Løvfaldstur

Oprettelsesdato: Oct 03, 2013 2:5:28 PM

Så sluttede sommeren, i hvert fald på papiret for vejret var helt sommerligt på vores løvfaldstur lørdag den 21. september 2013. Vi mødtes på parkeringspladsen ved Allingåbro Hallen og præcis kl. 9.00 begav vi os af sted på en indholdsrig og spændende tur.

Vi startede dagen med kaffe og en fødselsdags sang i bussen, og der blev rigtigt hygget på den lange køretur til Nibe.

 

Bryghuset var vores første stop. Fantastisk sted med udsigt ud over Lim

fjorden, som vi kunne nyde mens vi fik fortalt historien om stedet. 

Så skulle der drikkes - eller smages, på ikke mindre end fem forskellige salgs øl med navne som ”Den lille Fede”, ”Nordkraft”, ”Thetis”, ”Drunken sailor”, og ”Styrbord”. 

 

 Derudover fik vi rundvisning i selve bryggeriet hvor det sydede og boblede. Butikken var også åben og der kunne købes ”varer” med hjem.

Flere af os havde fået farve i kinderne, efter øl smagningen, så vi havde godt af den friske luft vi fik på den lille gåtur hen til Restaurant Bryggen hvor vi spiste vores frokost.

   

Museet Godthåb Hammerværk (tidl. Zincks fabrikker) var derefter målet. Vi fik fortalt om Zinck familien og hvordan de drev fabrikken – medarbejderne havde ”livsansættelse” når de ikke kunne klare arbejdet i fabrikken mere, blev de sat til at holde den store have. I dag er den dog helt tilgroet; men der er planer om at reetablere den. Hovedbygningen er i dag indrettet med store luksus lejligheder på ca. 300 kvadratmeter hver. Vi nød historien og gå turen udenfor i det gode vejr. Inde i smedjen blev turbinen tændt og derved startede alle maskiner. Utroligt at vand kan gøre så meget…… og guiden fortalte og demonstrerede  diverse maskiner og hammere. På rad og række lå der emner og det færdige resultat, så vi kunne se hvordan fremstillingen forløb. Jeg er sikker på, at vi godt kunne have brugt noget længere tid der; men vi skulle jo videre i programmet. 

Da vi kom tilbage i bussen havde buschaufføren lavet frisk kaffe og the til os, som vi nød sammen med, de af bestyrelsen, hjemmebagte kager. Altid et godt tidspunkt på programmet........

 

Efter ca. en times kørsel igennem et pragtfuldt landskab, nåede vi til Den Italienske Have. Sikke et syn der mødte os, da vi trådte ind i huset. Fantastiske møbler, figurer og tæpper overalt. Ja selv badeværelset var indrettet med mange fine guldmøbler, malerier på væggene og et tykt tæppe.

Benny, ejeren af alle disse ting og huset, fortalte energisk og levende om hver enkelt genstand og hvad den betød for ham. Tiden gik meget hurtigt og kun nogle få nåede en tur ud i haven med de store italienske statuer, inden turen gik hjemad.

 

 

 

 

 

Næsten på slaget 18 var vi i Allingåbro igen, og alle var tilfredse og glade;  men nok også en smule trætte. Vi takker for en god dag, i selskab med en dejlig flok medlemmer.