Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Hovslund‎ > ‎

Set og sket

   

 
     


Jubilæumsaften 14. september 2020

indsendt 24. okt. 2020 07.55 af Soenderjylland Familie og Samfund

Da det er 85 år siden, vores forening blev stiftet, valgte vi at fejre det med en aften i Forsamlingshuset den 14. september. Det var et foredrag med Anne Grethe og Helge fra Familie på farten. De fortalte om deres tur tværs over Canada og op til Alaska og tilbage igen. I 180 dage blev Land Cruiseren en rullende pensionistbolig på 44.000 km. Nordamerikanske veje. Anne Grethe er en fantastisk fortæller, samtidig med at der vises de flotteste billeder fra turen i skøn harmoni med musik, der bare passer til. I pausen var foreningen vært ved vin og boller, kaffe og småkager. Der mødte 67 personer op, så et held, at det først var en uge efter, at forsamlingsantallet blev sat ned til 50 personer. 


Fantastiske frisurer

indsendt 24. okt. 2020 07.48 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 24. okt. 2020 08.06 ]

”En aften om at sætte hår”.

Vi har fået et stort ønske til et arrangement i dette års program. ”Vil og kan I lave en aften, hvor fædre og mødre kan få hjælp til at sætte deres datters hår?” Det korte svar er JA! En fantastisk udfordring

Mandag d. 28. september kl. 18.00 i Indskolingen på Hovslund Børneunivers havde vi besøg af Julie, frisørelev i Salon Delux, Rødekro. Der kom også 5 fædre med hver en datter. Desværre blev de 2 sidste, ud af 7 tilmeldte, forhindret pga sygdom. Julie startede med at dele et sæt papirer ud til hver af de fremmødte, med eksempler på forskellige frisurer. Den ene gispede højlydt og sagde febrilsk:” åhh, jeg troede jeg havde tilmeldt mig et begynderkursus”, mens panikken stod tydeligt skrevet i hans ansigt. Julie kunne berolige ham og de andre med, at de starter stille og roligt op. 

Efter en rundspørge om, hvor stor erfaring og kendskab fædrene havde, startede de ud med at flette. Stille og roligt fik Julie vist og forklaret, hvordan man gør. Al begyndelse er svær. En af deltagerne sagde pludselig:” Min kone laver nogle gange franskbrød i vores datters hår ”. Vi nåede frem til, at det må være en fransk fletning, der blev lavet 😊

Jeg synes, de gjorde det rigtig godt og de var nok alle samme sted med erfaring indenfor hår, da de kom. Efter kurset har jeg lavet diplomer til alle deltagerne og været rundt med. Det har de bestemt fortjent. Det var en hyggelig aften og Julie fik solgt nogle hårbørster, spænder osv. inden vi sluttede af. 

Hvis der er interesse for endnu en aften med at sætte hår, kommer Julie gerne igen. Sig endelig til. Jeg har senere hørt, at de piger, der var med til at få sat hår, har pralet en del af deres fædre i børnehaven bagefter. 

       
desværre driller  billederne
    

   

Spindegården i Aabenraa

indsendt 18. okt. 2020 04.47 af Soenderjylland Familie og Samfund

Mandag d. 5. oktober 2020 var vi på virksomhedsbesøg på Spindegården i Aabenraa. Spindegården ejes af væverske Hanne Vedel. Hanne Vedel er, på trods af sin høje alder, (87år) en meget frisk og fortællende dame. Hun startede med at fortælle om sin barndom og hvordan hun kom i lære i 1949 hos Cis Fink. Efter en times foredrag, hvor vi drik kaffe, blev vi vist rundt på Spindegården og fik vist og fortalt om de forskellige tæpper, gardiner, duge og bispekåber. En fin aften på en unik virksomhed, som nok stopper, når Hanne Vedel en gang takker af.

       

Tidligere arrangementer:

indsendt 7. okt. 2020 10.44 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 18. okt. 2020 04.57 ]

Julefrokost a´la Connie

indsendt 9. dec. 2019 03.57 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 12. dec. 2019 05.38 ]

Tirsdag den 4.december havde vi besøg af kogekone  Connie Dumstrei fra Uge.

Hun præsenterede os for en lidt alternativ udgave af en julefrokost ,og  i mellem  retterne fortalte hun sjove anekdoter om sine oplevelser som underviser af et  herrehold i kogekunstens glæder.

Julemaden hun serverede for os var lækker og spændende, alle blev mætte .

Det var alt i alt en god og hyggelig aften.                                                                                                                                                                       Tekst: Anna Bomberg - Fotos: Sv. Aa. Hansen


                              
                                  


Juledekorationer med Blomsterbinderiet

indsendt 25. nov. 2019 23.02 af Soenderjylland Familie og Samfund

Vi var 40, der var kommet for at få en hyggelig aften - Bettina fra Blomsterbinderiet i Stubbæk  viste os, hvordan hun byggede en dekoration op på en gren med ler og husløg og en dekoration i Oasis - hvor det er muligt at skifte lyset ud og vande med en sprayflaske - hun sluttede af med et par hyacinter (som ikke skal have vand) i små potter med stjerner og sløjfer. Der blev udloddet 15 gevinster på indgangsnummeret. Gevinsterne havde Blomsterbinderiet og Familie & Samfund sponsoreret.
Efter dette serverede foreningen gløgg og æbleskiver og der var tid til at få snakket og sunget “Juletræet med din pynt” inden det stod på oprydning. Tak for den gode stemning - Jette


         
    

Kreativ aften med filtning

indsendt 8. nov. 2019 08.08 af Soenderjylland Familie og Samfund

Vi havde arrangement om filtning onsdag den 6. nov. , hvor vi var 10 engagerede kvinder, der slugte oplæring i at lave engle og flerfarvede engle af filt. Olga Tebekow kom og underviste os, og vi var helt opslugte
af at lave engle, så vi næsten glemte den medbragte kaffekurv. Der var god tid til at betragte og beundre hinandens engle, og ikke 2 var ens. Normalt vil de fleste mene, at en engel er hvid med guldhår, men jeg skal da love for, at der kom kulør på englene. De forskellige farvede engle blev pyntet med glorie, kroner, diadem og “diamanter”.
Det var fantastisk at se resultaterne.                                                                                                                                                                                                                                     Tekst og fotos: Hanne Petersen 

                         
Tiden kig og inden vi fik set os om,  måtte vi til at rydde op pg pakke sammen. Måske bliver det til en ny aftale med filtning.
Der findes jo flere måde at arbejde med filt på. Her er aftenens resultater.¨

Forbrugeraften hos SuperBrugsen Rødekro

indsendt 2. okt. 2019 04.51 af Soenderjylland Familie og Samfund

Besøg i SuperBrugsen Rødekro.
Tirsdag d. 1. Oktober var vi 33 deltagere, der var på et spændende besøg i SuperBrugsen i Rødekro.
Brugsuddeler Torben Damgaard tog imod og fortalte først lidt om brugsen
og deres planer fremover. Derefter var vi en tur rundt i butikken, hvor vi kunne stille spørgsmål.
Brugsen har 85 ansatte, hvor af der er en del ungarbejdere. De forsøger at give de unge en god oplevelse, da det mange gange er deres første job.
Vi sluttede af oppe i cafeteriet med tapas og vin/vand.
En fin aften med en venlig og positiv vært.                                                                                                                                 Fotos: Karen Jørgensen

                

Besøg på Hotel Alsik i Sønderborg

indsendt 11. sep. 2019 06.37 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 11. sep. 2019 06.39 ]

Mandag d. 9. Sept. var Familie og samfund Hovslund nede og besøge det nye hotel Alsik i Søndreborg. Vi var 40 deltagere, der blev vist rundt af to ansatte. Vi så to forskellige værelser af de i alt 190, de har. De var meget flotte. Skønt vejret ikke var så godt, var udsigten over vand og by fin fra 17. etage på det 70 meter høje hotel. Vi var også i receptionen, i spaen og inde og se nogle selskabslokaler. Vi sluttede af med kaffe/ te og dejlig kage i restauranten. Flot hotel med mange tilbud. På grund af Peter Mads Clausens 70 års forleden, var hotellet flot pyntet op med blomster.
                                                                                 

               
   

Tur på Haderslev Dam

indsendt 2. sep. 2019 00.54 af Soenderjylland Familie og Samfund

Denne skønne onsdag aften var vi 45 voksne og et barn der tog på en tur med Dambåden på Haderslev Dam. Vi mødtes og kom ombord og da de sidste var kommet blev båden startet og så gik det under de 3 tunneller og ud i den store dam. Vi fik fortalt om de forskellige ting der var at se, Fuglsangsøen og Mågeøen. Vi gik i land ved Bergs Plads og de der havde lyst kunne gå til Sofies Kilde og få det livgivende vand, som smager af jern. Derefter kom vi ombord igen og sejlede forbi Restaurant Damende og mindesmærkerne for dem der druknede for 60 år siden. Solen var rød og rund og på vej ned - vandet var helt stille og ikke en vind- Så vi var alle i sommertøj og nød den øl eller vand, som foreningen var vært med.
Efter en tur på 1½ time blev vi sat at ved Bispebroen igen - tænker at nogen var klar på at købe en is i kiosken. Vi siger tak til føreren og guiden af Dorothea, som Dambåden hedder for en rigtig god tur.
mvh Jette B Andersen                                                                                                                                                                                                                                                                    Fotos: Karin Petersen 

                  
   
  

1-10 of 29