Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Toftlund‎ > ‎

Set og sket - Toftlund

Generalforsamling Familie og Samfund Toftlund

indsendt 14. okt. 2020 12.23 af Soenderjylland Familie og Samfund

Torsdag den 24 september 2020 kunne vi endelig afholde den aflyste generalforsamling fra foråret 2020, p.g.a. corona virus. Generalforsamlingen blev afviklet i henhold til vedtægterne, 49 personer var mødt op, Generalforsamlingen blev flyttet fra Kulturtorvet til Æ Træfpunkt, så vi kunne overholde alle corona restriktioner. F & S tog afsked med vores mange årige bestyrelsesmedlem Sonja Keller, Sonja har været med i 22 år, 13 år som formand, den længst siddende formand, vi tog også afsked med vores revisor Irma Madsen, som har været med i 16 år, det er dejligt at kunne takke personer for så mange års foreningsarbejde. Derefter blev der budt velkommen til  Ingeborg Sørensen, nyt bestyrelsesmedlem, samt Lene Jochimsen ny revisor. Derefter kaffe med boller med pålæg. Derefter kom Hanne og Alf Petersen og fortalte om deres cykelture, på de nationalcykelruter i Danmark, hvor de meget spændende fortalte om deres oplevelser.
Stor tak til Hanne og Alf

Toftlund/Agerskov - Beirholms Væverier i Kolding

indsendt 14. okt. 2020 11.56 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 23 september 2020, var vi  44 personer på besøg hos Beirholm. Vi overholdt alle corona restriktioner,  med afstand sprit  o.s.v. Beirholm er en familieejet virksomhed, som blev grundlagt i 1870, så det er 5. generation, der er med nu. Vi blev budt velkommen af  sønnen Johannes, som fortalte om virksomheden, produktionen er i dag koncentreret om duge, servietter, sengetøj og håndklæder, hele produktionen foregår i udlandet. Vi fik en rundvisning i det flotte og inspirerende showroom, for slet ikke at nævne hele administrationsbygning. Derefter blev vi vist ud på lageret, hvor alle kunne forsyne sig med de lækre varer, så der blev handlet lystigt. En aften hvor alle fik noget med hjem - både i form af viden og inspiration samt lagersalg.
Stor tak til Johannes og hans hjælpere.

Besøg hos Vibegaard I/S

indsendt 15. aug. 2020 12.19 af Soenderjylland Familie og Samfund

ENDELIG, fik vi mulighed for at samles igen. I foråret måtte vi aflyse  vores besøg hos Vibegaard. Det fik vi rettet op på tirsdag den 11 august kl. 18.30, hvor vi samledes 45 personer hos Anders Sørensen Vibegaard , i det smukkeste sommervejr. Anders Sørensen fortalte om  familievirksomheden, som startede i 2003 med 75 ha. bær, solbær, ribs, stikkelsbær og aronia, i 2014 blev  arealet reduceret til 25 ha., derefter gik vi en tur i marken, dem der havde lyst, måtte plukke ribs. Hjem til gården, hvor vi drak kaffe i haven. Derefter fortsatte Anders Sørensen med at fortælle, om de forskellige produkter de fremstiller, alt fra saft, sirup, øl vin og gin,  der var rigeligt med smagsprøver, hvilket gav anledning til indkøb i gårdbutikken. En meget spændende aften , stor tak til Anders Sørensen Vibegaard.

Besøg hos Fodspor - Klinik for Fodterapi Aps

indsendt 7. feb. 2020 12.31 af Soenderjylland Familie og Samfund

Så har vi haft 2 meget spændende aftener hos FODSPOR i Tinglev. Lis og Eilif Nielsen fortalte meget spændende om, PODOLOGI , det at arbejde med fødder. de er fodterapeuter, samtidig har de fokus på det biomekaniske. Specialister indenfor ortopædisk fodtøj, indlæg, gipsafstøbninger, diabetes patienter,  samt scanning af fødderne. Eilif fortalte om hvor vigtigt det er , at ha det rigtige fodtøj på, det er trods alt fødderne vi går på . Eilif har taget sin uddannelse i Tyskland, hvor de er specialister på området. De har også klinik i Tønder, har 4 ansatte. Vi fik også præsenteret den nye sko , som de har udviklet, meget lækker, kommer på markedet til maj.Aftenen sluttede med et lækkert traktement. Stor tak til Lis og Eilif Nielsen

Besøg på RETAP i Agerskov

indsendt 1. feb. 2020 05.54 af Soenderjylland Familie og Samfund

Mandag den 27 januar 2020 kl. 19.00, var  vi 64 personer på et spændende besøg hos Ratap. Retap er en virksomhed i rivende udvikling, de eksporterer vandflasker og karafler i glas. Vi blev delt i 3 hold, og de 3 rundvisere fortalte meget spændende om virksonheden. Fra ide til virkelighed.  Flaskerne bliver lavet i Tjekkiet, i et meget stærkt produkt, derefter leveret til Agerskov, hvor der bliver trykt LOGO på , derefter videre til kunden. Firmaet leverer til 65 lande, ca.  150.000 flasker pr. kvartal. Flaskerne laves i 3 forskellige størrelser. Firmaet har 20 ansatte, og har 10 års jubilæum i 2020.  Derefter serverede Familie og Samfund kaffe og kage. Stor tak til Retap for en meget spændende aften.

Nytårskoncert

indsendt 20. jan. 2020 02.53 af Soenderjylland Familie og Samfund

Fredag den 10 januar 2020 kl. 19.00, Musik og Teaterhuset, Søren Jensens Vej 1, 6520 Toftlund.
I samarbejde med Musikskolens Støtteforening, Midtlandets Musik og Teaterforening, Toftlund Rotary Klub og Familie og Samfund, arrangerede vi en støttekoncert med Sønderjyllands Amatør Symfoniorkester, som tæller 40 personer. Det var en fantastisk oplevelse, 190 personer mødte op, blev budt velkommen med et glas champagne, derefter fulgte en fantastisk musikoplevelse, i pausen var der kaffe med stort kagebord, derefter fortsatte musik oplevelsen, indtil kl. 21, alle gik hjem med en fantastisk oplevelse. Håber det gentager sig, så det kan blive en tradition.

Adventsmøde på Herrestedgård

indsendt 13. dec. 2019 05.12 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 11 december kl. 19.00, var vi 62 personer samlet til Adventsmøde. Vi havde vores tidligere sognepræst Gerda Melchiorsen til at fortælle. Hun fortalte om nogle af hendes mange spændende rejser og oplevelser gennem et langt præsteliv, der blev sunget julesalmer, drukket kaffe med hjemmebag. Som altid en hyggelig aften , og en dejlig optakt til julen. Stor tak for det flotte fremmøde.

Juletur til Kiel

indsendt 13. dec. 2019 04.45 af Soenderjylland Familie og Samfund

Tirsdag den 3 december 2019, havde Familie og Samfund Agerskov og Toftlund den årlige juletur.
Vi startede kl 8.00 fra Agerskov Kro. 62 veloplagte personer blev budt velkommen i bussen, som altid er Agerskov Turistfart, med chauffør Ole. Første stop var Herrenhaus Borghorst i Gutshof, som er en gammel herregård fra 1500 tallet, er blevet restaureret op gennem tiderne, den nuværende ejer Caroline Hatlapa fortsætter restaureringen, som er meget omfattende, da frednings myndighederne  er med ind over. Stedet ligger i et meget smukt naturområde, bliver nu drevet som hotel, weekend ophold, ferier, vielser o.s.v. ,man kan gå ind på deres hjemmeside og læse mere, www.herrenhaus-borghorst.de,  der drak vi vores medbragte kaffe. Derefter gik turen til Kiel, hvor vi fik en guidet tur i bussen, meget spændende langs havnen, over Kieler Kanalen og rundt i byen. Derefter på egen hånd, besøgte de smukke julemarkeder. Kl 20.00 ankom vi igen til Agerskov, efter en vellykket tur.

Besøg på Stuk

indsendt 7. nov. 2019 11.56 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 6. november var vi 43 personer på besøg på STUK. STUK er en selvejende institution. Sønderjyllands Gymnasie, Grundskole og Kostskole, og Midtlandets største uddannelsesinstitution. Rektor Morten Thorndahl fortalte  meget spændende  om, hvordan de driver skolen, med de værdier og rummelighed, samt faste regler, så alle føler trykhed, og bliver taget alvorligt. Der er 65 ansatte, har et meget lavt sygefravær blandt lærerne. Derefter var der rundvisning, skolen fremstår meget smuk og velholdt, afslutning med kaffe og kage , som skolen var vært for. En skole vi er meget stolte af . Stor tak til Morten Thorndahl, samt  tak for det store fremmøde.  

Foredrag med læge og forfatter Jerk Langer

indsendt 21. okt. 2019 10.54 af Soenderjylland Familie og Samfund

Tirsdag den 24 september 2019 kl. 19.00. Da havde Familie og Samfund Agerskov og Toftlund et foredrag med den kendte TV læge Jerk Langer, 142 personer mødte op. Emnet var Antiinflammatorisk levevis, Jerk Langer fortalte meget spændende og uden løftede pegefingre om, hvor vigtigt det er, hvad vi spiser.  Har opfundet udtrykket KRAM  ( kost, rygning, alkohol, motion ), alle kan gøre noget positivt for kroppen. Stor tak til Jerk Langer.

1-10 of 45