Løvenholm Slot

Oprettelsesdato: May 27, 2015 12:49:51 PM

Solen skinnede dejligt da vi samledes i gårdspladsen på Løvenholm Slot (gods) den 19. maj 2015. Den store tilslutning til arrangementet gjorde vi nåede op på 37 deltagere som lyttede opmærksomt på Oldfrue Jeanette Hjarsbæk fortælling om Løvenholm. Hun startede dog ud med en noget drabelig fortælling om en ung pige som tilbragte 11 uger og 6 dage i fangekælderen på Løvenholm. Den unge pige var kommet i ulykkelige omstændigheder i sin plads på Sjælland og   blev derfor afskediget og ville vende hjem til sin familie på Djursland. Dengang kunne man, hvis man var heldig, få lov til at sejle med fiskere/handlende. Under sejladsen fødte hun dog et dødfødt barn som hun lagde i sin rejsekuffert/kiste for senere at kunne begrave det.

Men nu gik det ikke værre end bedre at efter ankomsten til Fjellerup skulle pigen videre og derfor måtte skaffe kørelejlighed.

Af en eller anden grund blev hendes baggage undersøgt og der fandt man jo liget af det lille barn. Ingen troede på hun havde fået en dødfødt så hun måtte havde myrdet barnet.

   Hun blev sat i fangekælderen på Løvenholm for derefter at blive dømt til døden og henrettet i Glesborg. 

 Puha heldigvis er det mange hundrede år siden!

Vil I vide mere er et besøg absolut anbefalings værdigt. - måske møder I den grå dame for selvfølgelig har Løvenholm også sit spøgelse!

Vi havde en rigtig god rundvisning (dog uden at møde den før omtalte dame) og fik mange oplysninger om godset før og nu, ejere igennem tiden, fremtidsplaner, Løvenholmfonden og driften på godset.

Det skal lige tilføjes, at alt må berøres og benyttes.  Det er bestyrelse medlemmers privilegium at måtte overnatte og bruge slottet i et vis omfang. Som det kan ses på billedet så havde der været gæster til spisning og det store bord var i brug.......

Vi sluttede aftenen af med kaffe og dejlig kage som Jeanette havde kreeret for os. Derefter kunne man gå en tur i parken. Den er åbnet for offentligheden og kan altid benyttes. En helt igennem dejlig aften og et stort tak til Jeanette Hjarsbæk og de fremmødte medlemmer.