SønderjyllandBirgitte Neldeberg Ravn

Kære medlemmer med familie, venner og naboer 😊.

Vi har længe været i en ukendt og også utryg situation pga. Corona, men nu ser vi fremad. Den smukke natur og det skønne sommervejr har givet os alle smilet frem igen og troen på, at det hele nok skal gå.

 

Vi har alle i bestyrelserne løbet stærkt for at stable et nyt og spændende program på benene. Nu er vi klar. Der er masser at glæde sig til. Vi har endnu en gang lavet en flot palette af spændende arrangementer, som vi venter på at tage hul på og du skal selvfølgelig med. Vi har taget nogle af de sidste arrangementer fra sidste program med over i det nye her, da vi var nødt til at aflyse dem. Derfor kan du nu glæde dig over at sidde med et frisk program i hænderne, der blot venter på at komme i gang.

 

Vi har besluttet, at tilmelding til arrangementer er bindende. Du har mulighed for at melde fra indtil 2 dage før. Ellers betaler du, selv om du/I ikke kan komme. Har du tilmeldt dig og bliver forhindret kan du give din plads videre til en anden. Arrangementer der koster 100,- kr. eller derover betales forud, dvs. ved tilmelding. Husk at skrive navn på den/de tilmeldte.

 

Vi starter fællesarrangementerne med fællessang med højskolelærer Jacob Vestager Tybjerg fra Uldum Højskole. Der har været fællessang i både radioen og tv´et gennem denne tid med Corona, og der er ikke noget, der kan samle folk så godt som fællessang. Derfor er højskolesangbogen blevet endnu mere populær. Kom med og vær en del af denne fællesskabsfølelse og få en dejlig aften med sang og godt humør.

 

Årets højskoledag er i år på Hoptrup Efterskole, som har linjefagene musik, dans og teater. ”Gør det du brænder for” er deres motto. 

 Vi starter i Hoptrup kirke, hvor der vil være en kort andagt og fortælling om kirken. Vi fortsætter til Hoptrup efterskole, hvor vi får formiddagskaffe og boller. Bagefter hører vi om skolen og måske er vi heldige, at eleverne viser noget for os. Derefter er der middagsmad.  Efter middagsmaden kommer Sognepræst Johannes Gjesing fra Gram, som mener, at man må gerne sætte sig selv i spil, hvis det gælder en god sag. ”Jeg er vild med den gamle gøgler-tradition fra Erik Clausens tid, og det er også derfor, at jeg holder af byfest-konceptet. Det kan noget menneskeligt”, siger Johannes Gjesing. Denne dag er det med foredraget "Præstehistorier fra Fyn og Sønderjylland - og nogen af dem er ikke engang løwn". Historier og røverhistorier godt rystet sammen. Vær med og få et godt grin. Jeg håber, at vi som altid får en dejlig og uforglemmelig dag.

 

Det Sønderjyske Fællesdyrskue var desværre aflyst i 2020 og derfor glæder vi os helt vildt til d. 28. og 29. maj 2021, hvor vi er at finde på dyrskuet igen. Her glæder vi os især til at få vores egen stand i Fødevareteltet. Hvad emnet bliver er en hemmelighed lige nu, men vi håber, at I alle kommer og hilser på os og mon ikke vi har noget, der kan smages på😊. Det er en dejlig måde at møde medlemmer og kommende medlemmer på. Det er vigtigt at komme ud og vise, hvem vi er og få nogle gode snakke. Derved bliver vi også mere kendt og får forhåbentlig endnu flere medlemmer. Det vil vi rigtig gerne have.

 

Som sidste arrangement i regionen er vores årlige generalforsamling. Denne gang tager vi til Hotel Kløver Es i Hellevad. Først holder vi generalforsamling og derefter kommer dyrlæge Ole Caspersen, Løgumkloster og fortæller om sin karriere som dyrlæge og filmskuespiller i filmen ”Onkel”. ”Onkel” er en dansk film fra 2019, hvor alle taler sønderjysk dialekt. ”En åbenbaring- ganske enkelt” siger anmeldere. Det bliver interessant at høre fra Ole Caspersen, hvordan det har været at være med til at lave en film og hvordan det er at være kendt lige pludselig.

 

Som sagt glæder vi os til at komme i gang. Et medlemskab gælder hele husstanden. Også hjemmeboende børn. Derfor prøver vi hele tiden at lave arrangementer, der er interessante for forskellige aldersgrupper. Det er rigtig vigtigt, at du kommer og fortæller, hvis du har et ønske til et arrangement. Måske har du også lyst til at være en del af vores bestyrelse. Det skal du endelig gøre. Det er en fantastisk måde at være med til at præge og forme vores program på. Ingen kommer til at skulle klare det på egne ben, men vi støtter og hjælper hinanden. Fælles kan vi meget mere😊.

Lad os så komme i gang. God fornøjelse og vel mødt.

Mange hilsner

Birgitte Neldeberg Ravn 😊  
Set og sket - Sønderjylland

 • Højskoledag i Gråsten Slotskirke og på Gråsten Landbrugsskole Højskoledag tirsdag den 10 marts 2020. En fantastisk dag startede med 106 personer i  Gråsten Slotskirke. Der fik vi kirkens historie. Det første Gråsten slot var et lille jagtslot opført ...
  Sendt 23. mar. 2020 14.58 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Unavngivet indlæg
  Sendt 13. dec. 2019 04.56 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Højskoledagen    Højskoledagen Højer Kirke og Højer Efterskole, tirsdag den 5 marts. Vi var 56 personer, startede kl. 9 i Højer Kirke, hvor sognepræst Claus Egelund, på en meget spændende måde fortalte ...
  Sendt 7. mar. 2019 08.30 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Marianne Sørensen Mad i Agerskov En dejlig aften hos Marianne Sørensen Mad i Agerskov med en fantastisk opbakning. Marianne Sørensen fortalte de 92 deltagere fra hele regionen om sit mad-eventyr - fra den spæde start ...
  Sendt 3. mar. 2019 07.57 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Juletur Viborg Tirsdag den 4 december var Familie og Samfund Toftlund og Agerskov på den årlige juletur, som gik til Mønsted Kalkgruppe og Viborg.63 glade personer startede kl. 7.30 fra ...
  Sendt 27. dec. 2018 12.29 af Soenderjylland Familie og Samfund
Viser post 1 - 5 af 51. Vis flere »

Sønderjylland