Ruth Brik Christensen - "kaffe og kage mellem krudt og kugler"

Oprettelsesdato: Sep 28, 2014 11:36:53 AM

Torsdag den 18. september 2014 havde vi besøg af Ruth Brik Christensen. Vi havde lånt lokalerne på Kulturperronen i Auning og 32 personer, både medlemmer og ikke medlemmer, fik sig en dejlig aften i selskab med en livsbekræftende, levende og medrivende ”soldatermutter”.Vi hørte om hendes opvækst, hvordan hun som 18-årig besluttede at tage en uddannelse som diakon. Da hun blev alene og børnene var flyttet hjemmefra, besluttede hun at arbejde i udlandet igennem soldatermissionen og oprette/arbejde i KFUM’s soldaterhjem.

Vi fik et indblik, på en humoristisk måde, i hvordan hverdagen foregik i soldaterhjemmene, hvor alle nationaliteter var velkomne. Hvordan man ved hjælp af snak, en kop kaffe og kage, var med til at gøre en forskel i soldaternes hverdag. Hvordan hjemve og længsel kunne mindskes af dagligdags ting.

Det var ikke en aften med blodige ubehagelige historier, men alligevel kunne man fornemme alvoren og Ruths oprigtige omsorg og bekymring over for soldaterne - også efter de var vendt hjem igen.

Tiden gik hurtigt men der blev dog tid til en kaffepause, hvor bestyrelsens hjemmebagte kager blev nydt. Tak til Ruth og de fremmødte for en dejlig aften.