Hyggeaften

Oprettelsesdato: Feb 19, 2019 12:42:11 PM

Så er den nye sæson 2018/19 i Familie og samfund i gang. Første arrangement fandt sted i cafeen træningscenter vest i Auning torsdag d.8. november kl.19. Vi var en sluttet kreds på 14.

Overskriften for aftenen var Årets gang - hyggeaften. Formand Bente Sejersen klarede selv teknikken og præsenterede korte filmklip. Først en sommerdag på stranden, så børnelege i byen, derefter i parcelhuskvarteret og den sidste film om høsten, da den foregik med selvbinder. Både unge og ældre deltog i arbejdet. Alle film, men i særlig grad høst filmen gav anledning til mange kommentarer og vakte minder om en svunden tid. Hvor der var masser af nærvær og fællesskab. Som der blev sagt, uden forstyrrende mobiltelefoner.

Derefter fortalte Ketty Hentze om julen i gamle dage og juletraditioner. Op af den medbragte kurv trak hun nisser med forskellige dyr og genstande og fortalte om deres oprindelige betydning for fejringen af julen. Der var mange, som kunne bidrage med kommentarer.

Den næste fortælling var en legende af den svenske forfatter Selma Lagerlöf, som hed Julerosen. Ketty fortalte levende og medrivende, så vi næsten kunne høre og mærke vindens susen. Som i et rigtigt eventyr sejrede det gode over det onde til sidst. Så var det kaffe tid. Der blev serveret sirupskage, brunkager og pebernødder. Snakken gik hyggeligt, indtil Ketty sluttede aftenen af med små sjove Vendelbo anekdoter, så vi fik os et godt grin. Vi kunne køre hjem i en tåget november aften, med stof til eftertanke. Ja, hvad er egentlig det vigtigste i tiden ind under jul?