Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Hovslund‎ > ‎Set og sket‎ > ‎

Fra Øster Løgum til Paris - og så på cykel.

indsendt 17. mar. 2019 02.25 af Soenderjylland Familie og Samfund

Torsdag d. 10. januar var vi samlet 80 mennesker til en spændende aften på Øster Løgum kro, for at høre om Steffen Bendix Søjbergs tur fra Øster Løgum til Paris på cykel. Steffen cyklede sammen med 18 andre i et team fra Sønderjylland for Tour de Taxa, som samler penge ind til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. For at deltage skal man være i god form. Både fysisk og mentalt. Det fysiske kræver, at man har cyklet mindst 2500 km inden turen, så både ben og især bagdelen er vant til at sidde på en cykel. Træningen startede mere end 6 måneder før og de startede med at cykle udenfor fra 18. februar. Steffen nåede op på ca. 4500 km inden turen. For som han sagde: det skal ikke være det fysiske, der er min udfordring. Det har krævet meget tid og fravalg af samvær med familien og venner i den periode. 

Samtidig skal man lære hinanden at kende på holdet. Der er både cykleteknik og cykelteknik, der skal læres. Steffen købte til formålet en meget lettere (og dyr😊) cykel med carbonstel, som ikke vejer så meget og skiftede mange dele ud, som er lettere i materiale og gør det nemmere, når man cykler så langt: elektronisk gearskifter og meget andet. Når man kører i en større flok er det også vigtigt at vide, hvordan man hurtigt kommer ind på række, når der kommer biler. Undervejs på turen blev der efter 2. dag lavet faste cykelmakkere, efter en større snak om, hvordan det hele bedst fungerede. Steffen cyklede ved siden af Agnes, som kun kan cykle med begge hænder på rettet og derfor sørgede Steffen for at hælde vand på hendes hoved undervejs. Det var 40 grader at cykle i, så det var vigtigt at blive afkølet for ikke at kollapse. Når det er så varmt kan det mærkes mange steder på kroppen. 

Undervejs var terrænet meget varieret. Noget af turen var rimerig flad mens andre steder var meget varieret. F.eks. i Belgien gik turen op ad ”Mur de Hue” som har en stigningsprocent på over 20 grader. Puh ha. Ikke alle kunne cykle op af en gang. Lige inden de nåede Paris samledes de med de andre hold fra Tour de Taxa og de 200 deltagere kørte i samlet flok op ad Champs Elysees. En kæmpe oplevelse, fortalte Steffen. 

Steffens valgte at deltage i turen med Tour de Taxa, da han ønskede at støtte Julemærkehjemmet Fjordmark, fordi de yder en fantastisk indsats og har skabt glæde i mange unges hjerter, ved at hjælpe unge med en svær start til at få mulighed for en ny og frisk start på livet. Et andet stort mål for ham var at gøre noget ekstraordinært på det personlige plan. Prisen for at deltage er 11.000,- kr., som dækker mad undervejs og hoteller. Madvognen er en meget vigtig detalje. Der blev serveret rigtig meget pasta, som giver hurtig energi. Steffen har samlet 19.750,- kr. sammen selv gennem sponsorater og donationer og holdet fra Sønderjylland har tilsammen samlet 85.000,- kr. sammen som går til Julemærkehjemmet. Familie og Samfund Hovslund har betalt 4.000,- kr. til Steffen for at holde foredraget, som alle gives videre til Fjordmark og det samme gælder leje af salen. Derudover har vi i Familie og Samfund Hovslund valgt at donere overskuddet på aftenen også til Julemærkehjemmet Fjordmark. Det blev til 1.124,86 kr. oveni. Tak til alle der kom og lyttede og bakkede op om dette projekt og tak til Steffen for en spændende aften😊.      

Birgitte Neldeberg Ravn


    


Comments