Djursland‎ > ‎

Set og sket

 

Virksomhedsbesøg på SCANPAN

indsendt 12. dec. 2017 04.30 af Djursland Admin

Så startede den nye sæson. Den 6. november 2017  lagde vi ud med et virksomhedsbesøg hos Scanpan i Ryomgård.
Lad det være sagt med det samme - vi måtte ikke fotograferer i produktionen, derfor ingen billeder i denne omgang.
Vi startede i deres Showroom, hvor der var dækket op til kaffe og kage, som vi nød mens vores rundviser, Birthe, fortalte om virksomheden.
Vi fik fortalt om hvordan det hele startede og fik vist billeder af hvordan et produkt bliver fremstillet ved de forskellige processer. Derfor var vi bedre forberedt til rundvisningen på fabrikken og kunne bedre forstå hvad der foregik, for selvfølgelig havde de sørget for der var bemanding ved de maskiner vi havde hørt om. Det var en spændende tur - lidt larmende. Tilbage i Showroom var der spørgsmål og hvis man havde lyst endnu en kop kaffe.
Lige en husker.......man skal varme sin pande langsomt op!!

Madxpressen

indsendt 13. sep. 2017 10.21 af Djursland Admin   [ opdateret 13. sep. 2017 10.45 ]

Kalenderen viste tirsdag den 5. september 2017 og 24 veloplagte medlemmer mødte op til en spændende aften i Madxpressen i Allingåbro
- for at høre lidt om firmaet og se/høre noget om at arbejde med fondant og sukkerpynt.

Bjarne Rasmussen startede aftenen med at fortælle om sig selv og hvordan hans vej til medejer af Madxpressen havde været. Bjarne og Rasmus Højgaard overtog i december 2009 firmaet og siden er det gået stille og roligt fremad. I dag er der omkring 10 ansatte og omsætningen ligger på ca. 6 millioner. For nogle år siden tog de et stort skridt og indrettede et helt nyt køkken, helt efter deres smag og behov, stadig i Allingåbro bare lidt længere oppe af Hovedgaden.
Her er der god plads til at kreerer mad - alt fra de gode gamle klassikere til nyere gourmetmenuer. Udover diner transportable har de faste leveringer bl.a. til nogle pensionister, Randers FC og den store garantfest for Sparekassen Djursland med helt op til 1500 mennesker. Som Bjarne fortæller, intet er for stort eller for småt.

 

Så tog Lone over……

Lone er udlært kok og har været ansat hos Madxpressen i nogle år. Hun skulle denne aften vise os hvordan man laver sukkerblomster og overtrækker en kage med fondant. Lone havde på forhånd lavet to kager hvoraf den ene allerede var pyntet. Imens vi kiggede på klarede hun den anden. Hold da op, hvor fik hun det til at se nemt ud! Øvelse gør mester……ikke sikker på nogle af deltagere bare lige kunne gøre hende kunsten efter, men vi fik forklaret og vist hvordan det kunne gøres.

Madxpressen var vært for drikkevarer under besøget samt kaffe til de skønne kager – kan her afsløre at det var chokoladekager med blåbærmousse betrukket med fondant og pyntet med sukkerblomster.

Desuden modtog alle en lille hjemmelavet leverpostej.
Tusind tak til Bjarne og Lone for deres medvirken til en meget interessant og ikke mindst velsmagende aften.  
      
                                                                                                                                                                                                                               


Stenvad Mosebrugscenter

indsendt 24. aug. 2017 05.39 af Djursland Admin   [ opdateret 13. sep. 2017 10.31 ]

Den 9. august 2017 kl. 18.00 var 41 glade og forventningsfulde deltagere samlet på 1. sal i Tørvecafeen på Stenvad Mosebrugscenter.
Her afventede de en aften i tørvens navn og alle forventninger blev til fulde indfriet.
Birgit, bestyrelsesmedlem og arrangør af aftenen, bød velkommen til Familie & Samfund Djurslands første arrangement efter en lang, dejlig sommerferie og aftenens første punkt blev præcenteret - Tørveplatten!  (se billede)
Efter en times tid med spisning og snak tog Carsten Jensen ordet og begyndte at fortælle om stedet og dets ejere igennem
                                                         tiden.
   Derefter begav vi os nedenunder og rundvisningen begyndte. På hans medrivende og humoristiske måde
fik han ført os gennem tørvens og mosebrugets historie.
   Vi fik historien om;
   - Brandbilen, der pludselig kørte rundt i byen til glæde for alle børnene
   - "Negerhytten", som bl.a. bruges som garderobe når der er koncerter på stedet
   - Toget
                                                         - Udstillingen af træfigurer
   - Egnstæppet
    og meget meget mere.....
    Udover at takke de mange deltagerne for at støtte op om arrangementet takker vi også Carsten Jensen for en
    dejlig aften med god mad en meget interessant rundvisning. 
 
 
         

                                                

Foredrag med Rebellen fra Langeland mandag d. 8 maj 2017.

indsendt 20. maj 2017 03.38 af Djursland Admin   [ opdateret 20. maj 2017 03.50 ]

Den tidligere leder af bo- og værestedet Hjørnet og nuværende leder af socialpsykiatrien ved Langelands kommune, Ole Sørensen, bedst kendt som Rebellen fra Langeland leverede et spændende, inspirerende og muntert foredrag foran 47 deltagere i Træningscenter Aunings kantine.

Foredraget indledte Ole med at læse en bøn op, om det at vise større tillid, mere øjenkontakt og stærkere sammenhold.

Herefter fulgte historier fra dagligdagen om dets udfordringer/opgaver på Hjørnet, hvis brugere er alkoholikere, misbrugere, psykisk sårbare og mennesker, der ikke kan få livet til at hænge sammen. Om døgnvagter og akutstuer, der det ene øjeblik skal kaldes paragraf 84 stk. 2 stuer, det næste paragraf 107 stuer….

Hans arbejde består i at skabe relationer og bruge ASF = almindelig sund fornuft og lytte og se brugeren.

Han blev landskendt via DRs programmer om Rebellen fra Langeland, selvom han ikke bryder sig om, at blive kaldt ”rebel”, fordi han vil behandle andre mennesker ordentligt.

En af hans mærkesager er tænder. Han ville ønske, at hans brugere kunne få ordentlige tænder. Det er ikke nemt at få et job, hvis man ikke har en tand i munden, man skal ikke være flov over, at smile og vil nemmere få et smil tilbage. Desuden ville de kunne tygge alt deres mad.

I sit virke i psykiatrien gennem 35 år har han fået nok at ”bøvle” med: Paragraffer og regler som udstedes fra ”Huset på Christianshavn” = Christiansborg. Fine ord som empowerment, new public manegement, recovery, handleplaner og masser af computer arbejde. Socialtilsynet om begrænsninger, kantede kasser og skarpe krav til visitation.

Derfor går Ole heller ikke på efterløn som ellers planlagt. Han vil ”kæmpe” videre for et ordentligt menneskesyn og kæmpe for, at det en dag vil være brugeren, der er medbestemmende om, hvordan forløbet skal foregå.

Undervejs var der pause med kaffe/te og franskbrød. Tid til spørgsmål og man kunne købe hans bog ”Kom nu ned på jorden” og evt. få den signeret.

En rigtig god aften…..

Falck i Hornslet

indsendt 3. apr. 2017 05.35 af Djursland Admin   [ opdateret 3. apr. 2017 07.34 ]

Tirsdag den 21. marts 2017, var vi på virksomhedsbesøg hos Falck i Hornslet.
Vi mødtes i skolestuen hvor der allerede var dækket op til kaffe.
Stationsleder, Jan Kjær Madsen, indledte aftenen med at fortælle om Falck, hvordan stationen i Hornslet fungerer, de forskellige køretøjer osv.
Alle de 21 deltagere lyttede intens og interesseret, der blev stillet spørgsmål og trukket på smilebåndet op til flere gange.
Det er vist ikke kedeligt at være hos Falck.....måske derfor der er venteliste til at blive redder.

Derefter skulle vi nedenunder og se de forskellige køretøjer; ambulance, vejhjælpsbil, servicetrailer (en trailer med alt til katastrofer -oversvømmelse, rengøring efter brand osv.), bilen til at hente dødfundne i, bilerne til at trække traktorer, mejetærskere, lastbiler osv. fri med og sidst men ikke mindst brandbilerne.

To af redderne der var på vagt, gav os den fineste gennemgang/fremvisning af ambulancen. De svarede velvilligt på de mange spørgsmål, forklarede og viste alt.Til sidst samledes vi igen i skolestuen hvor der var opsamling, spørgsmål og endnu en kop kaffe og Jan var klar til at skrive alle op som frivillige brandmænd - desværre er der mangel på dem.

Vi takker for en dejlig aften, der gik meget hurtigt.

Hekla den 25. januar 2017

indsendt 9. mar. 2017 02.11 af Djursland Admin   [ opdateret 9. mar. 2017 02.17 ]

Vores andet arrangement i dette forenings-år, virksomhedsbesøget hos Hekla, har vist slået alle rekorder i antallet af tilmeldte.

Med 42 tilmeldte ud af 40 husstandsmedlemmer må det siges at være ualmindelig flot.

Det skal dog indrømmes at der var 4 (to ægtepar) der ikke var medlemmer;  men efterfølgende meldte det ene par sig ind i foreningen.


Allerede udenfor ved hoveddøren blev vi modtaget.

Her stod Anette Okkerholm  Jensen, Daglig leder/ økonomi ansvarlig, klar til at åbne bildøre og lige give en hånd i det sneglatte føre.

Indenfor stod direktør Henning Nielsen og tog imod og bød velkommen.

Først fortalte Henning om de  mange forskellige opgaver der bliver løst i huset, hvorefter der var en spændende rundvisning, hvor vi ved selvsyn kunne se hvor alsidig virksomheden er.

I den godt 100 år gamle røde bygning, så vi ”smedjen” der ligger i hele underetagen, samt en tilstødende bygning.

På førstesalen er der kontorerne og heklashoppen.dk. Her er der også gamle fotos, en skrivemaskinen og en tlf , hvilket gav os et indblik i den respekt der vises husets historie.

Spørgelysten var meget stor og både Henning og Anette samt to af medarbejderne var klar med svar.

Hekla bød til slut på øl og vand samt kaffe og masser af lækker kage.

Den aften gik flere hjem med tanken om en handel – den flotte havelåge, et specielt stykke smedearbejde, pillefyret eller et ventilationsanlæg.
Carsten Enemark - Hvad gemmer fjorden og kysten på

indsendt 28. nov. 2016 06.55 af Djursland Admin   [ opdateret 28. nov. 2016 07.08 ]

En kold og våd november aften tog vi til Fjordcentret, hvor vi havde en rigtig god aften med Carsten Enemark, som fortalte om "Hvad gemmer fjorden og kysten på".
Foredraget blev holdt i et lille hyggeligt lokale hvor bekkasinen sendte sin røg ud og henover p-pladsen og den dejlige varme ud i alle hjørner af rummet.
Vi så fantastiske flotte naturbilleder, alle sammen taget i vores lille lokalområde her på Djursland. Bl.a. Sangstrup - og Karlby Klinter ca. 7 kilometer nord for Grenå, sandstranden ved Fjellerup, vadehavet ved St. Sjørup og faskinerne langs Randers Fjord. En ny ø ved Hevring og nyere øer ved Udbyhøj.
Vi hørte legenden om sivskoen, og Carsten fortalte om tilberedning af tang til snacks, og malurt til snaps. Til slut så vi også hvor rigt et fugleliv der er langs denne smukke kystlinje.


Generalforsamling 24. oktober 2016

indsendt 28. nov. 2016 06.30 af Djursland Admin

Den årlige generalforsamling blev i år afholdt i det renoverede Spejderhus i Allingåbro.
Formand, Bente Sejersen Nielsen, fortalte i  sin beretning om årets gang, hvorefter Kassereren, Annitta Simonsen, fremlagde regnskabet. Der var ingen kommentarer til nogen af delene.  

Der var udskiftning i bestyrelsen. Grete Degn ønskede ikke genvalg. Vi vil gerne takke Grete for hendes store indsats, gennem de sidste fire år, og vi håber da, hun er frisk på at tage en ny periode, hvis der bliver et behov.

Lillian Marxsen, Assentoft, blev valgt til bestyrelsen. Vi byder Lillian hjerteligt velkommen, og ser frem til et godt og produktivt samarbejde.

 

Som der blev foreslået og billiget på generalforsamlingen vil vi gå videre med et evt. samarbejde med Madsen’s Turist, Ørsted. Enten booker vi os ind på et af deres planlagte arrangementer, eller planlægger og arrangerer vi selv en tur, som han så sælger eventuelle restpladser på.

Foreningen bød på kaffe med kringle og lagkage.


Efter generalforsamlingen kom Kim Jacobus Paulsen, Gjerrild.

Vi lever i en tid, hvor voksne mennesker i fuld alvor diskuterer, om man er dansk, hvis man har en dansk mor og en udenlandsk far. Den type af debatter kommer helt bag på Kim Jacobus Paulsen, der er født og opvokset i Danmark, har dansk statsborgerskab, men som føler sig mindst lige så tysk som dansk. Kims familie har rødder i det tyske mindretal i Sønderjylland, og livet mellem to nationaliteter har lært ham, at man skal passe enormt på med at tro, at noget er specielt dansk, tysk, iransk, svensk osv.


Kim fortalte med udgangspunkt i sin families historie, hvor morfaren var nazist, og en morbror dansk modstandsmand. Om hvordan han, med tyske aner, har det med at bo i Danmark. Der blev tænkt mange tanker, både under og efter foredraget. Nogle af dem kom da også til udtryk under selve foredraget, hvilket Kim var meget glad for, da han mener, at det er enormt vigtigt, at få en kritisk diskussion af nationalisme. 
 

Julemærkehjemmet i Hobro

indsendt 19. okt. 2016 09.25 af Djursland Admin

Tirsdag den 6. September 2016, mødtes vi  ( 29 personer) på Julemærkehjemmet i Hobro.

Vi blev budt velkommen af forstander Lise Claesson, som kort fortalte om Julemærkehjemmet, og

herefter blev vi delt op i hold på 6 personer. Hver hold fik en grundig rundvisning af 2 elever,

så vi fik set Hjemmet fra kælder til kvist, samtidig med at de begejstret fortalte om deres hverdag.

Vi fik set deres værelser med de fineste sengetæpper lavet i Patchwork.  Sådan et fik hver elev

ved ankomsten.  Tæppet blev syet af frivillige damer, og var en gave som eleverne fik med hjem.

Vi endte i spisesalen til et dejligt kaffebord med boller og frugt. Her fik vi en medrivende fortælling om

Julemærkehjemmenes historie af forstander Lise Claesson. Om børnene der er kommet der.

Hvilke problemer der har været op gennem tiden, som gør at børnene har brug for et ophold.

På hjemmet i Hobro er der plads til 48 elever. De får et gratis ophold på 10 uger  ( pris i dag ca. 63.ooo kr. )

Hobro dækker Jylland fra Vejle til Skagen, og på ventelisten står der ca. 400 børn.

De får løbende nye elever. Hvilket gør at de  ” gamle ” elever er rigtig gode til at hjælpe nye til rette.

Aldersmæssigt er de der søger ind fra  9 – 14 år. De er opdelt aldersmæssigt i tre hold der hedder

Skoven – Fjorden og Fyrkat også kaldet Fyr misserne.

Alle bliver vejet ved ankomsten og hver uge, samt ved hjemsendelsen.  Her fotograferes de med en

bakke med madvarer der svarer i kg. til det de har tabt under opholdet.

Børnene får almindelig skole undervisning, bliver lært i at spise de rigtige ting, hvor meget og  hvorfor.

Julemærkehjemmene samarbejder  med forældrene, omkring ernæringsrigtig sund kost.

Hver dag får de masser af motion ude, og i kælderen har de motionsrum med kondicykler – løbebånd -

romaskiner m.m.

Når der er gået  et år efter opholdet,  bliver de inviteret på besøg på Julemærkehjemmet,

hvor de kan fortælle,  hvordan det er gået efter opholdet.

Vi hørte også om de ansatte,  der alle brænder for at hjælpe børnene.

Opholdet finansieres af salg af julemærker samt arv, gaver, bidrag og et mindre beløb fra det offentlige.

Der blev lavet reklame for at støtte Hjemmet ved at blive JulemærkeVen. Hvilket flere tilmeldte sig.

 

Vi siger tak  for en fantastisk aften.

Foredrag med Marie Holm Laursen "Glaspigen" den 17. august 2016

indsendt 24. aug. 2016 06.50 af Djursland Admin   [ opdateret 24. aug. 2016 06.59 ]

Selvom det var høstvejr og der var OL i fjernsynet, mødte 35 medlemmer (heraf nogle få ikke medlemmer) op på Møllehjemmet til foredraget med Marie Holm Laursen – kendt fra TV som Pigen med knogler af glas og Glaspigen med jernviljen.

Det er meget få i hele verden der er født med samme sygdom som Marie, der lider af en svær medfødt form for knogleskørhed, hvilket har bevirket over 500 knoglebrud af enhver art. Marie må leve med bevidstheden om at et fald fra kørestolen kan medføre både døden eller mange brud og hjerneskade.

HEJ! var det første Marie mødte sit publikum med – et højt klart Hej. Alle som én svarede selvfølgelig hej tilbage og så begyndte det mest ærlige, livsglade og ”opløftende” foredrag man kunne tænke sig fra den ”lille pige” i kørestolen.

Marie er som en helt ”normal” 19 årig pige med de tanker, spørgsmål og problemer som det nu medfører……hvordan sidder håret, er min makeup i orden -for ikke at snakke om tøjet. Også spørgsmålet om kærester og senere mand, børn og villa trænger sig på.

Når det er sagt, så er Marie på samme tid meget ”voksen” og har tidligt måttet forholde sig til alvorlige ting og har allerede fået en masse ”livserfaring”.

Igennem hele foredraget følte man en livsglæde uden lige, - selvom Marie selvfølgelig kom ind på både gode og dårlige ting. Hvordan hendes mor er endt med PTSD (Post-traumatisk stress syndrom), og hvordan hele familien er påvirket af hendes sygdom og mange hospitalsindlæggelser. Forældrene valgte meget tidligt, at Marie skulle vokse op på lige fod med andre børn – i almindelig folkeskole, derefter efterskole og senere på gymnasiet. Som Marie siger; det er mig der skal tilpasse mig og ikke verden der skal tilpasses mig!

 

Fantastisk, skøn, dejlig, livsglad, unik og en suveræn fortæller er nogle af de ord vi i bestyrelsen brugte da vi snakkede sammen efter foredraget. – det er vi bestemt ikke de eneste der synes.

Vi vil alle gerne sige tak for en uforglemmelig aften og ønsker Marie al mulig held og lykke i femtiden.

1-10 of 34