Sønderjylland‎ > ‎Lokalforeninger‎ > ‎Agerskov‎ > ‎

Set og sket - Agerskov

Gav´strikken v/Majbrit Æbelø

indsendt 27. jan. 2018 02.18 af Soenderjylland Familie og Samfund

Den lille fine gårdbutik Gav´strikken rummer et væld af kvalitets garn og tilbehør, og man bliver i meget høj grad inspireret og får ideer så snart man træder ind af døren hos Majbrit Æbelø. En dejlig oplevelse for ca. 20 medlemmer af Familie og Samfund Agerskov og Omegn, hvor Majbrit fortalte om sin opstart af butikken, og hvordan hun gennem årene har udvidet og udviklet butikken. Med sin håndarbejdsuddannelse i bagagen startede det op med strikkecafé, og senere overtog hun forhandlingen af garn efter en garnforretning i Åbenrå. Interessen steg og hun indrettede en længe af den private landejendom til butik. Strikkecaféen fortsatte på hjemmebanen og tiltag som workshops i strik, hækling, plantefarvning, foredrag m.v. tilbydes nu. Gårdbutikken fik vokseværk og blev nok engang udvidet til de flotte og inspirerende rammer vi ser idag, ligesom der også er kommet en webshop til og naturligvis facebook.
 
 
 
 
 
 
 
   

Juletur til Husum

indsendt 12. dec. 2017 12.54 af Soenderjylland Familie og Samfund

Tirsdag den 28 november 2017, var Familie og Samfund Toftlund og Agerskov, på årets juletur, som gik til Husum. 59 personer  startede kl. 8.00 fra Agerskov, besøgte Landschlachterei Burmeister i Viôl, der er en familie ejet virksomhed 4 generation, startede i 1901, har 60 medarbejdere, slagter alt fra svin , kreaturer og lam, har butik bageri, og Bistro. Der fik vi vores morgenkaffe, flot dækket op i restauranten, med alt fra rundstykker, pålæg æg o.s.v. Absolut et besøg værd. Derefter videre til Ostenfeld, hvor vi besøgte et ostemejeri, ejet af familien Koll, hr. Koll fortalte om produktionen, meget spændende,vi fik  smagsprøver og der var mulighed for køb af oste. Derefter til Husum, hvor guiden ventede, delt i 3 hold, derefter på gåben rundt i byen, Husum er en meget spændende by, med en spændende historie, derefter guidet tur i bus langs marsken og diget, hvor vi fik indblik i, hvor vigtigt diget er. Derefter på egen hånd resten af dagen, Husum er en meget smuk by, mange flotte huse og butikker, kl. 20 var vi tilbage i Agerskov, efter en rigtig god og spændende dag. 

Jenny Byskov Keramik

indsendt 12. nov. 2017 23.26 af Soenderjylland Familie og Samfund

Jenny Byskov Keramik lidt udenfor Agerskov er absolut et besøg værd. Ca. 22 medlemmer var den 7. november 2017 så heldige at få en fremvisning af Jenny´s keramikværksted. Jenny fortalte om sin store interesse, og om hvordan hun i de seneste år har fået udstyret sit værksted, om arbejdsgangen i værkstedet, og om at få ideer til nye flotte ting i stentøj ved at prøve sig frem og eksperimentere med former og farver. Der var en stor flot samling af stentøj udstillet, som vi beundrede og som skal med på diverse julemesser og kunsthåndværkermesser. Den medbragte kaffe blev indtaget i de private stuer, hvor snakken gik lystigt.
 
         
 
 
 
 
 

Ib Laursen i Ribe

indsendt 11. okt. 2017 11.22 af Soenderjylland Familie og Samfund

Mandag, den 9. oktober var vi 21 deltagere på et meget spændende virksomhedsbesøg hos Ib Laursen i Ribe.
Direktør Peter Laursen viste rundt i hele virksomheden herunder det meget spændende showroom. Her findes alt indenfor brugskunst lige fra porcelæn, kurve, borde i massive lastbil-planker (genbrug), kasser i træ brugt til murstensproduktion i Indien, gavepapir, glas og udendørs lanterner, puder og pyntegenstande osv. osv.

Efter rundvisningen fortalte Peter Laursen om virksomheden, og om hvordan hans forældre i sin tid grundlagde denne engrosvirksomhed. I dag er der ca. 55 ansatte og alt importeres fra Kina og Indien. Men der udvikles også egne produkter af kreative medarbejdere i huset. Største marked er Tyskland, men også Norden, England m.fl. foruden naturligvis hjemmemarkedet er aftagere, som fortrinsvis er selvstændige virksomheder udenfor de store butikskæder. Via store messer i bl.a. Danmark og Tyskland samt rundt i Europa markedsføres produkterne, ligesom der er ansat sælgere og agenter.

Peter Laursen fortalte også lidt om fremtidsplaner med udvidelser og nybyggeri - fortsat med hovedsæde i Øster Vedsted ved Ribe - hvor firmaet har sine rødder og et godt udgangspunkt for modtagelse af containere fra havnen i Hamborg. Også firmanavn og logo har man gjort sig mange tanker omkring, så oprindelsen i Ribe kan gå i hånd i hånd med de internationale tendenser i firmaet.

 

 
 
 
 
 
 

Retap i Agerskov

indsendt 26. sep. 2017 23.10 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 27. sep. 2017 23.07 ]

 
 
En ny og meget spændende virksomhed i voldsom vækst har slået sig ned med hovedsæde i Agerskov.
Lars Brøndum Petersen viste rundt og fortalte om virksomheden Retap fra idé til virkelighed, hvor tanken var at udvikle en vandflaske i glas i et bæredygtigt miljø. Formgivning, materialevalg, farver, brugervenlighed, markedsanalyser, forbrugerprofiler, patentrettigheder, distribution, økonomi osv. Imponerende flot arbejde af et ungt team med visioner. Retap eksporterer til ca. 55 lande over hele verdenen og har bl.a. salgskontor i USA.
I Familie og Samfund er vi glade for at måtte se jeres virksomhed og ønsker jer god vind og vækst.
 
 
 
 
 
 
 
 

Agerskov Friplejehjem

indsendt 3. sep. 2017 23.26 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 3. sep. 2017 23.30 ]

Møllevangen Agerskov Friplejehjem blev fredag den 1. september 2017 officielt indviet. Mange lokale ildsjæle, med bl.a. Anne Egsgaard og plejehjemsleder Ruth Nørgaard i spidsen, er efter 4 års hårdt arbejde lykkedes med dette flotte projekt. 
Vi i Familie og Samfund, Agerskov og Omegn har valgt at støtte Møllevangen med et beløb på kr. 25.000,00 i anerkendelse af det store arbejde,der er lagt i at bevare et plejehjem i Agerskov.
Til lykke!
 
 
 
 
 
 

Køkkenhaven hos Christie´s Sdr. Hostrup Kro

indsendt 13. aug. 2017 23.03 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 20. aug. 2017 14.43 af Familie og Samfund ]

Den 19. juni 2017 var vi 24 deltagere på tur til køkkenhaven ved Christie´s Sdr. Hostrup Kro, hvor kroens gartner Knud Jessen fortalte om livet og årets gang i køkkenhaven. Her dyrkes og eksperimenteres med mange forskellige  grøntsager uden brug af kemikalier og i tæt samarbejde med kroens kokke. Efter rundvisning i den store køkkenhave var der et flot kaffebord, hvor kroens unge kok fortalte om samarbejdet med Knud - ønsker og muligheder for nye tiltag - og hvordan han bruger køkkenhavens spændende indhold. Køkkenet har over lang tid f.eks. udviklet en rucola sorbet, som vi fik smagsprøver på.

 
 
 
 Agerskov - Besøg i Bovlund Frimenighedskirke

indsendt 18. jan. 2017 13.43 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 18. jan. 2017 13.59 ]

Vi startede 2017 med et besøg hos digterpræsten Sten Kaalø i Bovlund Frimenighedskirke.

En flok på 26 samledes i den smukt renoverede kirke, hvor Sten Kaalø fortalte om den tyske reformator Martin Luther og hans 95 teser, som på mange måder blev startskuddet til reformationen og opgøret med den katolske kirke og som ændrede det religiøse landkort i Europa. Kaalø fortalte videre om Grundtvig og hans kristendomssyn, og hvilken betydning dette har haft for den danske folkekirke, som vi kender i dag.

Også fortællingen omkring Bovlund Frimenigheds opståen i 1879 i perioden under tysk fremmedherredømme og inspireret af Grundtvigs frihedstanker, om den første præst L.B.Poulsen og de danske holdninger som prægede sognet og viljen til i 1896 at bygge en dansk kirke med hjælp fra bl.a. Vallekilde Højskole.

En grundtvigsk frimenighed er en evangelisk-luthersk menighed, som man kender det fra Folkekirken. Som medlem af en grundtvigsk frimenighed er man ikke medlem af Folkekirken. Det betyder bl.a. at menigheden ikke står under tilsyn af provst og biskop, men den øverste myndighed er den årlige generalforsamling, der vælger en bestyrelse. Menigheden består af ca. 250 medlemmer.

Efter højtlæsning af 4 udvalgte digte af Sten Kaalø var der kaffe i konfirmandstuen og tid til spørgsmål om bl.a. kirken og Kaalø´s forfatterskab m.v.

Kirken og præsten er så absolut et besøg værd.

       

Agerskov/Toftlund Juletur

indsendt 4. dec. 2016 08.37 af Soenderjylland Familie og Samfund

Tirsdag den 29 november var Toftlund/ Agerskov på den årlige juletur. 59 personer startede kl 8.00 med bus fra Agerskov mod Odense. Første stop var Strib
Automobilmuseum, en fantastisk oplevelse at se så stor  en samling, har primært amerikanske biler fra 1920 og 1930 erne, samt en Renault fra 1909, tidligere tilhørt
Schackenborg Slot som eneste ejer, der drak vi vores medbragte kaffe og rundstykker. Derefter gik turen til Odense, guide med i bussen, en tur rundt omkring havnen,
derefter til Stige Ø, den gamle losseplads, et meget flot område, derefter guidet tur rundt i det indre Odense, bl.a. H. C. Andersens hus, samt domkirken med den flotte
altertavle, derefter på egen hånd, afgang igen kl. 18.30. En fantastisk tur med godt vejr, og alle hyggede sig.

"I verdens brændpunkter" med Poul Erik Skammelsen

indsendt 24. okt. 2016 10.18 af Soenderjylland Familie og Samfund   [ opdateret 24. okt. 2016 10.22 ]

Søndag, den 23. oktober var en meget veloplagt Poul Erik Skammelsen gæst på Agerskov Ungdomsskole inviteret af Familie og Samfund Agerskov og Toftlund samt Agerskov i Bevægelse. Et sprudlende og levende foredrag ”I verdens brændpunkter”.

Rejsen gik bl.a. til Kina, Moskva, Washington, New York og Berlin, hvor Poul Erik Skammelsen var på rette sted og rette tid udstationeret for TV2. Billeder vi alle husker som f.eks. manden der stoppede kampvognene på Den Himmelske Freds Plads i Beijing i Kina, den russiske præsident Boris Jeltsin og krigen i Tjetjenien, Berlin murens fald og de udfordringer det medførte for den kommunistiske politiker og leder Egon Krenz, terrorangrebet i New York på World Trade Center og den terror verden pludselig blev vidne til, herunder også anslaget i 2015 mod Krudttønden i København og synagogen i Krystalgade. Skammelsen kom også ind på de amerikanske præsidentvalg herunder valget af Barack Obama som den første sorte præsident, for slet ikke at tale om det kommende valg mellem Donald Trumb og Hillary Clinton.

Der var god spørgelyst fra de knap 500 deltagere incl. efterskoleelever hvor Poul Erik Skammelsen kom omkring de journalistiske udfordringer og overvejelser i forbindelse med nyhedsformidlingens opgaver, og de tekniske muligheder der gennem årene har givet arbejdet en lidt anden karakter.

I pausen havde ungdomsskolen sørget for et imponerende kaffebord.

En fantastisk aften, hvor man helt glemte tiden.

 

1-10 of 13