Tema aften: Når hjernen ændrer tanker og adfærd. Skizofreni.

Oprettelsesdato: Sep 17, 2015 10:56:23 AM

Der var 19 deltagere til vores arrangement om skizofreni, der blev afholdt på Møllehjemmet i Auning, den 27. august 2015.

Det var en rigtig god aften, hvor Dorthe Schnack fra Opus  i Randers og Jan M. Nielsen fra Pavillonen i Randers stod for det faglige indhold. Dorthe arbejder til daglig i Norddjurs, Syddjurs, Randers og Mariager kommune primært med unge fra 18år – 25år, der får diagnosen Skizofren. Vi hørte om hvorfor det opstår, hvordan man opdager det, hvordan familien kan hjælpe og hvordan man kommer igennem det og starter livet igen. Det var de begge rigtig gode til at fortælle om, så det kunne forstås af os, der ikke kendte til det i forvejen. Man fik en indsigt i de forskellige facetter af sygdommen. Der var stor spørgelyst, så alle gik hjem beriget med indtryk og facts om emnet.

Der deltog desuden Jens Peter Møller, der arbejder frivilligt med disse mennesker. Hans telefon er åben i alle døgnets 24 timer , så de syge og deres pårørende kan få kontakt, når der er brug for det. Det er en engageret mand, der bruger en stor del af sit liv på at hjælpe dem, der har tillid til ham og ikke kan se sig ud af problemerne.  Han er allerede nu kaldt ud 400 gange i år og er lidt bindeled mellem de forskellige instanser og ”klienten”.

Vi valgte at give ham entré indtægten til hans frivillige arbejde ( i stedet for to flasker vin) og det blev han meget glad for - et godt bidrag til kaffekassen.

Møllehjemmet havde sat drikkevarer frem som kunne købes. Som sædvanlig gik pausen med snak og hygge.

Tusind tak for en dejlig aften.