Petunia

Oprettelsesdato: Apr 09, 2013 1:31:6 PM

Foredrag med Hospitalsklovnen ”Petunia”

 

Alle tilhørerne der kom til foredraget, blev modtaget af” Petunia”, en lidt fjollet dame iført rød næse, store sorte briller, to tandbørster i håret, hvid kirtel, blinkende hjerte, store neon grønne sko og en lille pink blomstret gummistøvle i en snor om halsen, indeholdende en blomst og andre spændende ting. Hun uddelte hjerteklistermærker som billetter til alle. En fantastisk og hjertelig velkomst.

  

Pia Cisko, som i en årrække har arbejdet som hospitalsklovnen ”Petunia”, fortalte om sit arbejde dels på sygehusene; men også på plejehjem rundt omkring. Hun fortalte små inspirerende historier som ”Petunia” og ”Fru Ib” har oplevet i hverdagen. Her kom vigtigheden, af det arbejde hospitalsklovnene udfører, og behovet for dem, til udtryk. At både børn og ældre har glæde af lidt latter og fjollerier gav hun mange eksempler på. Ikke mindst i løbet af aftenen hvor hun flere gange tog den røde næse på og blev ”Petunia”. Vi hørte bl.a. om; folk der er blevet repareret (opereret), labyrinter(laboranter), oversmølfer (overlæger), servietassistenter (serviceassistenter) og rynke apparat (røntgen apparat).

 

 

 Alle fik rørt lattermusklerne og ikke mindst stemmebåndene og benene, da hun på sin medbragte harmonika spillede og sang, medrivende.

 

 

 

 

En dejlig aften…….med alvor, lidt sang og dans, kram og ikke mindst latter og fjollerier.