SønderjyllandBirgitte Neldeberg Ravn

Kære medlemmer med familie, venner og naboer ��.

Efter 1 ½ år i Coronas jerngreb og med et næsten støvet og ubrugt program liggende på bordet fra sidste år, er vi virkelig klar til, at der kommer normale tilstande igen. Vi GLÆDER os helt vildt til at komme afsted til de mange super spændende arrangementer, lokalforeningerne og regionen har sat sammen. I kan bestemt også godt begynde at glæde jer. Der er selvfølgelig nogle arrangementer, som er rykket fra sidste program, da vi aldrig nåede eller måtte afholde dem det sidste år; men der er også mange nye ting i programmet. Det betyder selvfølgelig ikke, at nogle af dem er dårlige eller kedelige arrangementer. Det er tværtimod stadig spændende arrangementer, som vi skal ud at opleve sammen. Derfor er det en kæmpe fornøjelse at byde velkommen indenfor i et frisk program med masser af skønne  oplevelser, der venter på at komme i gang.

Da vi fik solgt medlemskort sidste år, men desværre ikke fik det brugt så meget, har vi i regionsbestyrelsen valgt, at det er billigere at være medlem i år pga. Corona. Lokalforeningerne vælger selv, om prisen er lavere eller der gives rabat på en anden måde. Det gælder dog stadig, at det er muligt at deltage i de forskellige arrangementer i de 5 lokalforeninger, selv om prisen i år ikke er ens. BEMÆRK: vi afholder alle arrangementer efter de gældende Covid-19 regler.

Vi har besluttet, at tilmelding til arrangementer er bindende. Du har mulighed for at melde fra indtil 2 dage før. Ellers betaler du, selv om du/I ikke kan komme. Har du tilmeldt dig og bliver forhindret kan du give din plads videre til en anden. Arrangementer der koster 100,- kr. eller derover betales forud, dvs. ved tilmelding. Husk at skrive navn på den/de tilmeldte.

I dette program har vi 2 højskoledage. Vi starter op tirsdag d. 5. oktober med højskoledag i Hoptrup kirke og efterfølgende fortsætter vi på Hoptrup efterskole. Her skal vi høre noget om deres skole og måske se lidt af, hvad de arbejder med. Efter middagsmaden kommer Sognepræst Johannes Gjesing fra Gram og fortæller ”Præstehistorier fra Fyn og Sønderjylland- og nogen af dem er ikke engang løwn.” Historier og røverhistorier godt rystet sammen. Kom med og få et godt grin. Jeg håber, at vi som altid får en dejlig og uforglemmelig dag.

Som planlagt sidste år har vi derefter en aften i sangens tegn. Sangens fortælling og fortællingens sang. Masser af fællessang med højskolelærer Jacob Vestager Tybjerg fra Uldum Højskole. Sang og fællessang bringer glæde. Det er ikke muligt at synge og være sur på samme tid. Det har vi selv oplevet med fællessang i radio og tv mange gange. Denne aften synger vi sange fra højskolesangbogen. Kom med og få sangmusklerne godt brugt. Undervejs vil Jacob krydre aftenen med gode og muntre historier.

Da vi normalt holder højskoledag den første tirsdag i marts, bliver I heller ikke snydt for det i år. Denne gang tager vi ikke på en højskole eller efterskole, men et andet spændende sted hen. Vi starter i Egvad kirke med en lille andagt og fortsætter i Nr.

Hostrup Hus og Forsamlingshus, hvor vi hører om det kæmpe arbejde, det har været at få bygget en hal i forbindelse med forsamlingshuset med næsten kun frivilligt arbejde. Over middag kommer René Nielsen, halv mand og helt menneske og fortæller hans historie. Der er bestemt lagt op til endnu en spændende højskoledag, hvor vi også skal hygge os og snakke sammen. Jeg håber, at vi også denne dag får en uforglemmelig og dejlig dag.

Herefter kommer vi til vores generalforsamling i regionen.   Denne gang tager vi en tur til skønne Aarø, hvor vi holder generalforsamlingen på Brummers Gaard. Vi starter med en kort, smuk overfart fra Aarøsund til Aarø. Herefter går vi op til Brummers gård, som ligger blot 406 meter fra færgelejet. Vi starter med generalforsamling og derefter nyder vi et lækkert traktement, der hedder ”Smagen af Aarø”. Inden da fortæller værten på Brummers Gaard, Marianne Weiman, om Aarø og dens historie.

Det Sønderjyske Dyrskue blev desværre aflyst både i 2020 og 2021. Derfor er det med kæmpe glæde vi ser frem til dyrskuet d. 3.-4. juni 2022. Vi har længe set frem til, at vi får vores egen stand i Fødevareteltet, hvor vi ser frem til at mødes med nuværende og kommende medlemmer og få en god snak. Det er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt, hvad vi har af emne og hvad vi i den forbindelse deler ud, men I kommer vel forbi og hilser på os og får en snak og smagsprøve.

Som sagt glæder vi os til at komme i gang. Et medlemskab gælder hele husstanden. Også hjemmeboende børn. Derfor prøver vi hele tiden at lave arrangementer, der er interessante for forskellige aldersgrupper. Det er rigtig vigtigt, at du kommer og fortæller, hvis du har et ønske til et arrangement. Måske har du også lyst til at være en del af vores bestyrelse. Det skal du endelig gøre. Det er en fantastisk måde at være med til at præge og forme vores program på. Ingen kommer til at skulle klare det på egne ben, men vi støtter og hjælper hinanden. Fælles kan vi meget mere :)

Lad og så komme i gang. God fornøjelse og vel mødt.


Mange hilsner

Birgitte Neldeberg Ravn 😊  
Set og sket - Sønderjylland

 • Højskoledag i Gråsten Slotskirke og på Gråsten Landbrugsskole Højskoledag tirsdag den 10 marts 2020. En fantastisk dag startede med 106 personer i  Gråsten Slotskirke. Der fik vi kirkens historie. Det første Gråsten slot var et lille jagtslot opført ...
  Sendt 23. mar. 2020 14.58 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Unavngivet indlæg
  Sendt 13. dec. 2019 04.56 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Højskoledagen    Højskoledagen Højer Kirke og Højer Efterskole, tirsdag den 5 marts. Vi var 56 personer, startede kl. 9 i Højer Kirke, hvor sognepræst Claus Egelund, på en meget spændende måde fortalte ...
  Sendt 7. mar. 2019 08.30 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Marianne Sørensen Mad i Agerskov En dejlig aften hos Marianne Sørensen Mad i Agerskov med en fantastisk opbakning. Marianne Sørensen fortalte de 92 deltagere fra hele regionen om sit mad-eventyr - fra den spæde start ...
  Sendt 3. mar. 2019 07.57 af Soenderjylland Familie og Samfund
 • Juletur Viborg Tirsdag den 4 december var Familie og Samfund Toftlund og Agerskov på den årlige juletur, som gik til Mønsted Kalkgruppe og Viborg.63 glade personer startede kl. 7.30 fra ...
  Sendt 27. dec. 2018 12.29 af Soenderjylland Familie og Samfund
Viser post 1 - 5 af 51. Vis flere »

Sønderjylland