Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Toftlund‎ > ‎

Set og sket - Toftlund

Besøg på Branderup Mejeri

indsendt 19. okt. 2017 06.29 af Soenderjylland Familie og Samfund

Besøg på Branderup mejeri, onsdag den 11 oktober 2017 kl. 19.30. Vi mødtes i kantinen, startede med kaffe og kage, hvorefter direktør Henrik Jessen fortalte om mejeriet.
Derefter blev vi delt i to hold, iført engangsdragter, Per og Kenneth stod klar til rundvisningen.
Det er et moderne mejeri med 70 ansatte. Startede i 1888 med mælk, smør og ost. Brændte i 1927 genopbygget og udvidet af flere omgange, sidste store ombygning i 2015, fra salt oste til mozzarella, alt bliver eksporteret til England, Tyskland, Belgien, Holland og Spanien.Produktionen kører i døgndrift, bruger 800 tons mælk i døgnet, svarer til 90 tons ost, ( ca. 10 ltr. mælk til 1 kg ost . ) I kraft af den moderne teknologi, kan mejeriet yde den store produktion. En meget spændende aften. 

Besøg på Brundtland Golfcenter og Toftlund Golfklub.

indsendt 24. sep. 2017 09.59 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 20 september 2017, var vi 24 personer på besøg på Brundtland Golfcenter. Forretningsfører Pauli Nielsen viste os rundt,  fortalte om centret, hotellet, shoppen m. v. Hele arealet er 83 ha, en 9 og 18 huls bane, en af de flotteste baner i Danmark. Hotellet har 20 flotte værelser og 2 suiter, med en fantastisk udsigt ud over banerne.
Køkkenchefen fortalte om køkkenet, hvor de bruger årstidens råvarer, de har dagens ret, mad ud af huset, ta med hjem, og selskaber af en hver art, ingen opgaver er for store, og ingen for små. Formanden for Toftlund Golfklub Leif Christiansen fortalte om klubben, som er for alle, har 470 medlemmer, 8-10.000 gæster på årsbasis. I træningscentret er der installeret en golfsimulator, så der kan spilles indendørs golf. Det var en meget spændende og inspirerende aften.

Toftlund/ Gåtur i Stensbæk Plantage

indsendt 20. aug. 2017 03.35 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 23. august 2017, var vi 20 personer som mødtes med Else Lei, ved Goliaths Hoved i Stensbæk Plantage. En smuk sensommeraften. Vi gik mod sydøst til Zigeunerpladsen og tilbage langs Gelsåen, derefter drak vi vores medbragte kaffe. En dejlig aften i den skønne plantage.

Toftlund Besøg i Sundhedshuset

indsendt 6. feb. 2017 05.38 af Soenderjylland Familie og Samfund

Besøg i sundhedshuset, onsdag den 1 februar var vi 42 personer på besøg i sundhedshuset, hvor læge Agata Brylska fortalte og viste rundt. Ideen startede i 2014 om der skulle være et sundhedshus på det gamle Rådhus, det blev en realitet, og indviet 16 marts 2016. Alle blev nu samlet under et tag, læger, sygeplejersker, hjemmeplejen,sundhedsplejen, genoptræning, fodterapeut, socialpsykiatrien, og desuden vil rådgivningscentret, arbejdsmarkedsområdet og selvhjælp sydvest benytte husets faciliteter.Sundhedshuset er etableret i et samarbejde mellem Tønder Kommune, region syd danmark. Udgiften til etableringen udgør godt 11 mill. kroner, husets areal er på ca. 2600 kv. m, og derudover har socialtilsyn syd lokaler i den ene fløj af bygningen. Afslutning med kaffe og kage, en rigtig interessant aften.

Toftlund/Besøg hos Kirsten og Anders Carl Schmidt Susvind

indsendt 16. jan. 2017 08.40 af Soenderjylland Familie og Samfund

Mandag den 9. januar var vi 36 personer, på besøg hos Kirsten og Anders Carl Schmidt Geestrup. De driver et hønseri med 16.000 høns, leverer 5 mill. æg årligt til Danæg. Anders Carl fortalte om opstarten, med 100 høns så 300, og frem til i dag. Hele produktionen lige fra foder, til hønsene bliver aflivet, og nye sat ind, en gang årligt. Derefter en rundvisning i pakkeriet, og et kik ind til hønsene, derefter blev båndet tændt, så vi kunne følge æggene, til de lå smukt i bakkerne. En meget interessant aften, afslutning med kaffe og kage, hvor der blev stillet mange spørgsmål.

Toftlund Adventsmøde på Herrestedgård

indsendt 21. dec. 2016 14.59 af Soenderjylland Familie og Samfund

Torsdag den 8 december havde vi adventshygge på Herrestedgård, 30 personer var mødt op, sognepræst Marianne Zeuthen læste julehistorier, Mette Clausen spillede til julesalmerne, der blev serveret kaffe med julebag, derefter banko, en hyggelig optakt til julen.

Toftlund/Agerskov Juletur

indsendt 4. dec. 2016 08.35 af Soenderjylland Familie og Samfund

Tirsdag den 29 november var Toftlund/ Agerskov på den årlige juletur. 59 personer startede kl 8.00 med bus fra Agerskov mod Odense. Første stop var Strib
Automobilmuseum, en fantastisk oplevelse at se så stor  en samling, har primært amerikanske biler fra 1920 og 1930 erne, samt en Renault fra 1909, tidligere tilhørt
Schackenborg Slot som eneste ejer, der drak vi vores medbragte kaffe og rundstykker. Derefter gik turen til Odense, guide med i bussen, en tur rundt omkring havnen,
derefter til Stige Ø, den gamle losseplads, et meget flot område, derefter guidet tur rundt i det indre Odense, bl.a. H. C. Andersens hus, samt domkirken med den flotte
altertavle, derefter på egen hånd, afgang igen kl. 18.30. En fantastisk tur med godt vejr, og alle hyggede sig.

Toftlund/Besøg på Toftlund Maskinfabrik A/S

indsendt 31. okt. 2016 09.25 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 12 oktober, var vi 32 personer på virksomhedsbesøg hos Toftlund Maskinfabrik A/S.
Maskinfabrikken er en underleverandør, der fungerer som sparrings- og samarbejdspartner for kunder,
dækker alle arbejdsprocesser i både tyndpladebearbejdning, samt større stålkonstruktioner og maskinanlæg.
Hans Jørgen Clausen og sønnen Henrik viste rundt på fabrikken, 3 af medarbejderne stod ved maskinerne,
så vi kunne se nogle af de færdige produkter, meget spændende. Derefter kørte vi på Golf Hotellet, hvor fabrikken
var vært ved kaffen, derefter fortalte Hans Jørgen Clausen og Henrik om fabrikken fra det hele startede og til nu.
En meget spændende aften. 

"I verdens brændpunkter" med Poul Erik Skammelsen

indsendt 24. okt. 2016 10.24 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 30. okt. 2016 11.01 ]

Søndag, den 23. oktober var en meget veloplagt Poul Erik Skammelsen gæst på Agerskov Ungdomsskole inviteret af Familie og Samfund Agerskov og Toftlund samt Agerskov i Bevægelse. Et sprudlende og levende foredrag ”I verdens brændpunkter”.

Rejsen gik bl.a. til Kina, Moskva, Washington, New York og Berlin, hvor Poul Erik Skammelsen var på rette sted og rette tid udstationeret for TV2. Billeder vi alle husker som f.eks. manden der stoppede kampvognene på Den Himmelske Freds Plads i Beijing i Kina, den russiske præsident Boris Jeltsin og krigen i Tjetjenien, Berlin murens fald og de udfordringer det medførte for den kommunistiske politiker og leder Egon Krenz, terrorangrebet i New York på World Trade Center og den terror verden pludselig blev vidne til, herunder også anslaget i 2015 mod Krudttønden i København og synagogen i Krystalgade. Skammelsen kom også ind på de amerikanske præsidentvalg herunder valget af Barack Obama som den første sorte præsident, for slet ikke at tale om det kommende valg mellem Donald Trumb og Hillary Clinton.

Der var god spørgelyst fra de knap 500 deltagere incl. efterskoleelever hvor Poul Erik Skammelsen kom omkring de journalistiske udfordringer og overvejelser i forbindelse med nyhedsformidlingens opgaver, og de tekniske muligheder der gennem årene har givet arbejdet en lidt anden karakter.

I pausen havde ungdomsskolen sørget for et imponerende kaffebord.

En fantastisk aften, hvor man helt glemte tiden.

 

Test

indsendt 18. sep. 2016 12.54 af Familie og Samfund

Test af indlæg

1-10 of 10