Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Toftlund‎ > ‎

Set og sket - Toftlund

Besøg hos JH Ståldesign

indsendt 29. maj 2019 03.16 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 22 maj 2019, var vi 30 personer på besøg hos JH Stål i Brændstrup. Jørgen Holst tog imod, og fortalte meget spændende om den gamle slægtsgård. Jørgen startede i 2005 som smed og maskinarbejder, i 2009 kom ideen med smedearbejde til hus og have, der udføres alt i smedejern, kobber, rustfrit stål, ingen opgaver er for store, og ingen for små. Jørgen viste rundt i den store park, hvor de færdige produkter er udstillet. Har købt Møllehuset ved siden af, som er indrettet til ferielejlighed. En meget spændende aften . Tak til Jørgen Holst.

Besøg på Blomsterstedet i Vejen

indsendt 2. maj 2019 03.05 af Soenderjylland Familie og Samfund

Lørdag den 27 april var vi på besøg på Blomsterstedet i Vejen. Det er et familieforetagende, de har haft stedet i fem år, svigersønnen fortalte meget spændende om, hvordan ideen opstod, til pludselig at blive selvstændig, de har samtidig, her i foråret 2019 overtaget forpagtningen af det tidligere Grøn Fritid i Ribe. Derefter gik vi på opdagelse i det kæmpe store plante eldorado,  der er alt fra stueplanter, roser, frugttræer, alt hvad en have elsker kan tænke sig,  der blev handlet flittigt. Derefter kørte vi til Friheden, hvor vi drak vores medbragte kaffe, med hjemmebag. En rigtig hyggelig eftermiddag.

Besøg hos Kitex

indsendt 16. apr. 2019 13.03 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 10 april 2019 kl. 19.00, var 39 glade piger, på besøg hos Kitex Fogderup Bygade 23, Fogderup. Kirsten og Tom lagde rammer til en hyggelig aften, som startede med modeopvisning, med vores egne modeller, der viste det nye smarte forårstøj. Kitex var vært ved kaffen, bestyrelsen havde kage med. Derefter var der mulighed for at gå på opdagelse, i den spændende butik, som udover tøj også sælger brugskunst. En rigtig hyggelig aften , stor tak til Kirsten og Tom.

Generalforsamling Familie og Samfund Toftlund

indsendt 12. mar. 2019 07.21 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 12. mar. 2019 08.01 ]

Mandag den 11 marts kl. 19.00 2019, afholdt Familie og Samfund Toftlund generalforsamling, Multisalen, Kulturtorvet 6520 Toftlund. Generalforsamlingen blev afviklet i henhold til vedtægterne, 40 personer var mødt op, flot fremmøde. Startede med at synge Velkommen Lærkelil. Der var genvalg af bestyrelsesmedlemmer, suppleanter og revisor samt revisorsuppleant. Efter generalforsamlingen var der hjemmebagte boller med pålæg, småkager, vin kaffe og the. Efter kaffen kom fysioterapeut Esben Larsen og fortalte meget spændende om, hvordan man passer på sin krop i hverdagen. Vi kom hele vejen rundt om kroppen, fik nogle simple øvelser, som man nemt kan flette ind i hverdagen. Tak til vores medlemmer for det store fremmøde. Tak til Esben for et spændende oplæg. Vi sluttede aftenen med at synge Fred hviler over land og by. 

Højskoledag

indsendt 5. mar. 2019 15.01 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 7. mar. 2019 08.26 ]

 
 
 
Højskoledagen Højer Kirke og Højer Efterskole, tirsdag den 5 marts. Vi var 56 personer, startede kl. 9 i Højer Kirke, hvor sognepræst Claus Egelund, på en meget spændende måde fortalte om den omfattende restaurering af kirken i 2009, hvor alt blev skilt ad, lige fra prædikestolen, altertavlen, døbefonten o. s. v., der blev pudset og kalket, lagt nyt sildebens teglgulv, hele restaureringen tog 11 måneder, kirken fremstår nu meget smuk. Claus Egelund blev indsat i 2008, er den 4 præst siden genforeningen. Derefter til Efterskolen, hvor vi fik kaffe med lækker hjemmebag. Forstander Mads Hegaard Hansen bød velkommen, derefter samledes vi i foredragssalen, hvor forstanderen fortalte om skolen og dens værdier, den er en grundtvigiansk skole, har 21 ansatte, 8-9-10 klasser, underviser i boglige fag praktisk/ kreative blokfag. I dag profilerer skolen sig med , kampsport, esport, japansk, spring, dans/rytme samt fællesgymnastik. Mads Hegaard Hansen blev ansat i 2017, kommer fra Thy, forelskede sig i det sønderjyske, fortalte meget spændende om sin opvækst, uddannelse og synet på de unge mennesker. Derefter rundvisning af eleverne, lækker middag.Sangtime med Bodil Dibbern, tidligere forstanderfrue på skolen fra 1987-2005, Bodil havde sammensat et foredrag , De fire årstider, med sang og fortællinger, krydret med smukke billeder, fortalte om de forskellige digtere, sluttede med den smukke sang Linedanser. Birgitte takkede for en god dag. Stor tak til Højer Efterskole

Marianne Sørensen Mad

indsendt 3. mar. 2019 05.57 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 3. mar. 2019 07.55 ]

 
Mandag den 25 februar havde vi et Regionsarrangement hos Marianne Sørensen Mad i Agerskov. 92 personer fik en fantastisk spændende oplevelse. Marianne fortalte om starten til at blive selvstændig. Først kokke elev på Agerskov kro, fortsatte der i 17 år. Maj 2004 startede hun på hjemmeadressen Byggebjerg 2, først med skolemad, dernæst udbringning af mad til pensionister. Senere byggede hendes mand Søren de 2 snephuse (festlokaler ), virksomheden voksede stille og roligt, idag er der 4 chauffører, 4 kokke, 6 opvaskere, 18 serveringer og 2 rengøring. Det sidste tiltag er opførelse af 7 værelser til udlejning. Derefter fik vi en rundvisning i de smukke lokaler samt køkkenet. Tilslut fik vi serveret en lækker tapas tallerken. Stor tak til Marianne for en hyggelig aften.

Besøg på Gram Tæppefabrik

indsendt 19. feb. 2019 08.39 af Soenderjylland Familie og Samfund

Mandag den 18 februar var vi igen på et spændende besøg.Denne gang hos EGE TÆPPER i Gram ( tidligere Gram tæpper ). Vi var 56 personer afsted , og fik alle en rigtig god oplevelse, og indblik i den store proces, der foregår på fabrikken , fra garnet sidder på spolen , til det færdige tæppe er klar til levering. Fabrikken startede oprindelig i Haderslev i 1850, flyttede i 1907 til Gram, i 1970 flyttede de til Industrivej. I starten af 1980 overtog Gram EGE tæpper i Herning, idag er det en stor fabrik, hvor alt udvikling og marketing foregår i Herning, der er ialt 700 ansatte, hvor de 70 er i Gram. P.T. har de en stor ordre på 116.000 kvadratmeter som skal leveres til England inden 29 marts. I Gram har de 400.000 kvadratmeter tæpper på lager. Nogle meget dygtige og engagerede ansatte viste os rundt, og svarede på de mange spørgsmål. Fabrikken var vært ved kaffe og kage, en rigtig god og spændende aften. Endnu engang må vi takke vore medlemmer for det store fremmøde.
 
 
 
  

Besøg på Tønder Affald A/S

indsendt 22. jan. 2019 05.19 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 16. januar 2019 kl. 19.00.
Vi var 40 personer på besøg hos Tønder Affald i Bredebro. Var en tur i sorteringshallen, og hørte derefter om , hvordan vi selv kan gøre mere, for at sortere bedre, alle gik hjem med en ide om små ting der i fremtiden kan gøres bedre. Der var så stor interesse for arrangementet, at der bliver en aften mere, det er den 27 februar kl. 19.00. Tilmelding til Meta Hissel tlf. 29441382

Nytårskoncert

indsendt 22. jan. 2019 05.06 af Soenderjylland Familie og Samfund

Fredag den 11 januar 2019 kl. 10.00, Musik og Teaterhuset, Søren Jensens Vej 1, 6520 Toftlund.
I samarbejde med Musikskolens Støtteforening, Midtlandets Musik og Teaterforening, Toftlund Rotary Klub og Familie og Samfund Toftlund, arrangerede vi en støttekoncert med Sønderjyllands Amatør Symfoniorkester, som tæller 40 personer. Det var en fantastisk oplevelse , 160 personer mødte op, blev budt velkommen med et glas champagne, derefter fulgte en fantastisk musikoplevelse, i pausen var der kaffe med  stort kagebord, derefter fortsatte musik oplevelsen, indtil kl. 21, alle gik hjem med en oplevelse rigere. 

Adventsmøde på Herrestedgård

indsendt 27. dec. 2018 12.44 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 12 december, var vi 48 personer samlet på Herrestedgård til Adventsmøde, med sognepræst Marianne Zeuthen. En hyggelig optakt til julen, hvor der bliver sunget julesalmer, fortalt historier, spillet banko, kaffebord med kløben, gærklejner, småkager, konfekt. Alle kommer i julehumør.

1-10 of 32