Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Hovslund‎ > ‎

Set og sket

   

 
     


Julefrokost a´la Connie

indsendt 9. dec. 2019 03.57 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 12. dec. 2019 05.38 ]

Tirsdag den 4.december havde vi besøg af kogekone  Connie Dumstrei fra Uge.

Hun præsenterede os for en lidt alternativ udgave af en julefrokost ,og  i mellem  retterne fortalte hun sjove anekdoter om sine oplevelser som underviser af et  herrehold i kogekunstens glæder.

Julemaden hun serverede for os var lækker og spændende, alle blev mætte .

Det var alt i alt en god og hyggelig aften.                                                                                                                                                                       Tekst: Anna Bomberg - Fotos: Sv. Aa. Hansen


                              
                                  


Juledekorationer med Blomsterbinderiet

indsendt 25. nov. 2019 23.02 af Soenderjylland Familie og Samfund

Vi var 40, der var kommet for at få en hyggelig aften - Bettina fra Blomsterbinderiet i Stubbæk  viste os, hvordan hun byggede en dekoration op på en gren med ler og husløg og en dekoration i Oasis - hvor det er muligt at skifte lyset ud og vande med en sprayflaske - hun sluttede af med et par hyacinter (som ikke skal have vand) i små potter med stjerner og sløjfer. Der blev udloddet 15 gevinster på indgangsnummeret. Gevinsterne havde Blomsterbinderiet og Familie & Samfund sponsoreret.
Efter dette serverede foreningen gløgg og æbleskiver og der var tid til at få snakket og sunget “Juletræet med din pynt” inden det stod på oprydning. Tak for den gode stemning - Jette


         
    

Kreativ aften med filtning

indsendt 8. nov. 2019 08.08 af Soenderjylland Familie og Samfund

Vi havde arrangement om filtning onsdag den 6. nov. , hvor vi var 10 engagerede kvinder, der slugte oplæring i at lave engle og flerfarvede engle af filt. Olga Tebekow kom og underviste os, og vi var helt opslugte
af at lave engle, så vi næsten glemte den medbragte kaffekurv. Der var god tid til at betragte og beundre hinandens engle, og ikke 2 var ens. Normalt vil de fleste mene, at en engel er hvid med guldhår, men jeg skal da love for, at der kom kulør på englene. De forskellige farvede engle blev pyntet med glorie, kroner, diadem og “diamanter”.
Det var fantastisk at se resultaterne.                                                                                                                                                                                                                                     Tekst og fotos: Hanne Petersen 

                         
Tiden kig og inden vi fik set os om,  måtte vi til at rydde op pg pakke sammen. Måske bliver det til en ny aftale med filtning.
Der findes jo flere måde at arbejde med filt på. Her er aftenens resultater.¨

Forbrugeraften hos SuperBrugsen Rødekro

indsendt 2. okt. 2019 04.51 af Soenderjylland Familie og Samfund

Besøg i SuperBrugsen Rødekro.
Tirsdag d. 1. Oktober var vi 33 deltagere, der var på et spændende besøg i SuperBrugsen i Rødekro.
Brugsuddeler Torben Damgaard tog imod og fortalte først lidt om brugsen
og deres planer fremover. Derefter var vi en tur rundt i butikken, hvor vi kunne stille spørgsmål.
Brugsen har 85 ansatte, hvor af der er en del ungarbejdere. De forsøger at give de unge en god oplevelse, da det mange gange er deres første job.
Vi sluttede af oppe i cafeteriet med tapas og vin/vand.
En fin aften med en venlig og positiv vært.                                                                                                                                 Fotos: Karen Jørgensen

                

Besøg på Hotel Alsik i Sønderborg

indsendt 11. sep. 2019 06.37 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 11. sep. 2019 06.39 ]

Mandag d. 9. Sept. var Familie og samfund Hovslund nede og besøge det nye hotel Alsik i Søndreborg. Vi var 40 deltagere, der blev vist rundt af to ansatte. Vi så to forskellige værelser af de i alt 190, de har. De var meget flotte. Skønt vejret ikke var så godt, var udsigten over vand og by fin fra 17. etage på det 70 meter høje hotel. Vi var også i receptionen, i spaen og inde og se nogle selskabslokaler. Vi sluttede af med kaffe/ te og dejlig kage i restauranten. Flot hotel med mange tilbud. På grund af Peter Mads Clausens 70 års forleden, var hotellet flot pyntet op med blomster.
                                                                                 

               
   

Tur på Haderslev Dam

indsendt 2. sep. 2019 00.54 af Soenderjylland Familie og Samfund

Denne skønne onsdag aften var vi 45 voksne og et barn der tog på en tur med Dambåden på Haderslev Dam. Vi mødtes og kom ombord og da de sidste var kommet blev båden startet og så gik det under de 3 tunneller og ud i den store dam. Vi fik fortalt om de forskellige ting der var at se, Fuglsangsøen og Mågeøen. Vi gik i land ved Bergs Plads og de der havde lyst kunne gå til Sofies Kilde og få det livgivende vand, som smager af jern. Derefter kom vi ombord igen og sejlede forbi Restaurant Damende og mindesmærkerne for dem der druknede for 60 år siden. Solen var rød og rund og på vej ned - vandet var helt stille og ikke en vind- Så vi var alle i sommertøj og nød den øl eller vand, som foreningen var vært med.
Efter en tur på 1½ time blev vi sat at ved Bispebroen igen - tænker at nogen var klar på at købe en is i kiosken. Vi siger tak til føreren og guiden af Dorothea, som Dambåden hedder for en rigtig god tur.
mvh Jette B Andersen                                                                                                                                                                                                                                                                    Fotos: Karin Petersen 

                  
   
  

Besøg på Schackenborg Slot

indsendt 6. jun. 2019 23.23 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 13. jun. 2019 00.10 ]

Vores sidste arrangement før ferien var rundvisning på Schackenborg Slot. Vi fik en grundig fortælling om stedets historie, så de fine sale og stuer og bagefter en tur i parken. Vejret var ok, så vi kunne sidde på parkeringspladsens plæne mellem lindetræerne og få kaffe og kage. Håber vi ses igen med det nye program.                   
            

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

indsendt 27. maj 2019 01.22 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 29. maj 2019 03.53 ]

Så er dyrskuet vel overstået og vi sluttede af med at finde en vinder. Spørgsmålet var: I 1920 blev de Danske Husholdningsforeninger stiftet. Hvornår skiftede vi navn til Familie og Samfund og fik vores nuværende logo? 
Det rigtige svar er 1996. Kirsten Petersen fra Egvad og omegns Familie og Samfund blev den heldige vinder. Præmien er et flot forklæde med vores logo på og et program. Stort tillykke til Kirsten og tak til alle der deltog i vores konkurrence. 
Venlig hilsen 
Birgitte Neldeberg Ravn, formand for Familie og Sam
fund, region Sønderjylland.

                              
 

Cykeltur ud i det blå

indsendt 23. maj 2019 00.41 af Soenderjylland Familie og Samfund

Tirsdag d. 21 maj lavede vi en lille cykeltur ud i det blå med medbragt kaffekurv.
Vi var 5 personer, der var friske på ideen på trods af at himlen var lidt mørk. Det holdt tørvejr og vi cyklede fra skolen ned over Hovslund by, ind over  Rævkær og op til Øster Løgum, hvor vi nød vores kaffe på Johannes terrasse. Efter at have hilst af med Johanne, cyklede vi tilbage til skolen.
 
 

På besøg hos TV-SYD

indsendt 26. apr. 2019 00.24 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 26. apr. 2019 13.14 ]

Den 24. april var 37 der mødte op i den runde bygning i Media Parken i Kolding. Vi blev budt velkommen af Rosa og Pernille som havde kaffen klar. De fortalte vidt og bredt om hvad der skete i huset - måske også lidt hemmeligt ... der blev vist en film om en almindelig dag på jobbet fra klokken 05:00 til godt 23:00 - de havde også en sjov film omkring de “bøffer” dvs. fraklip som ikke bli’r vist - der var lidt at grine af. Da klokken blev 19:30 så vi dagens nyheder, mens der blev serveret lækker kringle og en kop kaffe mere.
Derefter var der rundvisning på TVSYD, vi mødte nyhedsværten Søren Vesterby som vi kunne spørge om alt muligt. Vi så det lille rum, hvor det var Alexia der blev interviewet omkring mindehøjtideligheden i Grindsted pga bomberne i Sri Lanka i påsken. 
Vi så redaktionen, hvor der kun var få medarbejdere tilbage. De er ca 70 fastansatte samt flere freelancere. Der er godt 30 ansatte på arbejde hver dag. 
Forresten skulle de to søde piger lige google hvor Hovslund lå 😜så det havde de fået styr på. Vi havde en rigtig god og hyggelig, informativ aften og da klokken var godt 21:15 takkede vi af og kørte hjem for at se nyhederne klokken 22:00, vi ku’ se de forskellige krydser hvor værten skulle stå mm.
Tak for en god aften
Jette
 
                 
      1-10 of 25