Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎

Hovslund

 Påskedekorationer ved Jytte Christiansen
Tirsdag den 5. april 2022 kl. 18:30
Indskolingen, Hovslund Børneunivers, Hovslundvej 12, 6230 Rødekro
Så skal der laves dekorationer til Påske, vi har lavet en ny aftale med Jytte fra Rødekro. Hun kommer og giver os inspiration til påskepynt.
Der vil blive udloddet 10-15 gevinster på adgangsbilletten. Det koster 75,- kr. incl. kaffe og kagen for medlemmer
Mødeleder: Hanne Petersen 29631158 - fapetersen@hotmail.com

Onsdag den 6. april  har Birgitte det sidste af hendes arrangementer:
Forstår du dig på computerspil? 
Det er kl. 19:00 på Øster Løgum Kro, Søndergade 14, Øster Løgum
Det kan godt være svært som forældre at forstå, hvad der sker når børnene spiller computer. Er det farligt? Bare der nu ikke sker noget osv.
The Vinh Tran har en god indsigt i dette og kommer og fortæller og deler ud af hans viden. Det handler om at være gamer og hvad man skal være obs på. Kom og få svar på de spørgsmål, som du brænder inde med.
Det koster kun 50,- pr. person og der serveres kaffe og kage.
Mødeleder: Birgitte Neldeberg Ravn 2166 7213 eller birgitte@ravn1.dk
Tilmelding senest 27. marts 2022

Den 28. april er der generalforsamling i Region Sønderjylland kl.19:00 på Brummers Gård, Aarø 145, 6100 Haderslev. Vi mødes ved færgen kl. 18:15 og går samlet til Brummers Gård. Vi starter med generalforsamling og derefter vil værten på Brummers Gård fortælle om Aarø og dens historie. Der fremstilles forskellige specialiteter. Vi slutter af med et lækkert traktement "Smagen af Aarø" samt et glas vin, øl eller vand. Dertil kaffe og småkager.
Egenbetaling er kr. 75,- for mad + 15 kr. til færgen, som betales når vi kommer til Brummers Gaard. Tilmelding senest 20. april til formanden i lokalforeningen eller Birgitte N Ravn på sms 2166 7213 eller birgitte@ravn1.dk

Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa
fredag den 3. og lørdag den 4. juni 2022
Dyrskuepladsen i Aabenraa.
Kom og besøg os i Fødevareteltet.

**********************************************************


Vi afholdt vores generalforsamling for den 15. marts 2022
 Birgitte Neldeberg Ravn ønskede ikke genvalg, så vi fik Karin Petersen med i bestyrelsen, velkommen til Karin og tusind tak til Birgitte for det store arbejde du har lagt i bestyrelsen og også i regionen. 
Efter generalforsamlingen fik vi kaffe og hjemmebag og så kom Tom Rosenkvist og Frue og fortalte en masse om kartoffelavl, tænker at de kunne have brugt meget mere tid, men alting skal jo ha' en ende...
Vi havde konstituerende møde hos Maria, så således blev posterne fordelt:
Formand Astrid Raun
Næstformand Anne Bomberg
Sekretær Hanne L Pedersen
Kasserer Maria Lauridsen
Nina R Bomberg
Karin Petersen
PR/Medie Jette B Andersen


 Hilsen fra formanden:

Kære medlemmer og familie.

Verden er af lave og på grund af coronaen blev 3 arrangementer i foråret aflyst, så vi har taget et par stykker op igen. Vi synes også, vi vil markere de 85 år, foreningen har på bagen, det er jo mange år, når man ser tilbage og lidt tankevækkende, når vi nu for tiden fejrer 100 år for genforeningen og så tænker på, at kun 15 efter startede vores forening.

Vi har været presset på tid for at få programmet færdig, men vi har en yderst arbejdsom bestyrelse, der har arbejdet hårdt, for at få tingene på plads til det nye program.

Vi skal holde 85-års jubilæum med på en ”tur” til Canada og Alaska.

På virksomhedsbesøg. På tur ind i computerspillets univers. Vi skal være kreative på mange måder også til jul og påske, se på tøj og holde generalforsamling med en spændende rejsefortælling.

Så vi håber vi får nogle hyggelige timer sammen.

Vi ses i Familie og Samfund, Hovslund.

Med venlig hilsen Astrid Raun.


Bestyrelsen 

Formand   

                                                                                                                                   
Astrid Raun, Rugbjergvej 25, Rugbjerg                     6230 Rødekro            

Tlf. 7466 4107 - 2483 9376

mail: hjaruplund3@get2net.dk                                                                                                               

Næstformand:

Anne Bomberg, Tavlsbjergvej 15, Hovslund            6230 Rødekro

Tlf. 2045 1027

mail: anbomberg@gmail.com 


Nina Raun Bomberg, Rugbjergvej 27, Rugbjerg   6230 Rødekro

Tlf. 2894 0461

mail: ninaraunbomberg@gmail.com

Sekretær:

Hanne Petersen, Sandager 33, Hovslund                6230 Rødekro

Tlf. 2963 1158

mail: fapetersen@hotmail.com 

Kasserer:  (foto på vej=

Maria Lund Lauridsen, Hærvejen 14, Skovby                 6500 Vojens


Tlf. 2869 8552

mail: maott01@hotmail.com


Foto på vej :)

Karin Petersen

Foldingbrovej 15, Stenhøj, 6230 Rødekro

Tlf. 2277 2103

mail: kap2103@hotmail.com 


Jette Bøilerehauge Andersen, Tavlsbjergvej 11, Hovslund 6230 Rødekro        

Tlf. 6092 2917

mail: hovslund@gmail.com


Filtning tirsdag den 16. marts 2022

Vi var 11 deltagere til påskefiltning ved Olga, som viste os hvordan man filter et påskeæg, kyllinger, harer og høns. Man kan både filte i sæbespåner og med filtnål.

Vi lavede sågar påskeengle i alle farver. Man blev fanget af filtning med alle de forskellige farvekombinationer og vi fik lavet mange fine ting.

Vi fik dog også tid til at nyde den medbragte kaffekurv ind imellem. Alt i alt en hyggelig aften - Hanne L Petersen


1. marts 2022 var der Højskoledag i Egvad Kirke og Nr. Hostrup Hus og Forsamlingshus - dette var et fællesarrangement med knap 70 deltagere.


Anti-Pasti (Tapas aften) med Nina Lund 23/2-2022

Vi var 13 der mødtes i skolekøkkenet, Nina havde handlet varerne ind og vi fik at vide hvad der skulle fremstilles, Der var et par stykker der sørgede for at vi fik et glas rosé vin at styrke os på. Der kom gang i koge og bagegrejerne, vi sluttede af med at spise de lækre ting og et ekstra glas vin. Det var en god og hyggelig aften.


Generalforsamling skulle have været 9. februar, men blev rykket til 15. marts 2022 


Besøg hos Danlamp blev atter aflyst pga. covid-19


Jul på Brinksgaard den 8. dec. 2022

Flere biler kørte mod Rørkær, hvor vi skulle besøge livsstilsbutikken Brinksgaard, vi fik allerførst set deres marsk destilleri og fik smagsprøve.

Derefter var der kaffe og lækker kage og nogle fik lidt flere smagsprøver, mens andre gik rundt i butikken og fik shoppet lidt julegaver. Dejligt at så mange mænd også deltog i denne aften.


Den 23. og 30. november blev der lavet julegodter med Karin

Vi var rigtig mange til den første dato, så der var godt gang i skolekøkkenet, vi fik lavet konfekt og flødebøller af de lækreste materialer og mange gode smage. Den 30. november var vi 12 og det gav mere plads til os alle.

Vi fik et par hyggelige aftener og Karin er bare så dygtig til det med chokolade.


Aften på Egegård Friplejehjem 9. nov. 2021

Vi var 30 der gæstede friplejehjemmet under Diakon stiftelsen. Randi Jespersen (afd.sygepl.) fortalt levende om stedet, hvor alle har mulighed for at blive visiteret til. I hverdagen får de besøg af mange i alle aldre, bl.a. en naturbørnehave og hver 14. dag kommer hunden Bella på besøg.

Deres værdier er Hjemlig hygge - Fællesskab - Respekt

De skaber et hjem for beboerne, pt. indsamler de julepynt fra gamle dage, som de beboere der er demente kan nikke genkendende til.

Der er 2 forskellige str. på lejligheder 57 á 78m2 og 6 á 93 m2 dette incl. deres andel i fællesområdet - de har altan eller terrasse. Det er i 3 etager og der bliver lavet forskellige aktiviteter såsom sang, dans, banko, wellnes med frisør, bad, massage og neglelakering.

De har egen kok og får hjemmelavet mad, personalet spiser med sammen med beboerne (pæd.måltid)

Der er 2 gæsteværelse til familien til beboerne kan leje for 300,- pr. overnatning. Det betyder meget med liv og livsglæde.

De fik ny forstander Lilian S pr. 1/11-21

Der er frivillige som kommer og gi'r en hjælpende hånd til ture med mere og de er GULD værd. Der er også en facebook gruppe hvor man kan se mere
Besøg på J-maskiner d. 28. oktober:

Vi var 28 der besøgte J-maskiner denne aften. Jos startede med at importere brugte maskiner fra Estland, Holland og Tyskland i 2008. Dette var ved deres ejendom i Hovslund By. På et tidspunkt kunne han ikke finde flere brugte maskiner og begyndte så at importere nye maskiner: minilæssere, frontskovle osv. fra bl.a. Polen og Kina. I 2018 fik han mulighed for at købe den tidligere GKM lade i Hovslund st. Her har han lavet isoleret værksted og kontor/personale faciliteter, samt en stor hal. Nu har han et stort sortiment af bl.a. forskellige minilæssere, minigravere, skovle og tilbehør, varmepumper, harver, Ferrari produkter og mange andre ting samt en gyllenedfælder, som han selv har tegnet. Du kan se mere på j-maskiner.dk. En fantastisk spændende aften, hvor vi sluttede af med kaffe, øl/vand og kage og sødt.

 


Modeopvisning hos Aaskov Modetøj, Aabenraa 21/9-21
Vi var 32 tilmeldte og 3 lokale modeller til arrangementet 21. September. Anette Aaskov bød velkommen og fortalte lidt om Aaskovs 11 forretninger godt fordelt i DK. Det er et familieejet tøjfirma, som Annettes forældre startede tilbage i 1965. Imens Anette fortalte blev vi trakteret med sandwichens og sodavand/vin. De 3 modeller var: Anne Marie Andersen, Jette Bøilerehauge Andersen og Margit Petersen, som hver viste 5 sæt tøj. Derudover havde Aaskov selv en medarbejder, der gik model. Efter showet var der rig mulighed for indkøb til 10%, og det var der mange, der benyttede sig af. Det var en meget hyggelig aften.
Hanne Luff Petersen

*******************************

Vi besøgte Danhostel Haderslev den 15/9-2021 
Flemming fortalte om hvordan de var startet op, hvad året med Corona havde budt af udfordringer mm. 
Flemming driver Vandrehjemmet sammen med Helle, desuden står de for campingpladsen, begge steder har været fuldt booket og de har endda "fundet" flere værelser til håndværkere, som har brug for en seng. Værelserne er stadig med hessian og de mangler at blive shinet up - men det vigtigste er at have et sted i vinterhalvåret til dette brug.
De har også fået lavet receptionen om, den er blevet indbydende og der er god plads, Helle tager sig af økonomien, Flemming hygger om gæsterne og Helles mand som er kok, står for madlavning til arrangementer/fester.
Vandrehjemmet har tidligere været et børnehjem, Flemming har haft besøg af en af de piger der boede på hjemmet, hun kunne fortælle en masse, som Flemming så kan fortælle videre. Vi havde også et af vore medlemmer, som havde arbejdet på vandrehjemmet, da det var børnehjem, med denne aften. 
Vi fik rundvisning i haven og på campingpladsen og set det nye Mountainbike spor. 

Set og sket

 • Jubilæumsaften 14. september 2020 Da det er 85 år siden, vores forening blev stiftet, valgte vi at fejre det med en aften i Forsamlingshuset den 14. september. Det var et foredrag med Anne Grethe ...
  Sendt 24. okt. 2020 07.55 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Fantastiske frisurer ”En aften om at sætte hår”. Vi har fået et stort ønske til et arrangement i dette års program. ”Vil og kan I lave en aften, hvor fædre og mødre ...
  Sendt 24. okt. 2020 08.06 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Spindegården i Aabenraa Mandag d. 5. oktober 2020 var vi på virksomhedsbesøg på Spindegården i Aabenraa. Spindegården ejes af væverske Hanne Vedel. Hanne Vedel er, på trods af sin høje alder, (87år) en ...
  Sendt 18. okt. 2020 04.47 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Tidligere arrangementer:
  Sendt 18. okt. 2020 04.57 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Julefrokost a´la Connie Tirsdag den 4.december havde vi besøg af kogekone  Connie Dumstrei fra Uge. Hun præsenterede os for en lidt alternativ udgave af en julefrokost ,og  i mellem  retterne fortalte hun ...
  Sendt 12. dec. 2019 05.38 af Soenderjylland Familie og Samfund
Viser post 1 - 5 af 29. Vis flere »


HovslundUndersider (1): Set og sket