Generalforsamling - Galleri Grevelsgaard

Oprettelsesdato: Nov 15, 2019 2:45:13 PM

Vi havde denne gang fået lov til at afholde vores generalforsamling hos Galleri Grevelsgaard i Fausing. Vi sad alle i værkstedet mellem diverse remedier  til brug indenfor glaskunst og hendes mange ovne. Der skete ingen ændringer i bestyrelsen og der var ingen bemærkninger til hverken formandsberetning eller regnskab.

Efter generalforsamlingen gik vi en tur rundt i Galleriet og så på alle de spændende og flotte ting der var udstillet. Dernæst fik vi kaffe og kage, og Bettinna, indehaver af Galleri Grevelsgaard, begyndte at fortælle om Galleriet, hendes glaskunst og ikke mindst hvordan tilvirkningen af glaskunst foregår. 

Bettina og hendes mand Brian kommer fra en villa i Risskov. Her har Bettina værksted med glaskunst, samtidig med at hun arbejder som arkitekt. Da parret ønsker at lave Galleri i villaen kan de ikke få lov til det af Aarhus Kommune, da der kræves parkering og dette kan ikke løses her. I stedet søger de en ejendom og finder den i Fausing. Den købes i 2013 og renovering af stuehus, indretning af værksted og ferielejlighed påbegyndes. Bettina er nu glaskunstner på fuldtid. Galleriet var klar til åbning i 2016. Galleriet har åbent fredag, lørdag, søndag og efter aftale. Desuden tilbydes der forskellige kurser inden for glaskunst. Det kan være venindeaftener, familiekurser eller for børn fra 6 år, som sammen med en voksen kan komme og lave en ting.

Flere især lokale kunstnere udstiller på Grevelsgaard, både glas, maleri , keramik, smykker m.m. Bettina udstiller sine ting både i Danmark og Norge.

Bettina fortalte om forskellige teknikker indenfor glaskunst og viste nogle af de meget smukke ting hun har lavet. Hun har 7 ovne i værkstedet. Man kan ikke komme forskellige materialer og farver i ovnene på samme tid. De reagerer ikke ens på varmen. Man må ikke åbne ovnene hele tiden, ved nedkølingen bliver det kritisk ved 482 grader, glasset kan springe. Glasset skal behandles/smeltes flere gange. På grund af varmen er man nødt til at være to til at lukke en ovn op.

Det var meget spændende og vi fik en forståelse for hvorfor kunsthåndværk kan være dyrt.

Den nyindrettede ferielejlighed som stod færdig sidste år kan rumme 27 personer, der er 11 værelser fordelt  på 2 etager, der er aktivitetsrum og køkken, adgang til have med bålplads. Indtil nu har den været udlejet undtagen 3 uger.