Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Toftlund‎ > ‎

Set og sket - Toftlund

Besøg hos Røde Kors, Nr. Rangstrup afdeling

indsendt 25. jan. 2018 12.30 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 17 januar 2018, var vi 30 personer på besøg, hos Røde Kors Østergade 17, 6520 Toftlund. Aftenen startede med modeopvisning, 5 friske piger viste det smarte tøj frem, som er i butikken, virkelig imponerende. Derefter gik vi på opdagelse i butikken, og der blev handlet flittigt. Så var der kaffe med hjemmebag, dernæst fortalte formanden Hanna Holmegård om Røde Kors. Røde Kors blev grundlagt 8 maj 1828 af Henry Dunant, Røde Kors er verdens største humanitære organisation, er upolitisk, og eksisterer i 200 lande, kom til danmark i 1876, der er 32.000 frivillige. Kom til Nr. Rangstrup i 1923, hvor lægefrue Lauesgård stod bag, i 1983 startede besøgstjensten, I 1985 startede butikken, som den første i Sønderjylland, nørkleklubben startede i 1994. Røde Kors yder hjælp til sommerlejre og julehjælp, der blev fortalt om butikken og sorteringsarbejdet, Mottoet er, INGEN KAN HJÆLPE ALLE, MEN ALLE KAN HJÆLPE NOGLE. En meget interessant aften.

Adventsmøde på Herrestedgård.

indsendt 12. dec. 2017 13.02 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 6 december, var vi 37 personer til adventsmøde på Herrestedgård, med sognepræst Marianne Zeuthen. Det er en hyggelig optakt til julen, hvor Marianne fortæller om sin færden, læser julehistorier, vi synger salmer, spiller banko, får  kaffe med lækkerier. En aften hvor alle hygger sig.

Juletur til Husum

indsendt 12. dec. 2017 12.52 af Soenderjylland Familie og Samfund

Tirsdag den 28 november 2017, var Familie og Samfund Toftlund og Agerskov, på årets juletur, som gik til Husum. 59 personer  startede kl. 8.00 fra Agerskov, besøgte Landschlachterei Burmeister i Viôl, der er en familie ejet virksomhed 4 generation, startede i 1901, har 60 medarbejdere, slagter alt fra svin , kreaturer og lam, har butik bageri, og Bistro. Der fik vi vores morgenkaffe, flot dækket op i restauranten, med alt fra rundstykker, pålæg æg o.s.v. Absolut et besøg værd. Derefter videre til Ostenfeld, hvor vi besøgte et ostemejeri, ejet af familien Koll, hr. Koll fortalte om produktionen, meget spændende,vi fik  smagsprøver og der var mulighed for køb af oste. Derefter til Husum, hvor guiden ventede, delt i 3 hold, derefter på gåben rundt i byen, Husum er en meget spændende by, med en spændende historie, derefter guidet tur i bus langs marsken og diget, hvor vi fik indblik i, hvor vigtigt diget er. Derefter på egen hånd resten af dagen, Husum er en meget smuk by, mange flotte huse og butikker, kl. 20 var vi tilbage i Agerskov, efter en rigtig god og spændende dag. 

Besøg på Branderup Mejeri

indsendt 19. okt. 2017 06.29 af Soenderjylland Familie og Samfund

Besøg på Branderup mejeri, onsdag den 11 oktober 2017 kl. 19.30. Vi mødtes i kantinen, startede med kaffe og kage, hvorefter direktør Henrik Jessen fortalte om mejeriet.
Derefter blev vi delt i to hold, iført engangsdragter, Per og Kenneth stod klar til rundvisningen.
Det er et moderne mejeri med 70 ansatte. Startede i 1888 med mælk, smør og ost. Brændte i 1927 genopbygget og udvidet af flere omgange, sidste store ombygning i 2015, fra salt oste til mozzarella, alt bliver eksporteret til England, Tyskland, Belgien, Holland og Spanien.Produktionen kører i døgndrift, bruger 800 tons mælk i døgnet, svarer til 90 tons ost, ( ca. 10 ltr. mælk til 1 kg ost . ) I kraft af den moderne teknologi, kan mejeriet yde den store produktion. En meget spændende aften. 

Besøg på Brundtland Golfcenter og Toftlund Golfklub.

indsendt 24. sep. 2017 09.59 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 20 september 2017, var vi 24 personer på besøg på Brundtland Golfcenter. Forretningsfører Pauli Nielsen viste os rundt,  fortalte om centret, hotellet, shoppen m. v. Hele arealet er 83 ha, en 9 og 18 huls bane, en af de flotteste baner i Danmark. Hotellet har 20 flotte værelser og 2 suiter, med en fantastisk udsigt ud over banerne.
Køkkenchefen fortalte om køkkenet, hvor de bruger årstidens råvarer, de har dagens ret, mad ud af huset, ta med hjem, og selskaber af en hver art, ingen opgaver er for store, og ingen for små. Formanden for Toftlund Golfklub Leif Christiansen fortalte om klubben, som er for alle, har 470 medlemmer, 8-10.000 gæster på årsbasis. I træningscentret er der installeret en golfsimulator, så der kan spilles indendørs golf. Det var en meget spændende og inspirerende aften.

Toftlund/ Gåtur i Stensbæk Plantage

indsendt 20. aug. 2017 03.35 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 23. august 2017, var vi 20 personer som mødtes med Else Lei, ved Goliaths Hoved i Stensbæk Plantage. En smuk sensommeraften. Vi gik mod sydøst til Zigeunerpladsen og tilbage langs Gelsåen, derefter drak vi vores medbragte kaffe. En dejlig aften i den skønne plantage.

Toftlund Besøg i Sundhedshuset

indsendt 6. feb. 2017 05.38 af Soenderjylland Familie og Samfund

Besøg i sundhedshuset, onsdag den 1 februar var vi 42 personer på besøg i sundhedshuset, hvor læge Agata Brylska fortalte og viste rundt. Ideen startede i 2014 om der skulle være et sundhedshus på det gamle Rådhus, det blev en realitet, og indviet 16 marts 2016. Alle blev nu samlet under et tag, læger, sygeplejersker, hjemmeplejen,sundhedsplejen, genoptræning, fodterapeut, socialpsykiatrien, og desuden vil rådgivningscentret, arbejdsmarkedsområdet og selvhjælp sydvest benytte husets faciliteter.Sundhedshuset er etableret i et samarbejde mellem Tønder Kommune, region syd danmark. Udgiften til etableringen udgør godt 11 mill. kroner, husets areal er på ca. 2600 kv. m, og derudover har socialtilsyn syd lokaler i den ene fløj af bygningen. Afslutning med kaffe og kage, en rigtig interessant aften.

Toftlund/Besøg hos Kirsten og Anders Carl Schmidt Susvind

indsendt 16. jan. 2017 08.40 af Soenderjylland Familie og Samfund

Mandag den 9. januar var vi 36 personer, på besøg hos Kirsten og Anders Carl Schmidt Geestrup. De driver et hønseri med 16.000 høns, leverer 5 mill. æg årligt til Danæg. Anders Carl fortalte om opstarten, med 100 høns så 300, og frem til i dag. Hele produktionen lige fra foder, til hønsene bliver aflivet, og nye sat ind, en gang årligt. Derefter en rundvisning i pakkeriet, og et kik ind til hønsene, derefter blev båndet tændt, så vi kunne følge æggene, til de lå smukt i bakkerne. En meget interessant aften, afslutning med kaffe og kage, hvor der blev stillet mange spørgsmål.

Toftlund Adventsmøde på Herrestedgård

indsendt 21. dec. 2016 14.59 af Soenderjylland Familie og Samfund

Torsdag den 8 december havde vi adventshygge på Herrestedgård, 30 personer var mødt op, sognepræst Marianne Zeuthen læste julehistorier, Mette Clausen spillede til julesalmerne, der blev serveret kaffe med julebag, derefter banko, en hyggelig optakt til julen.

Toftlund/Agerskov Juletur

indsendt 4. dec. 2016 08.35 af Soenderjylland Familie og Samfund

Tirsdag den 29 november var Toftlund/ Agerskov på den årlige juletur. 59 personer startede kl 8.00 med bus fra Agerskov mod Odense. Første stop var Strib
Automobilmuseum, en fantastisk oplevelse at se så stor  en samling, har primært amerikanske biler fra 1920 og 1930 erne, samt en Renault fra 1909, tidligere tilhørt
Schackenborg Slot som eneste ejer, der drak vi vores medbragte kaffe og rundstykker. Derefter gik turen til Odense, guide med i bussen, en tur rundt omkring havnen,
derefter til Stige Ø, den gamle losseplads, et meget flot område, derefter guidet tur rundt i det indre Odense, bl.a. H. C. Andersens hus, samt domkirken med den flotte
altertavle, derefter på egen hånd, afgang igen kl. 18.30. En fantastisk tur med godt vejr, og alle hyggede sig.

1-10 of 13