Skovskolen - Eldrupgård

Oprettelsesdato: Jun 13, 2019 3:10:58 PM

Der var pyntet med lysegrønne nyudsprungne bøgegrene i undervisnings lokalet på Skovskolen Eldrupgård , da 35 medlemmer besøgte stedet d.7. Maj. Faglærer og koordinator Jens Henrik Heidemann fortalte om den brede paletten af grønne kurser og uddannelser ,der udbydes på skolen, som er en del af København universitet.

På skolens hjemmeside kan man danne sig et fint overblik. Der er planer om en udvidelse af skolen, men ingen afklaring på nuværende tidspunkt. Skolen ligger placeret i den 3300 ha. store Løvenholmskov og har et godt samarbejde med fonden , der driver skoven som økologisk produktions skov. Mindre ikke rentable områder ligger hen som uberørt skov. Under skoven ligger en stor grundvandsressource, af reneste og finest kvalitet,hvorfra en stor del af det vestlige Norddjurs kommune, får sit drikkevand. Jagten i skoven er en betydelig indtægts kilde. Jens Henrik fortalte om det rige dyre - og fugleliv. Der findes en meget stor bestand af kronvildt.Det menes også ,at ulven undertiden er i skoven.

Når vi mennesker søger ud i skoven for at opleve freden og fordybelsen i naturen ,skal vi måske nok tage os mere i agt for skovflåten. Det er et meget farligt lille kryb,vær opmærksom ,fjern flåten og søg læge ved mistanke om borrelia infektion.

Jens Henrik var rigtig god til at formidle sin store viden på området. Hans interesse og  engagement for stedet var tydelig. Aftenen sluttede med en tur rundt i området med stop ved hovedbygningen, en juletræskultur, en bålhytte ,en shelters byggeplads og en område med træ figurer udskåret af elever. Så kunne vi tage afsked og køre hjem gennem den smukke stille skov, hvor solen lige var gået ned. Beriget med megen information og mange indtryk Vi siger tusind tak for Skolens imødekommenhed .Ja, hvor er der mange steder i vores lokalområde, hvor der foregår fantastisk spændende aktiviteter.