Kål
Kålsymfoni med sennepsdressing
en skøn blanding af kål i flere farver og masser af vitaminer: 4 pers.
½ lilla spidskål eller ½ lille rødkål
½ grønt spidskål
2 håndfulde grønkål
2 gulerødder
1 lille bdt. koriander
friskkværnet peber
Dressing:
1½ jogurt naturel
1 tsk dijonsennep
½ citron, saften derfra
1 tsk rørsukker
havsalt og friskkværnet peber
Snit rødkål og spidskål så fint som muligt, og kom det i en skål. Skyl og tør grønkålen og skær den i mindre stykket.
Skræl gulerødderne og snit dem i så tynde strimler som muligt. Kom kål og gulerødder i en rummelig skål.
Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber. Vend den godt rundt i salaten.
Skyl og tør koriander. Hak det og kom det over salaten og tilsæt til sidst friskkværnet peber eller sumak.
Spidskål med nektariner og quinoa
En rigtig sommersalat, der går til både frokost og gril: 3-4 pers.
2 dl lys quinoa, ukogt
4 dl vand
havsalt
½-1 spidskål - alt efter størrelse
2 nektariner, modne
100 g blåbær
2 forårsløg
100 g fetaost
100 g saltmandler
timian eller andre krydderier til drys
Dressing:
2 spsk. æbleeddike
1 dl olivenolie
1 tsk dijonsennep
1 tsk hyldeblomstsaft
havsalt og friskkværnet peber
Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Smag til med salt. Lad det køle af.
Snit spidskålen og kom det i en rummelig skål
Bland alle ingredienser til dressingen og vend den rundt i kålen. Vend den afkølede quinoa i.
Skær nektarinerne i mindre stykker og fordel dem i salaten sammen med blåbær
Rens forårsløgene, skær dem i ringe og kom dem i salaten, Kom feta over. Hak mandlerne og drys dem over sammen med
blade af timian.
Arabisk salat med blomkål og solmodne tomater
Her får blomkål konsistens som couscous, og smager fortrinligt sammen med finthakket agurk, tomat, peberfrugt og mynte.: 4 pers
1 mellemstort blomkålshoved
2 forårsløg
½ agurk
250 g søde, solmodne tomater
1 gul peberfrugt
en stor håndfuld mynte
en stor håndfuld bredbladet persille
Dressing:
3 spsk. olivenolie
½ citron, saften herfra
1 tsk havsalt
Riv blomkålen så fint som muligt, fx i en foodprocessor eller på et rivejern. Kom den snittede blomkål i en rummelig skål.
Lav dressingen - blandt olivenolie, citronsaft og havsalt og vend det rundt sammen med blomkålen.
Skær bunden af forårsløgene og skyl dem grundigt. Skær dem i fine ringe. Halver agurken på langs og skrab kernerne ud. Snit agurken i små tern. Halver tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomaterne i tern. Tag kernerne ud af peberfrugten og skær i små tern.
Kom agurk, tomater og peberfrugt i skålen med blomkål og vend rundt. Skyl og tør krydderurterne og hak dem fint. Kom dem over salaten. Server med det samme.