Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Hovslund‎ > ‎

Set og sket   
 


Besøg hos Olie & Pigment i Haderslev

indsendt 8. apr. 2019 00.20 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 9. apr. 2019 23.54 ]

Onsdag den 3. april var vi 16 personer der kom til Øsby, for at få indblik i virksomheden Linolie & Pigment. Vi blev modtaget af Thor, som i første omgang ville høre hvad “vi” var for nogen. Han fik en forklaring på dette og gik derefter igang med at fortælle om virksomheden og hvordan de fik lavet de fine linoliemaling. Der er fire ansat og de er det eneste sted der laver disse gode produkter, de er lidt dyrere men strækker længere og holder i flere år. De kommer fra hele landet og også udlandet for at købe disse produkter.
Malingen kan anvendes til vinduer, gulve, vægge, møbler mm. Thor havde allerede som 17 årig fået interesse for disse produkter, men måtte vente 10 år før han fik lov at købe firmaet. I mellemtiden havde han læst til bygningskonstruktør og kloakmester. Vi fik en dejlig oplevelse og sluttede af med kaffe og kage, mens Thor gav et nummer på flygelet.
Vi er helt sikkert nogle der vil tænke på hvilken maling vi bruger fremover. Selvom vi ikke bor i Den Gamle By i Aarhus, man skal også have god tid, for der kan gå halvanden time inden den rette kulør bliver fundet, så beregn lidt ventetid. Vi var altid velkomne til at kigge ind, hvis vi kom på disse kanter.

Mvh Jette B Andersen

                  

Generalforsamling i F&S Hovslund

indsendt 17. mar. 2019 02.35 af Soenderjylland Familie og Samfund

Familie og Samfund i Hovslund har holdt generalforsamling og melder om et "yderst interessant foredrag" ved Albert Petersen, som talte om organdonation. Albert Petersen har fået et nyt hjerte, og efter 10 år fik han en nyretransplantation. Familie og Samfund i Hovslund har konstitueret sig således: Formand er Astrid Raun, næstformand Karen Jørgensen, kasserer Nina Raun Bomberg, sekretær Hanne Petersen, P.R. Anne Bomberg og reminder Jette B. Andersen.

     

Fra Øster Løgum til Paris - og så på cykel.

indsendt 17. mar. 2019 02.25 af Soenderjylland Familie og Samfund

Torsdag d. 10. januar var vi samlet 80 mennesker til en spændende aften på Øster Løgum kro, for at høre om Steffen Bendix Søjbergs tur fra Øster Løgum til Paris på cykel. Steffen cyklede sammen med 18 andre i et team fra Sønderjylland for Tour de Taxa, som samler penge ind til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. For at deltage skal man være i god form. Både fysisk og mentalt. Det fysiske kræver, at man har cyklet mindst 2500 km inden turen, så både ben og især bagdelen er vant til at sidde på en cykel. Træningen startede mere end 6 måneder før og de startede med at cykle udenfor fra 18. februar. Steffen nåede op på ca. 4500 km inden turen. For som han sagde: det skal ikke være det fysiske, der er min udfordring. Det har krævet meget tid og fravalg af samvær med familien og venner i den periode. 

Samtidig skal man lære hinanden at kende på holdet. Der er både cykleteknik og cykelteknik, der skal læres. Steffen købte til formålet en meget lettere (og dyr😊) cykel med carbonstel, som ikke vejer så meget og skiftede mange dele ud, som er lettere i materiale og gør det nemmere, når man cykler så langt: elektronisk gearskifter og meget andet. Når man kører i en større flok er det også vigtigt at vide, hvordan man hurtigt kommer ind på række, når der kommer biler. Undervejs på turen blev der efter 2. dag lavet faste cykelmakkere, efter en større snak om, hvordan det hele bedst fungerede. Steffen cyklede ved siden af Agnes, som kun kan cykle med begge hænder på rettet og derfor sørgede Steffen for at hælde vand på hendes hoved undervejs. Det var 40 grader at cykle i, så det var vigtigt at blive afkølet for ikke at kollapse. Når det er så varmt kan det mærkes mange steder på kroppen. 

Undervejs var terrænet meget varieret. Noget af turen var rimerig flad mens andre steder var meget varieret. F.eks. i Belgien gik turen op ad ”Mur de Hue” som har en stigningsprocent på over 20 grader. Puh ha. Ikke alle kunne cykle op af en gang. Lige inden de nåede Paris samledes de med de andre hold fra Tour de Taxa og de 200 deltagere kørte i samlet flok op ad Champs Elysees. En kæmpe oplevelse, fortalte Steffen. 

Steffens valgte at deltage i turen med Tour de Taxa, da han ønskede at støtte Julemærkehjemmet Fjordmark, fordi de yder en fantastisk indsats og har skabt glæde i mange unges hjerter, ved at hjælpe unge med en svær start til at få mulighed for en ny og frisk start på livet. Et andet stort mål for ham var at gøre noget ekstraordinært på det personlige plan. Prisen for at deltage er 11.000,- kr., som dækker mad undervejs og hoteller. Madvognen er en meget vigtig detalje. Der blev serveret rigtig meget pasta, som giver hurtig energi. Steffen har samlet 19.750,- kr. sammen selv gennem sponsorater og donationer og holdet fra Sønderjylland har tilsammen samlet 85.000,- kr. sammen som går til Julemærkehjemmet. Familie og Samfund Hovslund har betalt 4.000,- kr. til Steffen for at holde foredraget, som alle gives videre til Fjordmark og det samme gælder leje af salen. Derudover har vi i Familie og Samfund Hovslund valgt at donere overskuddet på aftenen også til Julemærkehjemmet Fjordmark. Det blev til 1.124,86 kr. oveni. Tak til alle der kom og lyttede og bakkede op om dette projekt og tak til Steffen for en spændende aften😊.      

Birgitte Neldeberg Ravn


    


Dyrskue-konkurrence 2017/18

indsendt 10. mar. 2019 09.16 af Soenderjylland Familie og Samfund

Årets vinder af vores konkurrence på dyrskuet 2017 blev Randi Toftkær fra Nr. Hostrup. Quizzen og udstillingen handlede om krydderurter så derfor er præmien selvfølgelig en bog: “krydderurtehaven”. Stort tillykke til Randi og tak for alle svarene. 


Årets vinder af vores konkurrence på dyrskuet 2018 blev Trine Sommerlund fra Rødekro. I år var spørgsmålet: “Hvad betyder det at spise varieret?” Sammen med mange andre kunne Trine svare: “at spise mad fra forskellige madgrupper”. Det er naturligvis rigtigt og præmien Familie og Samfund overrakte til årets quiz er et flot forklæde med vores logo på. Stort tillykke og god fornøjelse i køkkenet med det flotte forklæde. 

Utraditionel julefrokost

indsendt 26. dec. 2018 07.14 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 5. december havde vi UTRADITIONEL JULEFROKOST på progammet. Ikke alt skulle være som det plejer, og denne gang
var det maden, vi fokuserede på. Julebordet var dækket, juletræet stod klar og vi var 35 personer til spisning. Menuen var bl.a. wraps med tun, og 
græske frikadeller, kyllingespyd m.m. og til slut ris a’la mande med mandelgaver. Maden blev leveret af: Mad med traditioner, Rødekro og var super lækkert. 
Vi spiste, vi sang og vi havde en lille quiz. 3 hyggelige timer og god stemning.  Så skulle vi også lige fejre bryllupsdag for et par af gæsterne, som modtog 
et honninghjerte i dagens anledning.Tillykke til Mona og Svend Åge med bryllupsdagen.
Tak til deltagerne, fordi I var med til at gøre aftenen hyggelig.


Besøg på Årøsund frugtplantage

indsendt 9. okt. 2018 23.27 af Soenderjylland Familie og Samfund

Den sidste lørdag i septemper var vi en lille flok i Årøsund frugtplantage for at plukke æbler og pærer.
Vejret var fint og træerne bugnede af frugt. Kaffen kunne vi sidde i solen og nyde. Vi havde et par hyggelige timer.
    
 

Besøg på Vibegård

indsendt 19. jun. 2018 01.24 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 9. okt. 2018 23.40 ]

Torsdag d. 7. juni 2018 besøgte vi Vibegård ved Skærbæk, hvor Anders Sørensen driver et landbrug med blandt andet 25 ha frugtbuske i form af ribs – solbær – stikkelsbær og aronia. Der bliver fremstillet saft i 4 varianter til at blande op, men også drikkeklar saft med 0,25 l. specielt lavet til cafe’er og restauranter. Der laves rosé-vin på ribs og en mousserende vin på stikkelsbær. Vi gik en tur ud i marken, hvor vi fik fortalt om årets gang med plantagen og bærrene. Da det var et fantastisk vejr, sad vi ude på plænen bagefter, og hørte om produkterne og smagte på det hele. Til slut fik vi mulighed for at købe noget med hjem. En rigtig spændende aften med det dejligste vejr, som afslutning på vores program.

            


        

Besøg hos ARENA AABENRAA

indsendt 16. maj 2018 01.57 af Soenderjylland Familie og Samfund

Mandag den 14. maj var vi 38 deltagere på rundvisning i Arena Aabenraa, hvor centerleder Birgitte Junker viste rundt. Vi mødes i foyeren, hvor vi fik info om prisen på 81 mio. for Arenaen, og at der er plads til 1800 tilskuere. Birgitte fortalte om alle muligheder, hallen kan bruges til. Og så lagde vi mærke til den gode arkustik i foyeren, hvor meget af væggene er rå beton eller beklædt med træ. Rigtig flot. Derefter var vi inde i den nye arena, som er på størrelse med 2 håndbold baner, så hallen kan deles op til flere sportsgrene på samme tid. Og vi fik fortalt hvordan tilskuerpladser rulles ud, når der f.eks er håndboldkampe eller koncerter. Vi var også i Meldgaard Lougen, hvor der er god view ud over arenaen. Vi sluttede af i cafeen, hvor vi fik en sandwich og en vand. 

Besøg hos Kisbæk Slagtergård

indsendt 23. apr. 2018 08.10 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 9. okt. 2018 23.43 ]

Onsdag d.11.april 2018 besøgte vi Kisbæk Slagtergård, hvor vi fik en rundvisning og engrundig gennemgang af proceduren, fra dyrene ankom til slagtergården, til de færdige lækre

kødprodukter lå i butikken. Alt er hjemmelavet, lige fra forskellige pølser og pålægsproduktertil røgning af spegepølser hamburgerryg m.m. Der bliver ugentligt solgt kød fra ca. 10 grise og1 okse.

Efter en meget interessant rundvisning var der kaffe og boller med lækkert pålæg til alle 28 besøgende. Der blev derefter handlet livligt, og mange kørte derfra med fyldte poser.

På vegne af bestyrelsen

Anne

      
 

Foredrag med Lene Beier

indsendt 15. mar. 2018 08.37 af Soenderjylland Familie og Samfund

”Alle søger kærlighed”- foredrag med Lene Beier.

Tirsdag d. 30. januar kl. 19.00 var vi samlet 100 mennesker til et spændende foredrag i gymnastiksalen på Hovslund Børneunivers. Familie og Samfund, Hovslund havde arrangeret et foredrag med tv-vært, Lene Beier, TV2´s Kirsten giftekniv. Hun er kendt fra ”landmand søger kærlighed”, ”hjem til gården” og har også selv deltaget i ”vild med dans”.

Lene Beier var meget ærlig i hendes foredrag og stod klar ved døren til at give alle et håndtryk, da vi kom. Det gav et indtryk af, at der var en gensidig respekt. Hun lagde heller ikke skjul på, at hun er varsom overfor deltagerne i ”landmand søger kærlighed”, for det er deres følelser hun er inde og røre ved.  

Denne aften fortalte hun om, hvordan programmerne bliver til og kom ind på de personlige overvejelser, man gør sig i forbindelse med optagelserne.  Hun har ikke mødt landmændene før første optagelse og kender dem derfor ikke. Det samme gælder de kvinder, der deltager. Når man er med i sådanne programmer, bliver man kendt og genkendt og derved også omtalt på sociale medier og tiltalt, når folk møder dem. Det kan godt være svært. Specielt, hvis der bliver skrevet noget grimt. 

Lene fortalte også humoristisk om at være deltager i ”vild med dans” og at hun havde helt vildt ondt i fødder og ben. Hun synes selv, at det var fantastisk at hun kunne være med i så mange afsnit, når hun nu slet ikke kan danse

Hvis hun skal prøve et nyt emne som tv-vært, kan hun godt tænke sig at lave noget med historie. Hun er uddannet lærer med bla. historie som hovedfag og det interesserer hende rigtig meget.      

”Laver du det samme om 10 år?” var et af spørgsmålene til hende. Det regner hun ikke med, for hun og Anders (hendes mand) har et ønske om at åbne en restaurant og arbejde sammen om ca. 10 år. De mødte hinanden på en restaurant, hvor de begge arbejdede. 


  
      
 


1-10 of 15