Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Toftlund‎ > ‎

Set og sket - Toftlund

Jubilæumsfest

indsendt 15. nov. 2018 03.28 af Soenderjylland Familie og Samfund

Fredag den 9 november fejrede Familie og samfund Toftlund 75 års jubilæum.
Vi vil gerne sige tusind tak til vores medlemmer, som kom og fejrede aftenen med os. Tak til  DE GRÅ SYNGER for underholding, som vil blive husket længe. 

Besøg hos Ribes Broderi og Garn

indsendt 10. okt. 2018 13.00 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 26 september 2018 drog 35 glade piger til Ribe. Vi skulle besøge Maren Svendsen, som er indehaver af denne spændende butik. Ribes Broderi og Garn er en special butik inden for håndarbejde, der har eksisteret i over 47 år. Butikken er kendt som forretningen der " har det hele " samt fantastisk kundeservice. Butikken er udvidet af flere omgange, og i to etager har 50.000 varenumre, Marens arbejde er hendes hobby. En meget spændende aften, absolut et besøg vær. Stor tak til Maren og hendes personale.

Toftlund/Agerskov - Beirholms Væverier i Kolding.

indsendt 7. sep. 2018 04.28 af Soenderjylland Familie og Samfund

En meget engageret ung mand, Andreas Beirholm, tog imod ca. 60 glade og forventningsfulde gæster fra Familie og Samfund, Agerskov og Toftlund torsdag, den 7. september 2018.

Andreas er én ud af 3 sønner af de nuværende ejere Kamma og Peter Beirholm, som er 5. generation i Beirholms Væverier A/S i Kolding, grundlagt i 1870.

Allerede fra parkeringspladsen foran de imponerende flotte administrations- og lagerbygninger på Nordager fornemmer man en helt særlig arbejdsplads. Andreas fortalte levende om firmaet, og vi fik en rundvisning i det flotte og inspirerende showroom for slet ikke at nævne hele administrationsbygningen.

”Det er noget helt specielt at være født ind i en virksomhed, hvor alt drejer sig om tekstil og opbygget gennem en kolossal viden og erfaring skabt gennem mere end 140 år.

Produktionen er i dag koncentreret om duge, servietter, sengetøj og håndklæder. Beirholm har tidligere produceret på sin fabrik i Kolding, men har nu valgt at indgå produktionspartnerskaber med førende væverier i udlandet. Beirholms målsætning er tekstilløsninger, som giver kunderne den bedst tænkelige oplevelse, totaløkonomi og bæredygtighed.  Kunderne er leasingvaskerier i Danmark, Tyskland, Italien, England m.fl.”

En aften hvor alle fik noget med hjem - både i form af viden og inspiration samt lagersalget.

(kilde: Beirholms hjemmeside)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gåtur i Toftlund Lystskov

indsendt 19. aug. 2018 11.34 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 15 august 2018, mødte 25 personer ved Toftlund Lystskov, til en spændende gåtur med tidligere skovfoged Else Lei. Else fortalte meget spændende om skoven, hvordan det hele startede for mange år siden, om de forskellige afdelinger, hvordan skoven blev ændret i stormen i 1999. Else har selv været med til at plante en del af skoven. Vi har en meget fin afdeling, kaldet Linnet fyr, det er en speciel fyr, hvor man tager frø fra koglerne til videre dyrkning. Stor tak til Else Lei

Besøg på Brundtland Business center.

indsendt 16. jun. 2018 01.50 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 6 juni 2018, besøgte 23 personer Brundtland Business center, ( indtil 2017 kendt som Brundtlandcentret ), blev i 1995 bygget på en vision om at skabe et internationalt videnhus på energi - miljøområdet. I dag huser bygningen kontorer, konferencesal og lager / værksted. Susanne Hansen viste rundt, og fortalte om huset, og de muligheder der er, for at leje sig ind. Susanne Hansen kører konceptet MAD OG HJÆLP, hvor hun arrangerer hele festen, lige fra borddækning til maden, det fortalte hun meget spændende om. Derefter serverede hun en lækker tapas platte, hvor hun viste sine kreative evner. En spændende aften, tak til Susanne.

Besøg hos Eva´s Flora

indsendt 30. maj 2018 02.07 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 16 maj 2018, var vi 29 glade blomster piger , på besøg hos Eva´s Flora i Rødding. Eva fortalte om butikken, viste rundt i den smukke gårdhave, fortalte livligt om alle de spændende blomster. Derefter lavede Eva 7 smukke dekorationer, som blev bortloddet, Imens drak vi vores medbragte kaffe og kage. Eva gav 20% på alt denne aften, så der blev handlet flittigt.  En rigtig hyggelig aften, som vi varmt kan anbefale. 

Besøg i Eccos udstilling, Toosbuys Torv Bredebro.

indsendt 30. apr. 2018 07.04 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 18 april, var vi 27 personer på besøg i Eccos udstilling Bredebro. Vi så først en film om Eccos historie, værdier og udvikling, derefter gik vi på loftet, hvor der er en fantastisk flot udstilling, hvor man kan følge " skoen" hele vejen, fra skindet bliver garvet, til den færdige sko bliver pakket, da har den været igennem 210 par hænder, så snakker vi håndarbejde. Ella Madsen som stadig arbejder på fabrikken, fortalte meget spændende om hele rejsen, fra skind til sko. En meget spændende aften.

Generalforsamling Familie og Samfund Toftlund

indsendt 22. mar. 2018 13.36 af Soenderjylland Familie og Samfund

Mandag den 19 marts 2018, afholdt Familie og samfund Toftlund generalforsamling, Multisalen, Kulturtorvet 6520 Toftlund. Generalforsamlingen blev afviklet  i henhold til vedtægterne. 34 personer var mødt op, flot fremmøde. Foreningen sagde farvel til 3 personer, Jytte Petersen, Karin Bennetsen og Guldborg Assmann, alle tre fik en buket, som tak for den store indsats de hver især har ydet, kunne samtidig sige velkommen til Helle Bossen, Eva Kragh og Irene Noer. Efter generalforsamlingen var der hjemmebagte boller med pålæg, småkager, vin kaffe og the. Efter kaffen kom advokat Malene Warming Nissen, og fortalte om ARV OG TESTAMENTE, et emne som vil berøre os alle på et tidspunkt. Malene kom vidt omkring, og fortalte meget spændende om de forskellige muligheder der er, når de svære valg skal træffes, der var stor spørgelyst. En rigtig spændende aften. STOR TAK TIL MALENE

Besøg hos Røde Kors, Nr. Rangstrup afdeling

indsendt 25. jan. 2018 12.30 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 17 januar 2018, var vi 30 personer på besøg, hos Røde Kors Østergade 17, 6520 Toftlund. Aftenen startede med modeopvisning, 5 friske piger viste det smarte tøj frem, som er i butikken, virkelig imponerende. Derefter gik vi på opdagelse i butikken, og der blev handlet flittigt. Så var der kaffe med hjemmebag, dernæst fortalte formanden Hanna Holmegård om Røde Kors. Røde Kors blev grundlagt 8 maj 1828 af Henry Dunant, Røde Kors er verdens største humanitære organisation, er upolitisk, og eksisterer i 200 lande, kom til danmark i 1876, der er 32.000 frivillige. Kom til Nr. Rangstrup i 1923, hvor lægefrue Lauesgård stod bag, i 1983 startede besøgstjensten, I 1985 startede butikken, som den første i Sønderjylland, nørkleklubben startede i 1994. Røde Kors yder hjælp til sommerlejre og julehjælp, der blev fortalt om butikken og sorteringsarbejdet, Mottoet er, INGEN KAN HJÆLPE ALLE, MEN ALLE KAN HJÆLPE NOGLE. En meget interessant aften.

Adventsmøde på Herrestedgård.

indsendt 12. dec. 2017 13.02 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 6 december, var vi 37 personer til adventsmøde på Herrestedgård, med sognepræst Marianne Zeuthen. Det er en hyggelig optakt til julen, hvor Marianne fortæller om sin færden, læser julehistorier, vi synger salmer, spiller banko, får  kaffe med lækkerier. En aften hvor alle hygger sig.

1-10 of 21