Foredrag med Marie Holm Laursen "Glaspigen" den 17. august 2016

Oprettelsesdato: Aug 24, 2016 1:50:12 PM

Selvom det var høstvejr og der var OL i fjernsynet, mødte 35 medlemmer (heraf nogle få ikke medlemmer) op på Møllehjemmet til foredraget med Marie Holm Laursen – kendt fra TV som Pigen med knogler af glas og Glaspigen med jernviljen.

Det er meget få i hele verden der er født med samme sygdom som Marie, der lider af en svær medfødt form for knogleskørhed, hvilket har bevirket over 500 knoglebrud af enhver art. Marie må leve med bevidstheden om at et fald fra kørestolen kan medføre både døden eller mange brud og hjerneskade.

HEJ! var det første Marie mødte sit publikum med – et højt klart Hej. Alle som én svarede selvfølgelig hej tilbage og så begyndte det mest ærlige, livsglade og ”opløftende” foredrag man kunne tænke sig fra den ”lille pige” i kørestolen.

Marie er som en helt ”normal” 19 årig pige med de tanker, spørgsmål og problemer som det nu medfører……hvordan sidder håret, er min makeup i orden -for ikke at snakke om tøjet. Også spørgsmålet om kærester og senere mand, børn og villa trænger sig på.

Når det er sagt, så er Marie på samme tid meget ”voksen” og har tidligt måttet forholde sig til alvorlige ting og har allerede fået en masse ”livserfaring”.

Igennem hele foredraget følte man en livsglæde uden lige, - selvom Marie selvfølgelig kom ind på både gode og dårlige ting. Hvordan hendes mor er endt med PTSD (Post-traumatisk stress syndrom), og hvordan hele familien er påvirket af hendes sygdom og mange hospitalsindlæggelser. Forældrene valgte meget tidligt, at Marie skulle vokse op på lige fod med andre børn – i almindelig folkeskole, derefter efterskole og senere på gymnasiet. Som Marie siger; det er mig der skal tilpasse mig og ikke verden der skal tilpasses mig!

 

Fantastisk, skøn, dejlig, livsglad, unik og en suveræn fortæller er nogle af de ord vi i bestyrelsen brugte da vi snakkede sammen efter foredraget. – det er vi bestemt ikke de eneste der synes.

Vi vil alle gerne sige tak for en uforglemmelig aften og ønsker Marie al mulig held og lykke i femtiden.