Honningopskrifter
Honningglaserede chilipærer
Ingredienser:
2-3 pærer,ikke for modne
1 chili
2-3 spsk honning
smør - brug ikke margarine, da smørrets smag tilføjer glaseringen en ekstra tone
Fremgangsmåde:
Skræl pærerne og skær dem i både (4-8 både efter str.)
Fjern frøene i chilien og hak den.
Hæld smør (1-2 spsk) i en gryde og smelt den, lad det blive let gyldenbrunt. Hæld honningen i og rør godt rundt, hæld nu chilien i og lad det riste i ca. 1 min. Hæld derefter pærebådene i, vend dem rundt og lad dem simre ved svag varme i 2-3 min. Pas på de ikke koger ud.
Honningkylling
15 min + ovntid for kyllingfilet/kylling
Ingredienser:
1 kylling ca. 1300 g her (kan evt. bruge kyllingebryst)
3 spsk honning
1 spsk brun farin
1 spsk eddike
2 spsk sennep (ikke den stærke)
Fremgangsmåde:
Bland Honning, faring, edikke og sennep.Læg kyllingen på et ildfast fad og fordel blandingen over kyllingen. Steg kyllingen ved 180-200 g i ca 1 time, hæld blandingen over kyllingen ca. hvert kvarter under stegningen. Skyen hældes fra og jævnes.
Ovnbagt laks med honning og citron
4-pers.- middagsret
Ingredienser:
1-1½ kg laks
½ del honning
saft af 1 citron
1 spsk. vineddike
2 spsk olie
½ tsk salt
Sauce:
2 dl creme fraiche
1 spsk honning
1 spsk citronsaft
1 kvart tsk salt
1 bdt. purløg
Fremgangsmåde:
Bland honning, citron, eddike og olie i et dybt fad. Læg laksen i fadet og lad den stå koldt i et par timer. Tag laksen op og læg den i et ildfast fad, steg den i ovnen i ca. 50 min. ved 180 g. Server sausen til laksen sammen med aspargeskartofler og blandet grøn salat.
Honningroulade
Ingredienser:
1 spsk vand
100 g hvedemel
1/2 tsk allehånde
1 tsk ingefær
1/2 tsk nelliker
1 tsk kanel
50 g brun farin
1 tsk bagepulver
2 æg
100 g honning
Smørcreme:
125 g smør
100 g flormelis
Reven appelsinskal
1-2 tsk appelsinsaft
Fremgangsmåde:
Røræggeblommer og afrin godt sammen. Rør honning i. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med vand. Pisk æggehviderne stive og fold dem i dejen med let hånd.
Lav en papirform, ca. 30x30 og smør den. Kom dejen i og bag rouladebunden 6-8 min. ved 225 g. Vend bunden ud på et stykke sukkerstrøet appir. Læg et vådt viskestykke over og lad bunden blive kold.
Smørcreme:
Rør smør og flormelis sammen til smørcreme. Smag til med reven appelsinskal og appelsinsaft. Fordel cremen over den kolde bund og rul rouladen sammen.
Grahamflutes med honning
Fremgangsmåde:
50 g gær røres ud i 6 dl lunken letmælk. 2½ spsk olie, 1 tsk honning og 2 tsk salt tilsættes.
300 g grahamsmeL og ca 600/650 g hvedemel sigtes i mælkeblandingen og æltes godt.
Dejen hæver under et klæde i ca.1 times tid, hvorefter den slås ned og gennemæltes igen.
Fluten formes i størrelse efter ønske og sættes på en smurt bageplade til ½ times efterhævning.
Ridses med skarp kniv og pensles med sammenpisket æg
Bages i 25 min. ved 225 gr.