Sønderjylland


Hej medlemmer med familie, venner og naboer.


”Det er i dag et vejr, et solskinsvejr…”. Det er så skønt at se solen skinne og se det hele blive grønt på ny. Jeg kommer tit til at tænke på den sang, specielt i solskinsvejr og kan levende forestille mig, hvordan det hele kommer svævende. Sådan er det også med det program du sidder med i hænderne nu. Det hele er nyt og grønt igen og der er masser af dejlige stunder forude. Vi har i Familie og Samfund igen gjort et stort stykke arbejde for at lave en ny og spændende palette af arrangementer, som vi håber, du vil deltage i, hvis du har tid og lyst. 

Vi har besluttet, at tilmelding til arrangementer er bindende. Du har mulighed for at melde fra indtil 2 dage før. Ellers betaler du, selv om du/I ikke kan komme. Har du tilmeldt dig og bliver forhindret kan du give din plads videre til en anden. Arrangementer der koster 100,- kr. eller derover betales forud, dvs. ved tilmelding. Husk at skrive navn på den/de tilmeldte. 

Vores fællesarrangementer starter med et foredrag med Familie på Farten - ”Vandring for livet”. Det startede med et væddemål over hækken. Naboen skulle stoppe med at ryge og hvis det lykkedes, skulle Helge fra familie på farten vandre fra Nordkap og hjem til Give. En vandring på 3500 km. Kom med til en utrolig aften og hør den spændende historie med familie på farten. 


Årets højskoledag afholdes i 2019 på Højer efterskole. Vi starter i Højer kirke, hvor vi præsten holder en lille andagt og fortæller lidt om kirken og historien bag. Derefter fortsætter vi til Højer efterskole, som har kampsport, japansk, spring, e-sport, dans og rytme som linjefag. Det er også en gymnastik efterskole og de arbejder meget på at styrke eleverne, så de bliver mere kloge på sig selv og derved kan få en bedre selvforståelse og indre styrke. Det bliver rigtig interessant at høre mere om, så mød op og vær med. Vi får bestemt en dejlig dag sammen. Alle der har været med før ved, at det sociale og hyggelige for denne dag er en tilbagevendende begivenhed og jeg ved, at mange ser frem til netop denne dag og nyder gensynet med de andre deltagere.   


Vi var selvfølgelig også at finde igen på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, som i år var fredag den 1. og lørdag den 2. juni 2018. Det er desværre blevet meget moderne at leve som vegetar eller veganer. Det har vi snakket en del med vores diætist, Malene Iskov om. Problemet ved det er, at man mangler noget i sin kost. Vi går ikke ind for det og ville derfor ikke være med til at sætte yderligere fokus på det. Derimod ville vi sætte meget fokus på, at det er vigtigt at vælge fra de forskellige madgrupper, som før gik under navnet ”kostpyramiden”. Spis varieret. Der er sket lidt rettelser i forhold til kostpyramiden, men det er stadig utrolig vigtigt, at man spiser varieret og derved får dækket sine behov i forhold til rette mængder vitaminer, mineraler og proteiner. Uanset, hvordan man vælger sine måltider, er det vigtigt at få alle grupper dækket ind, ellers mangler kroppen noget at bygge og vedligeholde med.


Vores faglige aften til februar tager vi ud til Marianne Sørensen Mad i Agerskov. Her skal vi høre om tidens trend indenfor fællesspisninger imod ensomhed, madspild og meget andet. Marianne Sørensen Mad driver en slags forsamlingshus med flere lokaler. Hun laver også mad ud af huset og har ca. 25 ansatte. Mød op til en spændende aften, hvor vi også skal smage noget af hendes madkunst.    


Turen rundt i vores fællesarrangementer slutter med regions-generalforsamlingen, som denne gang afholdes i Nr. Hostrup forsamlingshus. Vi starter med generalforsamlingen. Derefter er der en strække- ben pause, hvor det er muligt at se, hvor langt de er nået med deres multihal. Et kæmpe projekt, som ved hjælp fra alle lokale foreninger i Nr. Hostrup har samlet penge ind og søgt midler til fælles at få bygget denne hal, som alle de lokale kan bruge til gymnastik og meget andet. Efter pausen vil Karin Torp underholde med ”Kunsten at beholde livsglæden og gnisten i øjet”. 

Vi glæder os til at tage hul på en ny og spændende sæson sammen med dig. Husk på, at hele husstanden er medlem sammen med hjemmeboende børn. Vi glæder os til at se dig, din familie, naboer, venner og hvem du ellers har lyst til at tage med. Nu er vi klar- lad os straks komme i gang.  

God fornøjelse og vel mødt.


Mange hilsner

Birgitte Neldeberg Ravn
Set og sket - Sønderjylland

 • Højskoledagen    Højskoledagen Højer Kirke og Højer Efterskole, tirsdag den 5 marts. Vi var 56 personer, startede kl. 9 i Højer Kirke, hvor sognepræst Claus Egelund, på en meget spændende måde fortalte ...
  Sendt 7. mar. 2019 08.30 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Marianne Sørensen Mad i Agerskov En dejlig aften hos Marianne Sørensen Mad i Agerskov med en fantastisk opbakning. Marianne Sørensen fortalte de 92 deltagere fra hele regionen om sit mad-eventyr - fra den spæde start ...
  Sendt 3. mar. 2019 07.57 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Juletur Viborg Tirsdag den 4 december var Familie og Samfund Toftlund og Agerskov på den årlige juletur, som gik til Mønsted Kalkgruppe og Viborg.63 glade personer startede kl. 7.30 fra ...
  Sendt 27. dec. 2018 12.29 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Familie på Farten - Vandring for livet Mandag den 22 oktober 2018 kl. 19.00, var vi 80 personer samlet i Hovslund Forsamlingshus, til et meget spændende foredrag med familien fra Give.I næsten 30 år har ...
  Sendt 4. nov. 2018 12.00 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Agerskov og Omegn - Når hele familie bliver ramt af Alzheimers Mandag, den 1. oktober 2018 var Friplejehjemmet Møllevangen i Agerskov rammen om et foredrag med Christian Jacobsen, Løgumkloster.  Han fortalte ærligt og medrivende om livet når ens ægtefælle får dianogen ...
  Sendt 4. okt. 2018 07.30 af Soenderjylland Familie og Samfund
Viser post 1 - 5 af 49. Vis flere »

Sønderjylland