Foredrag med Rebellen fra Langeland mandag d. 8 maj 2017.

Oprettelsesdato: May 20, 2017 10:38:43 AM

Den tidligere leder af bo- og værestedet Hjørnet og nuværende leder af socialpsykiatrien ved Langelands kommune, Ole Sørensen, bedst kendt som Rebellen fra Langeland leverede et spændende, inspirerende og muntert foredrag foran 47 deltagere i Træningscenter Aunings kantine.

Foredraget indledte Ole med at læse en bøn op, om det at vise større tillid, mere øjenkontakt og stærkere sammenhold.

Herefter fulgte historier fra dagligdagen om dets udfordringer/opgaver på Hjørnet, hvis brugere er alkoholikere, misbrugere, psykisk sårbare og mennesker, der ikke kan få livet til at hænge sammen. Om døgnvagter og akutstuer, der det ene øjeblik skal kaldes paragraf 84 stk. 2 stuer, det næste paragraf 107 stuer….

Hans arbejde består i at skabe relationer og bruge ASF = almindelig sund fornuft og lytte og se brugeren.

Han blev landskendt via DRs programmer om Rebellen fra Langeland, selvom han ikke bryder sig om, at blive kaldt ”rebel”, fordi han vil behandle andre mennesker ordentligt.

En af hans mærkesager er tænder. Han ville ønske, at hans brugere kunne få ordentlige tænder. Det er ikke nemt at få et job, hvis man ikke har en tand i munden, man skal ikke være flov over, at smile og vil nemmere få et smil tilbage. Desuden ville de kunne tygge alt deres mad.

I sit virke i psykiatrien gennem 35 år har han fået nok at ”bøvle” med: Paragraffer og regler som udstedes fra ”Huset på Christianshavn” = Christiansborg. Fine ord som empowerment, new public manegement, recovery, handleplaner og masser af computer arbejde. Socialtilsynet om begrænsninger, kantede kasser og skarpe krav til visitation.

Derfor går Ole heller ikke på efterløn som ellers planlagt. Han vil ”kæmpe” videre for et ordentligt menneskesyn og kæmpe for, at det en dag vil være brugeren, der er medbestemmende om, hvordan forløbet skal foregå.

Undervejs var der pause med kaffe/te og franskbrød. Tid til spørgsmål og man kunne købe hans bog ”Kom nu ned på jorden” og evt. få den signeret.En rigtig god aften…..