Kål

Kålsymfoni med sennepsdressing

en skøn blanding af kål i flere farver og masser af vitaminer: 4 pers.

½ lilla spidskål eller ½ lille rødkål

½ grønt spidskål

2 håndfulde grønkål

2 gulerødder

1 lille bdt. koriander

friskkværnet peber

Dressing:

1½ jogurt naturel

1 tsk dijonsennep

½ citron, saften derfra

1 tsk rørsukker

havsalt og friskkværnet peber

 Snit rødkål og spidskål så fint som muligt, og kom det i en skål. Skyl og tør grønkålen og skær den i mindre stykket.

Skræl gulerødderne og snit dem i så tynde strimler som muligt. Kom kål og gulerødder i en rummelig skål.

Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber. Vend den godt rundt i salaten.

Skyl og tør koriander. Hak det og kom det over salaten og tilsæt til sidst friskkværnet peber eller sumak.

Spidskål med nektariner og quinoa

En rigtig sommersalat, der går til både frokost og gril: 3-4 pers.

2 dl lys quinoa, ukogt

4 dl vand

havsalt

½-1 spidskål - alt efter størrelse

2 nektariner, modne

100 g blåbær

2 forårsløg

100 g fetaost

100 g saltmandler

timian eller andre krydderier til drys

Dressing:

2 spsk. æbleeddike

1 dl olivenolie

1 tsk dijonsennep

1 tsk hyldeblomstsaft

havsalt og friskkværnet peber

 Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Smag til med salt. Lad det køle af.

Snit spidskålen og kom det i en rummelig skål

Bland alle ingredienser til dressingen og vend den rundt i kålen. Vend den afkølede quinoa i.

Skær nektarinerne i mindre stykker og fordel dem i salaten sammen med blåbær

Rens forårsløgene, skær dem i ringe og kom dem i salaten, Kom feta over. Hak mandlerne og drys dem over sammen med

blade af timian.

Arabisk salat med blomkål og solmodne tomater

Her får blomkål konsistens som couscous, og smager fortrinligt sammen med finthakket agurk, tomat, peberfrugt og mynte.: 4 pers

1 mellemstort blomkålshoved

2 forårsløg

½ agurk

250 g søde, solmodne tomater

1 gul peberfrugt

en stor håndfuld mynte

en stor håndfuld bredbladet persille

Dressing:

3 spsk. olivenolie

½ citron, saften herfra

1 tsk havsalt

 Riv blomkålen så fint som muligt, fx i en foodprocessor eller på et rivejern. Kom den snittede blomkål i en rummelig skål.

Lav dressingen - blandt olivenolie, citronsaft og havsalt og vend det rundt sammen med blomkålen.

Skær bunden af forårsløgene og skyl dem grundigt. Skær dem i fine ringe. Halver agurken på langs og skrab kernerne ud. Snit agurken i små tern. Halver tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomaterne i tern. Tag kernerne ud af peberfrugten og skær i små tern.

Kom agurk, tomater og peberfrugt i skålen med blomkål og vend rundt. Skyl og tør krydderurterne og hak dem fint. Kom dem over salaten. Server med det samme.