Sønderjylland


Hej medlemmer med familie, venner og naboer.


Miraklernes tid er bestemt ikke forbi. Se blot på naturen. Hvert år formår naturen at skifte klædedragt fra en meget trist og tom dragt til det smukkeste flor med lysegrønt, nyudsprungne blade og blomster og en himmerigsk duft af forår og nyt. Nye blade, nye blomster og nyt look. Selv om vi ser det hvert forår, er der stadig noget magisk over det, synes jeg. Jeg læste et citat en dag: ”Jeg tager altid glæderne på forskud, for at være sikker på at nå så mange som muligt”. Det er en rar tankegang. 


Så er vi atter klar med et nyt program og spændende arrangementer til dig og din familie, venner og naboer. Vi har prøvet at finde mange forskellige emner frem og håber, at denne brede palette og blandede pose godter falder i din smag, så du får lyst til at komme med til vores arrangementer. 

Vi har besluttet, at tilmelding til arrangementer er bindende. Du har mulighed for at melde fra indtil 2 dage før. Ellers betaler du, selv om du/I ikke kan komme. Har du tilmeldt dig og bliver forhindret kan du give din plads videre til en anden. Arrangementer der koster 100,- kr. eller derover betales forud, dvs. ved tilmelding. Husk at skrive navn på den/de tilmeldte. 

Vi starter vores fællesarrangementer med en rejse i selskab med sognepræst Lisbeth Filtenborg, som fortæller om ”På hat med HC, Thøger og Benny”. En munter fortolkning ved hjælp af 3 hatte og oplæsning af nogle af deres digte og vi synger også nogle af deres sange. Det hele bundet sammen omkring kærligheden, leg med sproget og hverdagshændelser.


Årets højskoledag er i år på Gråsten Landbrugsskole. Bemærk, at vi i år har været nødt til at flytte højskoledagen til en uge senere, dvs. tirsdag d. 10. marts. Vi starter dagen i Gråsten slotskirke, hvor vi får en guidet rundvisning. Derefter kører vi til landbrugsskolen. Efter formiddagskaffen skal vi høre noget om skolen og rundt og se både skolen og landbruget. Det bliver spændende også at se noget af deres landbrug, som eleverne er en stor del af og arbejder med i deres uddannelse. Om eftermiddagen kommer Theresia Treschow-Kühl og fortæller om Årgang 0, som hun og hendes familie er kendt fra. Vi håber på igen at få en dejlig og hyggelig dag, hvor der er plads til masser af socialt samvær, gensyn med kendte ansigter og hvor vi rigtig bliver ladet op med god energi, spændende foredrag og masser af god snak. Jeg håber, vi ses på Gråsten Landbrugsskole.


Igen i år var vi med på Det sønderjyske fællesdyrskue i Aabenraa. Det var fredag den 24. maj og lørdag den 25. maj. Vi havde fokus på ”det gode mellemmåltid for de 65 + årige.” Vi lavede så pandekager med frisk frugt og skyr med vanilje. Det var rigtig lækkert og mange spiste med god appetit. Det er rigtig godt for os at have nogle smagsprøver, så mange kommer hen og smager og derved også får snakket med os. Vi vil gerne gøre en stor indsats for at forbedre kendskabet til Familie og Samfund. Det er ikke lige let, for der er mange meninger om, hvad der er rigtigt og forkert at spise og hvad vi helst skal holde os fra. Der kan vi så be- eller afkræfte om det er sandt. Vi har et tæt samarbejde med diætist Malene Iskov og hun hjælper os både med vores udstilling og hvad der er fakta. Det er altid godt med noget faglig viden i baghånden. 


Vores faglige aften i februar hedder ”Coop går forrest i kampen om skadelig kemi”. Denne aften får vi besøg af Coops kvalitetschef, Malene Teller Blume, der er specialist, inspirator og foredragsholder i Europa (og USA) ved forskellige store konferencer. Kom og hør om, hvorfor det ifølge Malene Teller Blume er vigtigt, at Coop går foran lovgivningen og stiller skrappe krav til vores varer. Hvilke stoffer bør fjernes fra kemien og hvilken betydning har det for os og miljøet? Mød op til en spændende aften og bliv meget klogere på kemi, også i hverdagen.


Vi slutter af med regions-generalforsamlingen, som denne gang holdes på Folkehjem i Aabenraa. År 2020 er 100 året for genforeningen i 1920 og hvor ellers findes et mere dansk sted end Folkehjem. Det er symbolet på danskhed og det skal vi høre om denne aften. Vi starter med generalforsamlingen og bagefter vil Erik Sennels fortælle om genforeningen og om Folkehjem som altid har været dansk, selv da området var under tysk herredømme.


Vi glæder os til at tage hul på en ny og spændende sæson sammen med dig. Husk på, at hele husstanden er medlem sammen med hjemmeboende børn. Vi glæder os til at se dig, din familie, naboer, venner og hvem du ellers har lyst til at tage med. Nu er vi klar- lad os straks komme i gang.  

God fornøjelse og vel mødt

Mange hilsner

Birgitte Neldeberg Ravn
Set og sket - Sønderjylland

 • Højskoledag i Gråsten Slotskirke og på Gråsten Landbrugsskole Højskoledag tirsdag den 10 marts 2020. En fantastisk dag startede med 106 personer i  Gråsten Slotskirke. Der fik vi kirkens historie. Det første Gråsten slot var et lille jagtslot opført ...
  Sendt 23. mar. 2020 14.58 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Unavngivet indlæg
  Sendt 13. dec. 2019 04.56 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Højskoledagen    Højskoledagen Højer Kirke og Højer Efterskole, tirsdag den 5 marts. Vi var 56 personer, startede kl. 9 i Højer Kirke, hvor sognepræst Claus Egelund, på en meget spændende måde fortalte ...
  Sendt 7. mar. 2019 08.30 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Marianne Sørensen Mad i Agerskov En dejlig aften hos Marianne Sørensen Mad i Agerskov med en fantastisk opbakning. Marianne Sørensen fortalte de 92 deltagere fra hele regionen om sit mad-eventyr - fra den spæde start ...
  Sendt 3. mar. 2019 07.57 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Juletur Viborg Tirsdag den 4 december var Familie og Samfund Toftlund og Agerskov på den årlige juletur, som gik til Mønsted Kalkgruppe og Viborg.63 glade personer startede kl. 7.30 fra ...
  Sendt 27. dec. 2018 12.29 af Soenderjylland Familie og Samfund
Viser post 1 - 5 af 51. Vis flere »

Sønderjylland