Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Toftlund‎ > ‎

Set og sket - Toftlund

Besøg på Tønder Affald A/S

indsendt af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 16. januar 2019 kl. 19.00.
Vi var 40 personer på besøg hos Tønder Affald i Bredebro. Var en tur i sorteringshallen, og hørte derefter om , hvordan vi selv kan gøre mere, for at sortere bedre, alle gik hjem med en ide om små ting der i fremtiden kan gøres bedre. Der var så stor interesse for arrangementet, at der bliver en aften mere, det er den 27 februar kl. 19.00. Tilmelding til Meta Hissel tlf. 29441382

Nytårskoncert

indsendt af Soenderjylland Familie og Samfund

Fredag den 11 januar 2019 kl. 10.00, Musik og Teaterhuset, Søren Jensens Vej 1, 6520 Toftlund.
I samarbejde med Musikskolens Støtteforening, Midtlandets Musik og Teaterforening, Toftlund Rotary Klub og Familie og Samfund Toftlund, arrangerede vi en støttekoncert med Sønderjyllands Amatør Symfoniorkester, som tæller 40 personer. Det var en fantastisk oplevelse , 160 personer mødte op, blev budt velkommen med et glas champagne, derefter fulgte en fantastisk musikoplevelse, i pausen var der kaffe med  stort kagebord, derefter fortsatte musik oplevelsen, indtil kl. 21, alle gik hjem med en oplevelse rigere. 

Adventsmøde på Herrestedgård

indsendt 27. dec. 2018 12.44 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 12 december, var vi 48 personer samlet på Herrestedgård til Adventsmøde, med sognepræst Marianne Zeuthen. En hyggelig optakt til julen, hvor der bliver sunget julesalmer, fortalt historier, spillet banko, kaffebord med kløben, gærklejner, småkager, konfekt. Alle kommer i julehumør.

Juletur til Viborg

indsendt 27. dec. 2018 12.26 af Soenderjylland Familie og Samfund

Tirsdag den 4 december var Familie og Samfund Toftlund og Agerskov på den årlige juletur, som gik til Mønsted Kalkgruppe og Viborg.
63 glade personer startede kl. 7.30 fra Agerskov kro. Første stop Mønsted Kalkgruppe, hvor vi fik vores medbragte kaffe og rundstykker. Derefter rundvisning med guide i Kalkgruppen, hvor hele historien blev fortalt, fra senmiddelalderen hvor kalken blev hugget løs, og båret ud med håndkraft. Kalken blev brugt til opbygning af kirkerne, 1953 var sidste år , der blev brudt kalk, 1997 erhvervede Skov og Naturstyrelsen Mønsted Kalkgruppe, idag er det et yndet udflugtsted, meget spændende. Der overvinter årligt 18.000 flagermus. Derefter kørte vi til Viborg, hvor vi mødtes med to guider, derefter rundvisning i den gamle smukke by, som er en af de ældste byer i Danmark bl. andet Domkirken som er et besøg vær. Derefter på egen hånd, ankomst Agerskov kl. 21, efter en meget spændende tur.

Jubilæumsfest

indsendt 15. nov. 2018 03.28 af Soenderjylland Familie og Samfund

Fredag den 9 november fejrede Familie og samfund Toftlund 75 års jubilæum.
Vi vil gerne sige tusind tak til vores medlemmer, som kom og fejrede aftenen med os. Tak til  DE GRÅ SYNGER for underholding, som vil blive husket længe. 

Besøg hos Ribes Broderi og Garn

indsendt 10. okt. 2018 13.00 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 26 september 2018 drog 35 glade piger til Ribe. Vi skulle besøge Maren Svendsen, som er indehaver af denne spændende butik. Ribes Broderi og Garn er en special butik inden for håndarbejde, der har eksisteret i over 47 år. Butikken er kendt som forretningen der " har det hele " samt fantastisk kundeservice. Butikken er udvidet af flere omgange, og i to etager har 50.000 varenumre, Marens arbejde er hendes hobby. En meget spændende aften, absolut et besøg vær. Stor tak til Maren og hendes personale.

Toftlund/Agerskov - Beirholms Væverier i Kolding.

indsendt 7. sep. 2018 04.28 af Soenderjylland Familie og Samfund

En meget engageret ung mand, Andreas Beirholm, tog imod ca. 60 glade og forventningsfulde gæster fra Familie og Samfund, Agerskov og Toftlund torsdag, den 7. september 2018.

Andreas er én ud af 3 sønner af de nuværende ejere Kamma og Peter Beirholm, som er 5. generation i Beirholms Væverier A/S i Kolding, grundlagt i 1870.

Allerede fra parkeringspladsen foran de imponerende flotte administrations- og lagerbygninger på Nordager fornemmer man en helt særlig arbejdsplads. Andreas fortalte levende om firmaet, og vi fik en rundvisning i det flotte og inspirerende showroom for slet ikke at nævne hele administrationsbygningen.

”Det er noget helt specielt at være født ind i en virksomhed, hvor alt drejer sig om tekstil og opbygget gennem en kolossal viden og erfaring skabt gennem mere end 140 år.

Produktionen er i dag koncentreret om duge, servietter, sengetøj og håndklæder. Beirholm har tidligere produceret på sin fabrik i Kolding, men har nu valgt at indgå produktionspartnerskaber med førende væverier i udlandet. Beirholms målsætning er tekstilløsninger, som giver kunderne den bedst tænkelige oplevelse, totaløkonomi og bæredygtighed.  Kunderne er leasingvaskerier i Danmark, Tyskland, Italien, England m.fl.”

En aften hvor alle fik noget med hjem - både i form af viden og inspiration samt lagersalget.

(kilde: Beirholms hjemmeside)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gåtur i Toftlund Lystskov

indsendt 19. aug. 2018 11.34 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 15 august 2018, mødte 25 personer ved Toftlund Lystskov, til en spændende gåtur med tidligere skovfoged Else Lei. Else fortalte meget spændende om skoven, hvordan det hele startede for mange år siden, om de forskellige afdelinger, hvordan skoven blev ændret i stormen i 1999. Else har selv været med til at plante en del af skoven. Vi har en meget fin afdeling, kaldet Linnet fyr, det er en speciel fyr, hvor man tager frø fra koglerne til videre dyrkning. Stor tak til Else Lei

Besøg på Brundtland Business center.

indsendt 16. jun. 2018 01.50 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 6 juni 2018, besøgte 23 personer Brundtland Business center, ( indtil 2017 kendt som Brundtlandcentret ), blev i 1995 bygget på en vision om at skabe et internationalt videnhus på energi - miljøområdet. I dag huser bygningen kontorer, konferencesal og lager / værksted. Susanne Hansen viste rundt, og fortalte om huset, og de muligheder der er, for at leje sig ind. Susanne Hansen kører konceptet MAD OG HJÆLP, hvor hun arrangerer hele festen, lige fra borddækning til maden, det fortalte hun meget spændende om. Derefter serverede hun en lækker tapas platte, hvor hun viste sine kreative evner. En spændende aften, tak til Susanne.

Besøg hos Eva´s Flora

indsendt 30. maj 2018 02.07 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 16 maj 2018, var vi 29 glade blomster piger , på besøg hos Eva´s Flora i Rødding. Eva fortalte om butikken, viste rundt i den smukke gårdhave, fortalte livligt om alle de spændende blomster. Derefter lavede Eva 7 smukke dekorationer, som blev bortloddet, Imens drak vi vores medbragte kaffe og kage. Eva gav 20% på alt denne aften, så der blev handlet flittigt.  En rigtig hyggelig aften, som vi varmt kan anbefale. 

1-10 of 25