Kålsymfoni med sennepsdressing en skøn blanding af kål i flere farver og masser af vitaminer: 4 pers.
½ lilla spidskål eller ½ lille rødkål ½ grønt spidskål 2 håndfulde grønkål 2 gulerødder 1 lille bdt. koriander friskkværnet peber Dressing: 1½ jogurt naturel 1 tsk dijonsennep ½ citron, saften derfra 1 tsk rørsukker havsalt og friskkværnet peber | Snit rødkål og spidskål så fint som muligt, og kom det i en skål. Skyl og tør grønkålen og skær den i mindre stykket. Skræl gulerødderne og snit dem i så tynde strimler som muligt. Kom kål og gulerødder i en rummelig skål. Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber. Vend den godt rundt i salaten. Skyl og tør koriander. Hak det og kom det over salaten og tilsæt til sidst friskkværnet peber eller sumak. |
Spidskål med nektariner og quinoa En rigtig sommersalat, der går til både frokost og gril: 3-4 pers.
2 dl lys quinoa, ukogt 4 dl vand havsalt ½-1 spidskål - alt efter størrelse 2 nektariner, modne 100 g blåbær 2 forårsløg 100 g fetaost 100 g saltmandler timian eller andre krydderier til drys Dressing: 2 spsk. æbleeddike 1 dl olivenolie 1 tsk dijonsennep 1 tsk hyldeblomstsaft havsalt og friskkværnet peber | Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Smag til med salt. Lad det køle af. Snit spidskålen og kom det i en rummelig skål Bland alle ingredienser til dressingen og vend den rundt i kålen. Vend den afkølede quinoa i. Skær nektarinerne i mindre stykker og fordel dem i salaten sammen med blåbær Rens forårsløgene, skær dem i ringe og kom dem i salaten, Kom feta over. Hak mandlerne og drys dem over sammen med blade af timian. |
Arabisk salat med blomkål og solmodne tomater Her får blomkål konsistens som couscous, og smager fortrinligt sammen med finthakket agurk, tomat, peberfrugt og mynte.: 4 pers
1 mellemstort blomkålshoved 2 forårsløg ½ agurk 250 g søde, solmodne tomater 1 gul peberfrugt en stor håndfuld mynte en stor håndfuld bredbladet persille Dressing: 3 spsk. olivenolie ½ citron, saften herfra 1 tsk havsalt | Riv blomkålen så fint som muligt, fx i en foodprocessor eller på et rivejern. Kom den snittede blomkål i en rummelig skål. Lav dressingen - blandt olivenolie, citronsaft og havsalt og vend det rundt sammen med blomkålen. Skær bunden af forårsløgene og skyl dem grundigt. Skær dem i fine ringe. Halver agurken på langs og skrab kernerne ud. Snit agurken i små tern. Halver tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomaterne i tern. Tag kernerne ud af peberfrugten og skær i små tern. Kom agurk, tomater og peberfrugt i skålen med blomkål og vend rundt. Skyl og tør krydderurterne og hak dem fint. Kom dem over salaten. Server med det samme. |
|
|