"Helseklinikken"

Oprettelsesdato: Jan 31, 2018 7:52:25 PM

Tirsdag den 23. januar var vi samlet i Caféen på Træningscenter Vest i Auning, og tilslutningen var stor for at høre foredraget med Jørgen Larsen, den ene af brødrene fra "Helseklinikken" i Gjerrild. Han fortalte først om deres børne- og ungdomsår som idrætsudøvere. Lars startede i 1981 med Helseklinikken i Gjerrild. I 1986 kom Jørgen med. De var medstiftere af PA (Praktiserende Akupunktører) i Danmark i 1991, med Jørgen som kasserer i ca. 10 år.

Begge har en stor viden og erfaring omkring; Akupunktur - Laserterapi - Chi Kung - Tai Chi - Zhan Zhuang og idrætsskader.

Deres viden har de lært i USA – England – Tyskland – Frankrig – Canada og i Kina hvor mange af behandlingsformerne kan føres 4.000 år tilbage i tiden.En diagnosen kan stilles ud fra patientens ” syge historie ” symptomer, holdning, udstråling, kulør,  form af ansigt og tungen samt palpering på kroppen og måling af pulsen. Han fortalte også om Yin og Yang, om hvor vigtig det er med balancen imellem dem. Hvor Yin er bl.a. det mørke, det modtagende, det kvindelige og jorden.Yang er det lyse, det aktive, det mandlige og himlen.

Vi havde aftalt at han skulle tale ca. en time efter kaffepausen, men han brænder så meget for sit arbejde, at han blev med at snakke til kl. 22. Nogen nåede at få besvaret spørgsmål undervejs. Men alt i alt en god aften, så vi kunne køre hjem med eftertanke, af det vi lærte.

Vi takker for en dejlig aften, og køkkenet for lækker rabarberkage og boller som vi nød med kaffe og varm kakao