Superfos

Oprettelsesdato: Feb 03, 2015 3:42:48 PM

Så kom sneen, men den forhindrede ikke 25 medlemmer i at komme til virksomhedsbesøg hos PPCSuperfos, den 21. januar 2015. Vi blev budt velkommen af Lars Larsen, produktionschef og Tina Pedersen  produktionskoordinator.  Lars fortalte om virksomheden, hvem de er, og det vi skulle se under rundvisningen. Superfos blev  i 2011/2012 opkøbt af RPC, et engelsk firma. 

Der bliver gjort meget for at holde på medarbejderne - mht. til arbejdstiderne, forsøges ønskerne fra medarbejderne at blive rettet til,  - nogle vil gerne have færre aftenvagter, mens andre igen gerne vil have weekendvagterne osv. Der skal snart fejres 40 års jubilæum for en af medarbejderne, for ikke så lang tid siden var det et 35 års jubilæum.  

Der bliver lavet 3,3 millioner emner pr dag 360 dage om året, da der kun er lukket den 24., 25. og 26. samt 31. december og første nytårsdag. For at se eksempler på emner fra virksomheden - kig under bunden på jeres plastbøtter med fødevarer eller se efter næste gang der skal handles, især dem fra Arla som er virksomhedens største kunde med over 40 % af produktionen. For at producerer så mange emner kræver det noget strøm, hele 23.000.000 kWh årligt. Til sammenligning bruger en familie på 4 ca. 6000 kWh årligt, - jeg brugte lige lommeregneren, Superfos' strømforbrug svarer til ca. 3.833 husstande med en familie på 4!

 

 Vi skulle alle iføres kitler, sikkerhedsveste og hårnet, før vi måtte komme ud i produktionen. Ja selv smykker såsom ringe, halskæder og piercinger (hvis det var aktuelt) samt ure skulle lægges inden afgang til produktionen. Inden indgang til fabrikshallerne skulle alle også vaske hænderne grundigt, derefter skulle de sprittes af - altså hænderne.  Vi har jo prøvet det før men sådan en gang omklædning skaber altid latter.......

Desværre larmede det en del fra maskinerne under rundvisningen, så ikke alle kunne høre hvad Lars sagde. Heldigvis gik Tina med rundt og kunne så fortælle de "bagerste" om hvad de så osv. Maskinerne koster mellem 8 og 15 millioner kroner, de nyeste i den nye hal helt op til 18 millioner kroner pr stk.. Rundt omkring hang store rørformede "arme" ned fra loftet, det var en slags lufter/fugter der tag al den statiske elektricitet som plastik laver. Det ved vi jo fra vores egen husholdning, plastikbøtter olign bliver nemt elektriske men det kan afhjælpes med lidt fugt.

En fantastisk fabrik, ren og pæn overalt, et godt indeklima.  Da der ikke måtte fotograferes i produktionen, er der desværre ingen billeder derfra.

   

                                Aftenen afsluttedes med kaffe og dejlig brød som virksomheden stor for. Vi vil gerne takke Tina og Lars for en god og oplysende aften. Absolut et besøg værd!

Et dejligt arrangement.