Uganda - Bente Kolind Hansen

Oprettelsesdato: Feb 08, 2016 5:25:27 PM

Torsdag den 28. januar. En kølig og våd januar aften, blev på forunderlig vis glemt, da dette foredrag gik i gang.Foredragsholder Bente Kolind Hansen arbejder som frivillig indsamlingsleder ved Folkekirkens Nødhjælp.

 I 2012 var hun på en 10 dages tur, og det var herfra, hun viste billeder og fortalte, så vi næsten følte, vi var med hende på selve turen op gennem Uganda.

Fra Kampala op til bl.a. Soroti og over til bl.a. Mbale for så at slutte nede ved Enteppe lufthavn.

Grønne marker med græssende køer, tørre bare områder hvor geder gik frit. Uendelig lange hullede sandveje. Mange offentlige kontorbygninger, hvor gruppen, som Bente rejste med, hver gang skulle ind for at informere om, at de nu var her. Det havde en betydning for deres sikkerhed.

I landsbyerne var alle smilende og imødekommende, selvom de levede meget sparsomt. Vi så deres flotte flettede hytter, hvor nogle lå alene for sig selv, medens andre havde et levende hegn hele vejen rundt om flere hytter.Vi hørte om en ung kvinde der via økonomisk støtte, havde fået en landbrugsuddannelse. Hun var nu i gang med at afprøve forskellige afgrøder i hendes landsby.

Vi så Masai´er der dansede til ære for gruppen. Her var også et billede af en ung mand med en fjer i hans hat. Fjeren viste at han var ude for at finde sig en kvinde.

Bente rundsendte en meget slidt shilling pengeseddel.  20.000 shilling er = 44 danske kr. og hun serverede jordnødder for os, for dem havde de ofte fået på  turen.  Cassava roden havde hun dog ikke med; selvom den også blev serveret flere gange.

Det var en yderst interessant aften, og vi kan varmt anbefale andre at høre Bentes spændende fortælling.