Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Hovslund‎ > ‎

Set og sket


Utraditionel julefrokost

indsendt 26. dec. 2018 07.14 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 5. december havde vi UTRADITIONEL JULEFROKOST på progammet. Ikke alt skulle være som det plejer, og denne gang
var det maden, vi fokuserede på. Julebordet var dækket, juletræet stod klar og vi var 35 personer til spisning. Menuen var bl.a. wraps med tun, og 
græske frikadeller, kyllingespyd m.m. og til slut ris a’la mande med mandelgaver. Maden blev leveret af: Mad med traditioner, Rødekro og var super lækkert. 
Vi spiste, vi sang og vi havde en lille quiz. 3 hyggelige timer og god stemning.  Så skulle vi også lige fejre bryllupsdag for et par af gæsterne, som modtog 
et honninghjerte i dagens anledning.Tillykke til Mona og Svend Åge med bryllupsdagen.
Tak til deltagerne, fordi I var med til at gøre aftenen hyggelig.


Besøg på Årøsund frugtplantage

indsendt 9. okt. 2018 23.27 af Soenderjylland Familie og Samfund

Den sidste lørdag i septemper var vi en lille flok i Årøsund frugtplantage for at plukke æbler og pærer.
Vejret var fint og træerne bugnede af frugt. Kaffen kunne vi sidde i solen og nyde. Vi havde et par hyggelige timer.
    
 

Besøg på Vibegård

indsendt 19. jun. 2018 01.24 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 9. okt. 2018 23.40 ]

Torsdag d. 7. juni 2018 besøgte vi Vibegård ved Skærbæk, hvor Anders Sørensen driver et landbrug med blandt andet 25 ha frugtbuske i form af ribs – solbær – stikkelsbær og aronia. Der bliver fremstillet saft i 4 varianter til at blande op, men også drikkeklar saft med 0,25 l. specielt lavet til cafe’er og restauranter. Der laves rosé-vin på ribs og en mousserende vin på stikkelsbær. Vi gik en tur ud i marken, hvor vi fik fortalt om årets gang med plantagen og bærrene. Da det var et fantastisk vejr, sad vi ude på plænen bagefter, og hørte om produkterne og smagte på det hele. Til slut fik vi mulighed for at købe noget med hjem. En rigtig spændende aften med det dejligste vejr, som afslutning på vores program.

            


        

Besøg hos ARENA AABENRAA

indsendt 16. maj 2018 01.57 af Soenderjylland Familie og Samfund

Mandag den 14. maj var vi 38 deltagere på rundvisning i Arena Aabenraa, hvor centerleder Birgitte Junker viste rundt. Vi mødes i foyeren, hvor vi fik info om prisen på 81 mio. for Arenaen, og at der er plads til 1800 tilskuere. Birgitte fortalte om alle muligheder, hallen kan bruges til. Og så lagde vi mærke til den gode arkustik i foyeren, hvor meget af væggene er rå beton eller beklædt med træ. Rigtig flot. Derefter var vi inde i den nye arena, som er på størrelse med 2 håndbold baner, så hallen kan deles op til flere sportsgrene på samme tid. Og vi fik fortalt hvordan tilskuerpladser rulles ud, når der f.eks er håndboldkampe eller koncerter. Vi var også i Meldgaard Lougen, hvor der er god view ud over arenaen. Vi sluttede af i cafeen, hvor vi fik en sandwich og en vand. 

Besøg hos Kisbæk Slagtergård

indsendt 23. apr. 2018 08.10 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 9. okt. 2018 23.43 ]

Onsdag d.11.april 2018 besøgte vi Kisbæk Slagtergård, hvor vi fik en rundvisning og engrundig gennemgang af proceduren, fra dyrene ankom til slagtergården, til de færdige lækre

kødprodukter lå i butikken. Alt er hjemmelavet, lige fra forskellige pølser og pålægsproduktertil røgning af spegepølser hamburgerryg m.m. Der bliver ugentligt solgt kød fra ca. 10 grise og1 okse.

Efter en meget interessant rundvisning var der kaffe og boller med lækkert pålæg til alle 28 besøgende. Der blev derefter handlet livligt, og mange kørte derfra med fyldte poser.

På vegne af bestyrelsen

Anne

      
 

Foredrag med Lene Beier

indsendt 15. mar. 2018 08.37 af Soenderjylland Familie og Samfund

”Alle søger kærlighed”- foredrag med Lene Beier.

Tirsdag d. 30. januar kl. 19.00 var vi samlet 100 mennesker til et spændende foredrag i gymnastiksalen på Hovslund Børneunivers. Familie og Samfund, Hovslund havde arrangeret et foredrag med tv-vært, Lene Beier, TV2´s Kirsten giftekniv. Hun er kendt fra ”landmand søger kærlighed”, ”hjem til gården” og har også selv deltaget i ”vild med dans”.

Lene Beier var meget ærlig i hendes foredrag og stod klar ved døren til at give alle et håndtryk, da vi kom. Det gav et indtryk af, at der var en gensidig respekt. Hun lagde heller ikke skjul på, at hun er varsom overfor deltagerne i ”landmand søger kærlighed”, for det er deres følelser hun er inde og røre ved.  

Denne aften fortalte hun om, hvordan programmerne bliver til og kom ind på de personlige overvejelser, man gør sig i forbindelse med optagelserne.  Hun har ikke mødt landmændene før første optagelse og kender dem derfor ikke. Det samme gælder de kvinder, der deltager. Når man er med i sådanne programmer, bliver man kendt og genkendt og derved også omtalt på sociale medier og tiltalt, når folk møder dem. Det kan godt være svært. Specielt, hvis der bliver skrevet noget grimt. 

Lene fortalte også humoristisk om at være deltager i ”vild med dans” og at hun havde helt vildt ondt i fødder og ben. Hun synes selv, at det var fantastisk at hun kunne være med i så mange afsnit, når hun nu slet ikke kan danse

Hvis hun skal prøve et nyt emne som tv-vært, kan hun godt tænke sig at lave noget med historie. Hun er uddannet lærer med bla. historie som hovedfag og det interesserer hende rigtig meget.      

”Laver du det samme om 10 år?” var et af spørgsmålene til hende. Det regner hun ikke med, for hun og Anders (hendes mand) har et ønske om at åbne en restaurant og arbejde sammen om ca. 10 år. De mødte hinanden på en restaurant, hvor de begge arbejdede. 


  
      
 


Besøg af Pharma Nord

indsendt 16. jan. 2018 05.38 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 16. jan. 2018 05.44 ]

            
Mandag d.15. januar startede vi op igen med at få besøg af Nelly og Troels fra Pharma Nord. De startede med at fortælle om virksomheden og dens produkter.

Vi så små filmklip fra fabrikken i Vojens, hvor der er 140 ansatte.

Senere hørte vi om D vitamin, Q10 og Selen.

Vi skulle gætte antal tabletter i et glas og den heldige vinder blev Karen E. Lorenzen, der vandt et års forbrug. Alle fik en gavepose med hjem.

Vi var 25 deltagere.

Besøg hos Nr. Hedelam

indsendt 10. jul. 2017 08.33 af Soenderjylland Familie og Samfund

Billeder fra besøget hos Nr. Hedelam den 8 juni 2017
               

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

indsendt 10. jul. 2017 08.17 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 10. jul. 2017 08.22 ]

Billeder fra Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa den 2. og 3. juni 2017
    

Besøg hos Naturmælk i Tinglev

indsendt 3. jun. 2017 03.59 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 29. jun. 2017 00.49 ]

Mandag d.15. maj besøgte vi Naturmælk i Tinglev, hvor vi startede med at få kaffen med mejeriets forskellige lækre oste til, vi kunne også smage på de forskellige mælkeprodukter. Under kaffen fik vi et foredrag om mejeriet og dets historie, derefter var der rundvisning, og vi var bl.a. inde i et rum , hvor man lagrer de stærke oste, det gav vand i øjnene , og næsen løb. En spændende aften, hvor vi var 34 besøgende.

 

                             

1-10 of 11