Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Hovslund‎ > ‎

Set og sket

   

 
     


Besøg på Schackenborg Slot

indsendt 6. jun. 2019 23.23 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 13. jun. 2019 00.10 ]

Vores sidste arrangement før ferien var rundvisning på Schackenborg Slot. Vi fik en grundig fortælling om stedets historie, så de fine sale og stuer og bagefter en tur i parken. Vejret var ok, så vi kunne sidde på parkeringspladsens plæne mellem lindetræerne og få kaffe og kage. Håber vi ses igen med det nye program.                   
            

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

indsendt 27. maj 2019 01.22 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 29. maj 2019 03.53 ]

Så er dyrskuet vel overstået og vi sluttede af med at finde en vinder. Spørgsmålet var: I 1920 blev de Danske Husholdningsforeninger stiftet. Hvornår skiftede vi navn til Familie og Samfund og fik vores nuværende logo? 
Det rigtige svar er 1996. Kirsten Petersen fra Egvad og omegns Familie og Samfund blev den heldige vinder. Præmien er et flot forklæde med vores logo på og et program. Stort tillykke til Kirsten og tak til alle der deltog i vores konkurrence. 
Venlig hilsen 
Birgitte Neldeberg Ravn, formand for Familie og Sam
fund, region Sønderjylland.

                              
 

Cykeltur ud i det blå

indsendt 23. maj 2019 00.41 af Soenderjylland Familie og Samfund

Tirsdag d. 21 maj lavede vi en lille cykeltur ud i det blå med medbragt kaffekurv.
Vi var 5 personer, der var friske på ideen på trods af at himlen var lidt mørk. Det holdt tørvejr og vi cyklede fra skolen ned over Hovslund by, ind over  Rævkær og op til Øster Løgum, hvor vi nød vores kaffe på Johannes terrasse. Efter at have hilst af med Johanne, cyklede vi tilbage til skolen.
 
 

På besøg hos TV-SYD

indsendt 26. apr. 2019 00.24 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 26. apr. 2019 13.14 ]

Den 24. april var 37 der mødte op i den runde bygning i Media Parken i Kolding. Vi blev budt velkommen af Rosa og Pernille som havde kaffen klar. De fortalte vidt og bredt om hvad der skete i huset - måske også lidt hemmeligt ... der blev vist en film om en almindelig dag på jobbet fra klokken 05:00 til godt 23:00 - de havde også en sjov film omkring de “bøffer” dvs. fraklip som ikke bli’r vist - der var lidt at grine af. Da klokken blev 19:30 så vi dagens nyheder, mens der blev serveret lækker kringle og en kop kaffe mere.
Derefter var der rundvisning på TVSYD, vi mødte nyhedsværten Søren Vesterby som vi kunne spørge om alt muligt. Vi så det lille rum, hvor det var Alexia der blev interviewet omkring mindehøjtideligheden i Grindsted pga bomberne i Sri Lanka i påsken. 
Vi så redaktionen, hvor der kun var få medarbejdere tilbage. De er ca 70 fastansatte samt flere freelancere. Der er godt 30 ansatte på arbejde hver dag. 
Forresten skulle de to søde piger lige google hvor Hovslund lå 😜så det havde de fået styr på. Vi havde en rigtig god og hyggelig, informativ aften og da klokken var godt 21:15 takkede vi af og kørte hjem for at se nyhederne klokken 22:00, vi ku’ se de forskellige krydser hvor værten skulle stå mm.
Tak for en god aften
Jette
 
                 
      Besøg hos Olie & Pigment i Haderslev

indsendt 8. apr. 2019 00.20 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 9. apr. 2019 23.54 ]

Onsdag den 3. april var vi 16 personer der kom til Øsby, for at få indblik i virksomheden Linolie & Pigment. Vi blev modtaget af Thor, som i første omgang ville høre hvad “vi” var for nogen. Han fik en forklaring på dette og gik derefter igang med at fortælle om virksomheden og hvordan de fik lavet de fine linoliemaling. Der er fire ansat og de er det eneste sted der laver disse gode produkter, de er lidt dyrere men strækker længere og holder i flere år. De kommer fra hele landet og også udlandet for at købe disse produkter.
Malingen kan anvendes til vinduer, gulve, vægge, møbler mm. Thor havde allerede som 17 årig fået interesse for disse produkter, men måtte vente 10 år før han fik lov at købe firmaet. I mellemtiden havde han læst til bygningskonstruktør og kloakmester. Vi fik en dejlig oplevelse og sluttede af med kaffe og kage, mens Thor gav et nummer på flygelet.
Vi er helt sikkert nogle der vil tænke på hvilken maling vi bruger fremover. Selvom vi ikke bor i Den Gamle By i Aarhus, man skal også have god tid, for der kan gå halvanden time inden den rette kulør bliver fundet, så beregn lidt ventetid. Vi var altid velkomne til at kigge ind, hvis vi kom på disse kanter.

Mvh Jette B Andersen

                  

Generalforsamling i F&S Hovslund

indsendt 17. mar. 2019 02.35 af Soenderjylland Familie og Samfund

Familie og Samfund i Hovslund har holdt generalforsamling og melder om et "yderst interessant foredrag" ved Albert Petersen, som talte om organdonation. Albert Petersen har fået et nyt hjerte, og efter 10 år fik han en nyretransplantation. Familie og Samfund i Hovslund har konstitueret sig således: Formand er Astrid Raun, næstformand Karen Jørgensen, kasserer Nina Raun Bomberg, sekretær Hanne Petersen, P.R. Anne Bomberg og reminder Jette B. Andersen.

     

Fra Øster Løgum til Paris - og så på cykel.

indsendt 17. mar. 2019 02.25 af Soenderjylland Familie og Samfund

Torsdag d. 10. januar var vi samlet 80 mennesker til en spændende aften på Øster Løgum kro, for at høre om Steffen Bendix Søjbergs tur fra Øster Løgum til Paris på cykel. Steffen cyklede sammen med 18 andre i et team fra Sønderjylland for Tour de Taxa, som samler penge ind til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. For at deltage skal man være i god form. Både fysisk og mentalt. Det fysiske kræver, at man har cyklet mindst 2500 km inden turen, så både ben og især bagdelen er vant til at sidde på en cykel. Træningen startede mere end 6 måneder før og de startede med at cykle udenfor fra 18. februar. Steffen nåede op på ca. 4500 km inden turen. For som han sagde: det skal ikke være det fysiske, der er min udfordring. Det har krævet meget tid og fravalg af samvær med familien og venner i den periode. 

Samtidig skal man lære hinanden at kende på holdet. Der er både cykleteknik og cykelteknik, der skal læres. Steffen købte til formålet en meget lettere (og dyr😊) cykel med carbonstel, som ikke vejer så meget og skiftede mange dele ud, som er lettere i materiale og gør det nemmere, når man cykler så langt: elektronisk gearskifter og meget andet. Når man kører i en større flok er det også vigtigt at vide, hvordan man hurtigt kommer ind på række, når der kommer biler. Undervejs på turen blev der efter 2. dag lavet faste cykelmakkere, efter en større snak om, hvordan det hele bedst fungerede. Steffen cyklede ved siden af Agnes, som kun kan cykle med begge hænder på rettet og derfor sørgede Steffen for at hælde vand på hendes hoved undervejs. Det var 40 grader at cykle i, så det var vigtigt at blive afkølet for ikke at kollapse. Når det er så varmt kan det mærkes mange steder på kroppen. 

Undervejs var terrænet meget varieret. Noget af turen var rimerig flad mens andre steder var meget varieret. F.eks. i Belgien gik turen op ad ”Mur de Hue” som har en stigningsprocent på over 20 grader. Puh ha. Ikke alle kunne cykle op af en gang. Lige inden de nåede Paris samledes de med de andre hold fra Tour de Taxa og de 200 deltagere kørte i samlet flok op ad Champs Elysees. En kæmpe oplevelse, fortalte Steffen. 

Steffens valgte at deltage i turen med Tour de Taxa, da han ønskede at støtte Julemærkehjemmet Fjordmark, fordi de yder en fantastisk indsats og har skabt glæde i mange unges hjerter, ved at hjælpe unge med en svær start til at få mulighed for en ny og frisk start på livet. Et andet stort mål for ham var at gøre noget ekstraordinært på det personlige plan. Prisen for at deltage er 11.000,- kr., som dækker mad undervejs og hoteller. Madvognen er en meget vigtig detalje. Der blev serveret rigtig meget pasta, som giver hurtig energi. Steffen har samlet 19.750,- kr. sammen selv gennem sponsorater og donationer og holdet fra Sønderjylland har tilsammen samlet 85.000,- kr. sammen som går til Julemærkehjemmet. Familie og Samfund Hovslund har betalt 4.000,- kr. til Steffen for at holde foredraget, som alle gives videre til Fjordmark og det samme gælder leje af salen. Derudover har vi i Familie og Samfund Hovslund valgt at donere overskuddet på aftenen også til Julemærkehjemmet Fjordmark. Det blev til 1.124,86 kr. oveni. Tak til alle der kom og lyttede og bakkede op om dette projekt og tak til Steffen for en spændende aften😊.      

Birgitte Neldeberg Ravn


    


Dyrskue-konkurrence 2017/18

indsendt 10. mar. 2019 09.16 af Soenderjylland Familie og Samfund

Årets vinder af vores konkurrence på dyrskuet 2017 blev Randi Toftkær fra Nr. Hostrup. Quizzen og udstillingen handlede om krydderurter så derfor er præmien selvfølgelig en bog: “krydderurtehaven”. Stort tillykke til Randi og tak for alle svarene. 


Årets vinder af vores konkurrence på dyrskuet 2018 blev Trine Sommerlund fra Rødekro. I år var spørgsmålet: “Hvad betyder det at spise varieret?” Sammen med mange andre kunne Trine svare: “at spise mad fra forskellige madgrupper”. Det er naturligvis rigtigt og præmien Familie og Samfund overrakte til årets quiz er et flot forklæde med vores logo på. Stort tillykke og god fornøjelse i køkkenet med det flotte forklæde. 

Utraditionel julefrokost

indsendt 26. dec. 2018 07.14 af Soenderjylland Familie og Samfund

Onsdag den 5. december havde vi UTRADITIONEL JULEFROKOST på progammet. Ikke alt skulle være som det plejer, og denne gang
var det maden, vi fokuserede på. Julebordet var dækket, juletræet stod klar og vi var 35 personer til spisning. Menuen var bl.a. wraps med tun, og 
græske frikadeller, kyllingespyd m.m. og til slut ris a’la mande med mandelgaver. Maden blev leveret af: Mad med traditioner, Rødekro og var super lækkert. 
Vi spiste, vi sang og vi havde en lille quiz. 3 hyggelige timer og god stemning.  Så skulle vi også lige fejre bryllupsdag for et par af gæsterne, som modtog 
et honninghjerte i dagens anledning.Tillykke til Mona og Svend Åge med bryllupsdagen.
Tak til deltagerne, fordi I var med til at gøre aftenen hyggelig.


Besøg på Årøsund frugtplantage

indsendt 9. okt. 2018 23.27 af Soenderjylland Familie og Samfund

Den sidste lørdag i septemper var vi en lille flok i Årøsund frugtplantage for at plukke æbler og pærer.
Vejret var fint og træerne bugnede af frugt. Kaffen kunne vi sidde i solen og nyde. Vi havde et par hyggelige timer.
    
 

1-10 of 19