kyllingen. Steg kyllingen ved 180-200 g i ca 1 time, hæld blandingen over kyllingen ca. hvert kvarter under stegningen. Skyen hældes fra og jævnes.

 

Ovnbagt laks med honning og citron

4-pers.- middagsret

Ingredienser:

1-1½ kg laks

½ del honning

saft af 1 citron

1 spsk. vineddike

2 spsk olie

½ tsk salt 

Sauce:

2 dl creme fraiche

1 spsk honning

1 spsk citronsaft

1 kvart tsk salt

1 bdt. purløg

Fremgangsmåde:

Bland honning, citron, eddike og olie i et dybt fad. Læg laksen i fadet og lad den stå koldt i et par timer. Tag laksen op og læg den i et ildfast fad, steg den i ovnen i ca. 50 min. ved 180 g. Server sausen til laksen sammen med aspargeskartofler og blandet grøn salat.

Honningroulade

Ingredienser:

1 spsk vand

100 g hvedemel

1/2 tsk allehånde

1 tsk ingefær

1/2 tsk nelliker

1 tsk  kanel

50 g brun farin

1 tsk bagepulver

2 æg

100 g honning

Smørcreme:

125 g smør

100 g flormelis

Reven appelsinskal

1-2 tsk appelsinsaft

Fremgangsmåde:

Røræggeblommer og afrin godt sammen. Rør honning i. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med vand. Pisk æggehviderne stive og fold dem i dejen med let hånd.

Lav en papirform, ca. 30x30 og smør den. Kom dejen i og bag rouladebunden 6-8 min. ved 225 g. Vend bunden ud på et stykke sukkerstrøet appir. Læg et vådt viskestykke over og lad bunden blive kold.

Smørcreme:

Rør smør og flormelis sammen til smørcreme. Smag til med reven appelsinskal og appelsinsaft. Fordel cremen over den kolde bund og rul rouladen sammen.

Grahamflutes med honning

Fremgangsmåde:

50 g gær røres ud i 6 dl lunken letmælk. 2½ spsk olie, 1 tsk honning og 2 tsk salt tilsættes.

300 g grahamsmeL og ca 600/650 g hvedemel sigtes i mælkeblandingen og æltes godt.

Dejen hæver under et klæde i ca.1 times tid, hvorefter den slås ned og gennemæltes igen.

Fluten formes i størrelse efter ønske og sættes på en smurt bageplade til ½ times efterhævning.

Ridses med skarp kniv og pensles med sammenpisket æg

Bages i 25 min. ved 225 gr.