Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Toftlund‎ > ‎

Set og sket - Toftlund

Besøg på Stuk

indsendt 7. nov. 2019 11.56 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 6. november var vi 43 personer på besøg på STUK. STUK er en selvejende institution. Sønderjyllands Gymnasie, Grundskole og Kostskole, og Midtlandets største uddannelsesinstitution. Rektor Morten Thorndahl fortalte  meget spændende  om, hvordan de driver skolen, med de værdier og rummelighed, samt faste regler, så alle føler trykhed, og bliver taget alvorligt. Der er 65 ansatte, har et meget lavt sygefravær blandt lærerne. Derefter var der rundvisning, skolen fremstår meget smuk og velholdt, afslutning med kaffe og kage , som skolen var vært for. En skole vi er meget stolte af . Stor tak til Morten Thorndahl, samt  tak for det store fremmøde.  

Foredrag med læge og forfatter Jerk Langer

indsendt 21. okt. 2019 10.54 af Soenderjylland Familie og Samfund

Tirsdag den 24 september 2019 kl. 19.00. Da havde Familie og Samfund Agerskov og Toftlund et foredrag med den kendte TV læge Jerk Langer, 142 personer mødte op. Emnet var Antiinflammatorisk levevis, Jerk Langer fortalte meget spændende og uden løftede pegefingre om, hvor vigtigt det er, hvad vi spiser.  Har opfundet udtrykket KRAM  ( kost, rygning, alkohol, motion ), alle kan gøre noget positivt for kroppen. Stor tak til Jerk Langer.

Besøg hos Jenny Byskov Keramik

indsendt 21. okt. 2019 09.56 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 21. okt. 2019 10.15 ]

 
Onsdag den 4 september, og onsdag den 18 september, var vi henholdsvis 27 og 22 personer, på en spændende tur til Jennys keramikværksted. Jenny fortalte og viste spændende om sin udstilling og hvordan hun arbejder  som keramiker. Det er utroligt, at en klump ler kan blive til de smukkeste krus, fade, vaser o.s.v., Jenny deltog i TV2 dysten " Keramikkamp ", hvor hun fik en flot 3 plads. Stor tak til Jenny, og tak for  det store fremmøde.

Gåtur i Hønning Plantage

indsendt 14. aug. 2019 14.37 af Soenderjylland Familie og Samfund

Tirsdag den 13 august 2019 var vi 30 personer, på en spændende gåtur i Hønning Plantage. Vi startede fra stævnepladsen med Else Lei som guide. Else fortalte undervejs om planerne for et 119 hektar stort område med hede, mose og skov.Den specielle natur, der er beskyttet på EU niveau, er med sjældne fugle og planter, som planerne skal give endnu bedre forhold til. Der er igangsat helårsgræsning på områdets 105 hektar, hvor der går Galloway kreaturer. Else fortalte også om naturgenopretningen efter stormen i 1999, hvor en stor del af plantagen væltede. En meget spændende tur gennem det smukkeste lyng areal, og med den flotteste solnedgang. Stor tak til Else Lei 

Besøg i Haven - Branderup

indsendt 3. jul. 2019 13.51 af Soenderjylland Familie og Samfund

Den 19 juni 2019 var vi 37 personer i Haven i Branderup på Branderup Mark 1, hos Alma og Ove Willadsen. Et rigtig spændende besøg. Alma fortalte, at de for 30 år siden kom til ejendommen, hvor der i forvejen var en have med særlige planter. De startede med at bruge deres 2 fingre. De ville holde haven vedlige, indtil det var sikkert, at de skulle udvide og sætte deres eget præg på haven.I dag er det Almas kunstneriske årer, der præger haven. Hun arbejder med planterne, sine skulpturer i jern og cement, og Ove hjælper med det af træ. Alma fortalte om sine tanker med, at der i haven er 3 porte: skabelsesport, himmelport og frihedensport. At hun nu arbejder ud fra bibelske fortællinger, blandt andet Noahs Ark, som hun er i gang med.Der er i haven blandt andet en Perledykker, en Helligskål, de to dualister: Reden og Tårnet. Der er opslag i haven, hvor Alma beskriver sine tanker, der ligger bag de forskellige skulpturer og monumenter. De holder ikke åben have, men deres have er åben. De vil gerne have gæster i haven. Vi oplevede stor gæstfrihed. de inviterede også ind i deres hjem og i Almas galleri. Her så vi spændende malerier og mosaikker, som Alma fortalte om baggrunden for og tankerne med. Vi sluttede med kaffehygge i de smukke omgivelser, og det holdt tørvejr. Stor tak til Alma og Ove Willadsen.

Besøg hos JH Ståldesign

indsendt 29. maj 2019 03.16 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 22 maj 2019, var vi 30 personer på besøg hos JH Stål i Brændstrup. Jørgen Holst tog imod, og fortalte meget spændende om den gamle slægtsgård. Jørgen startede i 2005 som smed og maskinarbejder, i 2009 kom ideen med smedearbejde til hus og have, der udføres alt i smedejern, kobber, rustfrit stål, ingen opgaver er for store, og ingen for små. Jørgen viste rundt i den store park, hvor de færdige produkter er udstillet. Har købt Møllehuset ved siden af, som er indrettet til ferielejlighed. En meget spændende aften . Tak til Jørgen Holst.

Besøg på Blomsterstedet i Vejen

indsendt 2. maj 2019 03.05 af Soenderjylland Familie og Samfund

Lørdag den 27 april var vi på besøg på Blomsterstedet i Vejen. Det er et familieforetagende, de har haft stedet i fem år, svigersønnen fortalte meget spændende om, hvordan ideen opstod, til pludselig at blive selvstændig, de har samtidig, her i foråret 2019 overtaget forpagtningen af det tidligere Grøn Fritid i Ribe. Derefter gik vi på opdagelse i det kæmpe store plante eldorado,  der er alt fra stueplanter, roser, frugttræer, alt hvad en have elsker kan tænke sig,  der blev handlet flittigt. Derefter kørte vi til Friheden, hvor vi drak vores medbragte kaffe, med hjemmebag. En rigtig hyggelig eftermiddag.

Besøg hos Kitex

indsendt 16. apr. 2019 13.03 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 10 april 2019 kl. 19.00, var 39 glade piger, på besøg hos Kitex Fogderup Bygade 23, Fogderup. Kirsten og Tom lagde rammer til en hyggelig aften, som startede med modeopvisning, med vores egne modeller, der viste det nye smarte forårstøj. Kitex var vært ved kaffen, bestyrelsen havde kage med. Derefter var der mulighed for at gå på opdagelse, i den spændende butik, som udover tøj også sælger brugskunst. En rigtig hyggelig aften , stor tak til Kirsten og Tom.

Generalforsamling Familie og Samfund Toftlund

indsendt 12. mar. 2019 07.21 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 12. mar. 2019 08.01 ]

Mandag den 11 marts kl. 19.00 2019, afholdt Familie og Samfund Toftlund generalforsamling, Multisalen, Kulturtorvet 6520 Toftlund. Generalforsamlingen blev afviklet i henhold til vedtægterne, 40 personer var mødt op, flot fremmøde. Startede med at synge Velkommen Lærkelil. Der var genvalg af bestyrelsesmedlemmer, suppleanter og revisor samt revisorsuppleant. Efter generalforsamlingen var der hjemmebagte boller med pålæg, småkager, vin kaffe og the. Efter kaffen kom fysioterapeut Esben Larsen og fortalte meget spændende om, hvordan man passer på sin krop i hverdagen. Vi kom hele vejen rundt om kroppen, fik nogle simple øvelser, som man nemt kan flette ind i hverdagen. Tak til vores medlemmer for det store fremmøde. Tak til Esben for et spændende oplæg. Vi sluttede aftenen med at synge Fred hviler over land og by. 

Højskoledag

indsendt 5. mar. 2019 15.01 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 7. mar. 2019 08.26 ]

 
 
 
Højskoledagen Højer Kirke og Højer Efterskole, tirsdag den 5 marts. Vi var 56 personer, startede kl. 9 i Højer Kirke, hvor sognepræst Claus Egelund, på en meget spændende måde fortalte om den omfattende restaurering af kirken i 2009, hvor alt blev skilt ad, lige fra prædikestolen, altertavlen, døbefonten o. s. v., der blev pudset og kalket, lagt nyt sildebens teglgulv, hele restaureringen tog 11 måneder, kirken fremstår nu meget smuk. Claus Egelund blev indsat i 2008, er den 4 præst siden genforeningen. Derefter til Efterskolen, hvor vi fik kaffe med lækker hjemmebag. Forstander Mads Hegaard Hansen bød velkommen, derefter samledes vi i foredragssalen, hvor forstanderen fortalte om skolen og dens værdier, den er en grundtvigiansk skole, har 21 ansatte, 8-9-10 klasser, underviser i boglige fag praktisk/ kreative blokfag. I dag profilerer skolen sig med , kampsport, esport, japansk, spring, dans/rytme samt fællesgymnastik. Mads Hegaard Hansen blev ansat i 2017, kommer fra Thy, forelskede sig i det sønderjyske, fortalte meget spændende om sin opvækst, uddannelse og synet på de unge mennesker. Derefter rundvisning af eleverne, lækker middag.Sangtime med Bodil Dibbern, tidligere forstanderfrue på skolen fra 1987-2005, Bodil havde sammensat et foredrag , De fire årstider, med sang og fortællinger, krydret med smukke billeder, fortalte om de forskellige digtere, sluttede med den smukke sang Linedanser. Birgitte takkede for en god dag. Stor tak til Højer Efterskole

1-10 of 37