Den Katolske Kirke

Oprettelsesdato: Feb 12, 2020 2:45:44 PM

Torsdag den 6. februar 2020 var 20 medlemmer på besøg i Den katolske Kirke i Pindstrup – også kaldet Skt. Mikaels kirke.

Vi begyndte i kirken, hvor Hans Christian Baltzer, tidligere borgmester i Midtdjurs og som har haft sin barndom i Pindstrup, fortalte om hvordan kirken er opstået med baggrund i de mange polske familier der arbejdede i og omkring Pindstrup under og efter 1. verdenskrig. Op igennem 1920’erne opstod der et ønske om at stifte en polsk forening, som tog initiativ til at bygge eget kapel. Man havde indsamlet 6-8.000 kr., og Johs. La Cour, Pindstrup Mosebrug skænkede tømmer til kirkebyggeriet. Grundstykket blev skænket af den lokale polak, Jakob Kot.

Kapellet blev opført i efteråret 1929 og vinteren 1929-30. Kapellet blev indviet 21. april 1930.

Den 1. januar 1970 kom der en ny præst til kapellet, pastor Adolf Meister. Han og hans medhjælpere gik i gang med at restaurere kapellet, som var i begyndende forfald. Dette forandrede kirkens ydre og indre. Bl.a. blev der lagt strøm ind.

I 2014 begyndte man arbejdet med at fjerne denne restaurering med det formål at få kirken ført tilbage til det oprindelige udseende fra 1930. Desuden var kirketårnet faldefærdigt og der var råd i en del af træværket. Hans Christian Baltzer havde fået til opgave at skaffe penge til renoveringen. Margrethe og Johs. La Cours Fond skænkede et beløb. I 2018 fik man fra den kendte arkitekt Peter Berings tegnestue et komplet renoveringsprojekt, og der blev sendt ansøgninger til div. fonde.

Den 22. april 2019 kunne man holde festmesse i anledning af genindvielsen.

I dag består menigheden b.la. også af en del tamiler, som kommer bl.a. fra Aarhus.

Efter besøget i kirken gik vi over i sognehuset, oprindeligt et sommerhus, hvor Hans Christian Baltzer viste billeder fra renoveringen, mens vi drak kaffe/te og spiste Kirstens dejlige hjemmebag. En rigtig god aften.